Dobrý podvečer, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Historicky úspěšná sezóna nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov napsala svou definitivně poslední kapitolu. Měla mezinárodní charakter a překrásně zlaté vyústění, o což se postarali dva mladí členové tohoto oddílu Jakub Ftačník a Jan Matkulčík. Na mistrovství světa žen a juniorů 2017 v Nymburce oba reprezentovali Českou republiku a v domácím prostředí jí pomohli k prvenstvím, čímž se stali světovými šampióny! 

První ze dvojice členů TJ Sokol I Prostějov v národním týmu Jakub Ftačník zářil v soutěži dvojic, kde odehrál po boku Jiřího Kalouse celý vrcholný turnaj v základní sestavě a prezentoval se skvělými výkony. Své si odvedl i Jan Matkulčík.
„Kuba to zvládl fantasticky. Od začátku zůstával v naprosté pohodě, velice dobře si vedl v základní skupině i ve čtvrtfinále s Francií. Asi jediná slabší chvíle na něho přišla během těžkého semifinále proti Koreji, kde několikrát chyboval, ale dostal se z toho a nakonec česká dvojka vydřela těsný postup do finále. V něm Kuba naprosto exceloval, Slováci nedostali absolutně žádnou šanci,“ popsal Večerníku trenér Sokola I Richard Beneš, který část MS viděl osobně přímo na místě.
Jeho druhý klubový svěřenec na nymburské akci Matkulčík zasáhl do soutěže trojic, ovšem nikoliv v základu jako jeho oddílový parťák, nýbrž coby střídající. „Přesto Honza nehrál vůbec málo, hlavně v úvodu turnaje mu kouč našeho juniorského nároďáku dával dost šancí. A co vím, ani Honza rozhodně nezklamal, naopak svými kvalitními výkony také prokázal vysokou nohejbalovou úroveň. Čeští kluci prošli až do finále naprosto suverénně, aby ani v rozhodujícím utkání s Jižní Koreou neponechali nic náhodě, byť šlo o trochu vyrovnanější boj,“ informoval Beneš.
Jakožto trenér, který Jakuba Ftačníka i Jana Matkulčíka vedl od dětských let a vychoval z nich špičkové nohejbalisty na pomezí mládežnické a mužské kategorie, byl ve včerejším večeru silně dojat. „Mám strašně velkou radost, že to oba chlapci dokázali a naší republice pomohli ke světovým titulům. Jsem na ně hrdý, moc jim gratuluji,“ doplnil prostějovský lodivod téměř se slzami v očích. (son)

MS V NOHEJBALU 2017, ČR (NYMBURK)

VÝSLEDKY – JUNIOŘI DVOJICE (Jakub Ftačník)
Základní skupina A: Česko – Španělsko 2:0 (1, 4), Česko – Dánsko 2:0 (1, 2).
Čtvrtfinále: Česko – Francie 2:0 (6, 6).
Semifinále: Česko – Jižní Korea 2:1 (-9, 4, 9).
Finále: Česko – Slovensko 2:0 (5, 4).
Konečné pořadí: 1. Česko, 2. Slovensko, 3. Jižní Korea, 4. Rumunsko, 5. Maďarsko, 6. Polsko, 7. Francie, 8. Španělsko, 9. Irák, 10. Itálie, 11. Dánsko, 12. Indie.
VÝSLEDKY – JUNIOŘI TROJICE (Jan Matkulčík)
Základní skupina A: Česko – Jižní Korea 2:0 (3, 5).
Čtvrtfinále: Česko – Španělsko 2:0 (2, 3).
Semifinále: Česko – Maďarsko 2:0 (3, 3).
Finále: Česko – Jižní Korea 2:0 (5, 7).
Konečné pořadí: 1. Česko, 2. Jižní Korea, 3. Slovensko, 4. Maďarsko, 5. Rumunsko, 6. Francie, 7. Španělsko, 8. Irák, 9. Dánsko, 10. Itálie.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...