Dobré ráno, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
images/sport/nohejbal/2017/38_nohejbal_start.jpg

Sen zůstal nedosněn, do finále první ligy mužů ČR 2017 nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov nepostoupili. Včera podlehli 1:5 na Startu Praha v rozhodujícím třetím střetnutí semifinálové série, dohromady prohráli 1:2 na zápasy. A musejí se tak spokojit s konečným bronzem, což je i tak největší oddílový úspěch v ligové soutěži mezi dospělými.

Před dvěma týdny Hanáci senzačně otočili první vzájemné utkání v české metropoli z 0:3 na 5:3 a sahali po vytoužené finálové účasti. Jenže odvetu na vlastním kurtu následně nezvládli, po debaklu 1:5 museli znovu do Prahy. A tam se nepříznivý výsledek v soudné bitvě opakoval. Zdánlivě tedy jasná záležitost, ovšem prostějovský trenér při bližším popisu zápasového dění hovořil o dost značné vyrovnanosti.
„Skoro všechny jednotlivé souboje byly velmi dramatické a často rozhodoval jediný míč za nerozhodného stavu 9:9 v daných setech. Bohužel jsme v podstatě všechny tyto klíčové momenty nezvládli buď herně, nebo psychicky. Asi se projevily mnohem větší zkušenosti soupeře, jehož hráči prostě mají svou kvalitu,“ uznal sice zklamaně, ale vyrovnaně kouč Sokola I Richard Beneš.
Svým svěřencům nic nevytýkal. „Kluci dali do rozhodujícího měření sil všechno, snažili se na maximum. V některých zlomových okamžicích jim však chybělo více klidu, jindy zase umu. A v součtu nás tak Start porazil, nedá se nic dělat. Každopádně jsme neudělali žádnou ostudu a silné Pražáky jsme hodně potrápili. I konečné třetí místo v první lize a pomyslný bronz jsou nesporným úspěchem,“ zdůraznil Beneš.
Nedělní mač se lámal mezi utkáním číslo dva a čtyři. „Už ve druhých dvojkách jsme měli blízko k tomu, abychom je urvali pro sebe. Když se pak povedlo suverénně vyhrát první trojice, slibně jsme za stavu 2:1 pro soupeře začali i druhou trojku. Jenže přišla těsně ztracená koncovka úvodní sady a to nás definitivně odrovnalo. Vzápětí domácí Tůma dominoval v singlu a následnou trojku opět rozhodl první set poměrem 10:9 pro Start. Škoda, ale život jde dál. A celkově náš kolektiv předváděl v této sezóně výborný volejbal, za což zaslouží pochvalu,“ uzavřel Beneš.

1. liga mužů ČR 2017 – semifinále, 3. zápas
SK Start Praha - TJ Sokol I Prostějov 5:1
Konečný stav série: 2:1

Výsledky jednotlivých utkání: Tůma, Sachl (Kupský) – Klaudy, Valenta 2:0 (9, 7), Ungermann, Kaplan (Novák) – Ftačník, Matkulčík 2:1 (-9, 7, 8), Tůma, Sachl, Bálek (Zátka) – Klaudy, Valenta, Ftačník 0:2 (-5, -8), Ungermann, Kupský, Kaplan – Matkulčík, Příhoda, Deutsch 2:0 (9, 7), Tůma – Klaudy 2:0 (1, 7), Tůma, Novák, Bálek – Matkulčík, Příhoda, Deutsch 2:0 (9, 3).
Trenér Prahy: Miroslav Sachl. Trenér Prostějova: Richard Beneš.
Rozhodčí: I. Škoda a J. Škoda.
Diváků: 100

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...