Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Státní svátek 8. května zvaný Den vítězství měl pro nohejbalisty TJ Sokol I Prostějov nakonec symbolický význam tím, že jej skutečně oslavili výhrou. Ve vloženém sedmém kole 1. ligy mužů ČR 2018 se však hodně nadřeli, než špatně rozjetý úterní mač proti AC Zruč-Senec 2004 přetavili v kýženou výsledkovou euforii těsným poměrem 6:4.

Vstupy do zápasů, to je v případě Hanáků a jejich letošní sezóny samostatná kapitola. Stručně řečeno je nezvládají, což bohužel platilo i pro sváteční duel. Sotva začal, už museli dohánět nepříjemné manko nabrané v obou zahajovacích dvojkách, jež po vcelku vyrovnaném průběhu nezvládli ani Valenta s Matkulčíkem, ani Klaudy s Robou - 0:2.
Vzápětí sice trojice Matkulčík - Příhoda - Deutsch vydřela první bod, ovšem následovala další porážka trojky Klaudy - Valenta - Roba, navíc bolestně těsná. A za stavu 1:3 se plánovaný triumf – tolik potřebný ke zlepšení průběžného postavení v tabulce - nepříjemně rozplýval. „Začátky máme v tomto soutěžním ročníku prostě strašné. Klukům sice pokaždé zdůrazňuju, ať si dají v úvodu dvojnásob pozor, jenže ani opakované domlouvání nepomáhá. Ztrácíme koncovky, kde děláme spoustu chyb,“ kroutil hlavou trenér Sokola I Richard Beneš.
Naštěstí se povedlo udržet pozitivní atmosféru. Jak mezi samotnými prostějovskými hráči, tak v řadách přítomných fanoušků. Všechny burcoval zejména emotivní nováček „jedničky“ Tomáš Jorda, který sice nezasáhl z pozice náhradníka do žádného střetnutí, ale tím víc povzbuzoval své parťáky. Čehož se chytili i výše zmínění příznivci a ve výborné kulise se vydařil skvělý obrat.
Klíčem k němu byl precizní úspěch plonkové dvojice Příhoda – Deutsch (2:3), stejně pronikavý dopad pak přinesl výtečně odehraný singl Tomáše Roby. Ten v něm nahradil letos nevýrazného Jakuba Klaudyho a přesvědčivě srovnal na 3:3. „Pokud jsme aspoň v trochu kompletní sestavě, tak máme plonky zpravidla silnější než soupeři. A Tom Roba v singlu? Dostal šanci místo Kuby, který si v něm momentálně nevěří, a tuhle důvěru splatil na jedničku,“ chválil Beneš.
Víra domácích rostla. Pádný důkaz přinesl suprově zvládnutý tiebreak trojice Matkulčík - Příhoda - Deutsch (4:3) i to, nakolik hladce dominovali dalším trojkám Klaudy s Valentou a Robou. Prostějov tak rázem vedl 5:3 a věděl, že už neprohraje. Samozřejmě chtěl ještě víc, avšak radost oddálily předposlední dvojky, v nichž nestačili Valenta – Matkulčík a bylo to 5:4. Tři dny po remízovém derby v Přerově tudíž znovu přišel na řadu závěrečný mač dvojic, jímž tentokrát Klaudy s Robou rozhodli o slastném vítězství. 6:4 za skandovaného potlesku všech nadšených fandů!

HLAS TRENÉRA
Richard BENEŠ - TJ Sokol I Prostějov:
„Před zápasem jsem pevně věřil, že budeme naplno bodovat. Po tom mizerném začátku sice člověk trochu zapochyboval, ale přesto jsem i za nepříznivého stavu 1:3 pořád věřil v obrat. A opravdu se povedl díky několika klíčovým věcem: perfektní atmosféře, bojovnosti kluků, postupně zlepšovanému výkonu. Třeba Kuba Klaudy ve druhé polovině dnešního utkání i přes svou menší postavu neskutečně blokoval, fantastický výkon celkově předvedl Tom Roba. Tím pádem jsme Zruč udolali a v půlce základní části se dostali na pět získaných bodů, což je po nevydařeném startu soutěže velmi solidní.“

NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2018 - 7. kolo
TJ Sokol I Prostějov - AC Zruč-Senec 2004 6:4
Výsledky jednotlivých utkání:
Valenta, Matkulčík - Boček, Pivnička 0:2 (-8, -7)
Klaudy, Roba – Rychlý, Knapp 0:2 (-8, -7)
Matkulčík, Příhoda, Deutsch - Vaňourek, Boček, Pivnička 2:0 (9, 7)
Klaudy, Valenta, Roba – Rychlý, Knapp, Sušánka 1:2 (6, -9, -7)
Příhoda, Deutsch - Schicker, Sušánka (Vaňourek) 2:0 (9, 6)
Roba – Boček 2:0 (6, 8)
Matkulčík, Příhoda, Deutsch - Rychlý, Knapp, Sušánka 2:1 (8, -8, 5)
Klaudy, Valenta, Roba – Vaňourek, Boček, Pivnička 2:0 (6, 6)
Valenta, Matkulčík - Rychlý, Knapp 0:2 (-7, -7)
Klaudy, Roba - Boček, Pivnička 2:0 (6, 8)
Trenér Prostějova: Richard Beneš. Trenér Zruče-Sence: Jakub Boček.
Rozhodčí: Osman a Jonák.
Diváků: 70

Výsledky 7. kola: TJ Sokol I Prostějov – AC Zruč-Senec 2004 6:4, SK Start Praha – MNK Silnice Group Modřice B 6:4, TJ Sokol Holice – TJ Spartak MSEM Přerov 6:2, TJ Avia Čakovice B – TJ Dynamo ČEZ České Budějovice 6:1.
Výsledky 8. kola: MNK Silnice Group Modřice B – TJ Sokol I Prostějov 6:1, TJ Dynamo ČEZ České Budějovice – TJ Sokol Holice 5:5, TJ Avia Čakovice B – TJ Spartak MSEM Přerov 6:2, SK Start Praha – AC Zruč-Senec 2004 6:1.
1. Čakovice B 6 2 0 46:22 14
2. Start Praha 5 3 0 45:26 13
3. Modřice B 4 1 3 39:34 9
4. Přerov 3 2 3 35:35 8
5. Holice 2 3 3 37:36 7
6. Zruč-Senec 2 1 5 25:42
7. Prostějov 2 1 5 24:42 5
8. Č. Budějovice 1 1 6 29:44 3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...