Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tohle prostějovský nohejbal ještě nezažil. Co? Tak bleskové vítězství v duelu týmové soutěže dospělých, jaké předvedli muži TJ Sokol I v sobotním čtvrtfinále 1. ligy 2017. Na postup mezi elitní čtyřku stačila vynikajícím Hanákům pouhá hodina a čtvrt, než byla kýžená semifinálová účast v kvapíkovém tempu na světě! A rozdrcený soupeř se mohl brzičko vydat na zpáteční cestu s krutým výpraskem.

1. LIGA MUŽŮ ČR 2017 – ČTVRTFINÁLE PLAY OFF

TJ Sokol I Prostějov - TJ AVIA Čakovice „B“ 5:0

Výsledky jednotlivých utkání: Ftačník, Matkulčík – Schneider, Sadílek 2:0 (8, 7), Klaudy, Valenta – Vacek, Zelba 2:0 (5, 3), Klaudy, Valenta, Ftačník – Kopáček, Zelba, Strejček 2:0 (4, 4), Matkulčík, Příhoda, Kolář –  Vacek, Schneider, Sadílek 2:0 (7, 8), Klaudy – Kopáček 2:0 (6, 5)

Trenér Prostějova: Richard Beneš. Trenér Čakovic: Jaroslav Vacek

Rozhodčí: Spáčil a Jonák

Diváků: 70

Leccos nasvědčovala už sestava, s jakou hosté přijeli do areálu u sokolovny na Skálově náměstí. „Čakovicím se krylo tohle prvoligové utkání se zápasem jejich áčka v extralize, kterému dali logicky přednost. Proto nedorazili nejlepší hráči ´béčka´ Jiří a Zdeněk Kalousovi plus výborný zadák Poncar, logicky nemohli využít ani fluktuanty právě z A-družstva. Jejich složení pro dnešní střetnutí tak nebylo zdaleka tolik silné, na druhou stranu ani vyloženě špatné. V každém případě jsme se za dané situace dostali do role jasného favorita,“ popsal výchozí stav věcí trenér Sokola I Richard Beneš.

A jeho svěřenci se s oslabeným sokem vůbec nepárali. Za klíčový se dá přitom označit hned vstupní mač, v němž Ftačník s Matkulčíkem udolali dvojici Schneider - Sadílek 10:8, 10:7. „Klukům to před týdnem proti Horažďovicím moc nešlo, hlavně Honza Matkulčík se trápil. Tentokrát však předvedl mnohem lepší výkon, o poznání výrazněji podpořil Kubu Ftačníka a důležitý zahajovací zápas společně zvládli,“ popsal Beneš stěžejní start celého souboje.

Pak už to šlo ráz na ráz. Ve druhých dvojkách rozjetí Klaudy a Valenta převálcovali pár Vacek - Zelba 10:5 a 10:3, načež doplněni o Ftačníka podobně skvělým způsobem zmasakrovali trojici Kopáček - Zelba - Strejček dvakrát 10:4. Menší zápletka následně přišla ve druhých trojkách, kde trio Matkulčík - Příhoda - Kolář po úvodním získaném setu 10:7 ztrácelo ve druhé sadě 3:8. „Po oddechovém čase jsme ale změnili postavení hráčů, chlapci zabrali a bodovou šňůrou skóre otočili na 10:8, což definitivně rozhodlo,“ ohlédl se prostějovský kouč. Tečku za šíleně rychlým utkáním poté napsal Klaudy bezproblémovým rozebráním Kopáčka v singlu 10:6 a 10:5.

Necelá stovka rozjařených fanoušků v hledišti jásala nad neuvěřitelně hladkým postupem a nahlas se probíralo, zda náhodou nešlo o časově rekordní triumf. „Ano, za pouhých pětasedmdesát minut jsme v mužské kategorii ještě nikdy nevyhráli. Pamatuju si jediný trochu srovnatelný duel před několika lety ještě ve druhé lize, kdy jsme za nepříznivého počasí zvítězili v tělocvičně ZŠ Palackého po hodině a pětatřiceti minutách. Nyní jsme tedy tenhle rekord překonali o plných dvacet minut,“ smál se vrcholně spokojený Beneš.

Všechny své ovečky maximálně pochválil za báječný výkon bez jakéhokoliv podcenění. „Teď už se však musíme plně soustředit na semifinálovou sérii proti Startu Praha. Je potřeba v týdnu před sobotním zápasem číslo jedna v hlavním městě pořádně potrénovat, abychom byli na velmi kvalitního soupeře - navíc posíleného o legendárního mistra světa Viléma Ungermanna - co nejlépe připravení. Porveme se o finále,“ těšil se Richard Beneš.

Těšit se mohou i nohejbaloví fandové Sokola I, a to na druhý mač semifinále letošní 1. ligy mužů, k němuž Start přijede do Prostějova v sobotu 16. září. Hrát se tento den začne tradičně od 14.00 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...