Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO: V pořadí už šestnáctý ročník tradičního nohejbalového turnaje trojic URNA CAP se uplynulou sobotu konal v malebném sportovním areálu v Kralicích na Hané. Poprvé v historii se tak populární turnaj přestěhoval z Prostějova. Možná i tato skutečnost měla za následek menší účast družstev, než bylo od roku 2001 obvyklé. O to více se ale zvýšila kvalita přihlášených trojic, které zápolily o tradiční zlatou urnu od hlavního sponzora turnaje Pavla Makového, majitele prostějovské pohřební služby.

A u toho Večerník nemohl chybět. Letošního ročníku URNA CAPu se nakonec zúčastnilo osm nohejbalových trojic. „Bylo jich přihlášených dvanáct, čtyři družstva však nakonec nedorazila, na poslední chvíli odřekla účast. Na jednu stranu mě to mrzí, ale na stranu druhou tím v žádném případě neutrpěla kvalita. Do Kralic dnes přijelo osm nejlepších amatérských mančaftů,“ sdělil Večerníku přímo v dějišti šestnáctého ročníku turnaje hlavní sponzor Pavel Makový. „Narychlo jsme museli změnit herní systém, družstva jsme rozdělili po čtyřech a po odehrání základních skupin se půjde do play-off, kam postoupí všichni podle umístění,“ prozradil ještě před zahájením turnaje Jiří Spáčil, sportovní ředitel URNA CAPu.

Do Kralic na Hané dorazily v sobotu 5. srpna nohejbalové výběry Čechovic „A“ i „B“, dále družstva Jiřina, Vataři, Žebráci, Hrobaři, Sokol II a samozřejmě i obhájci prvenství z loňského ročínku Imbaque. „Přijeli jsme se samozřejmě pokusit o obhajobu, ale bude to těžké. Konkurence je velká a nám oproti loňsku chybí jedna z opor,“ netajil se obavami kapitán Imbaque Petr Nečas.

Ve čtvrtfinále si Jiřina poradila s „áčkem“ Čechovic, Vataři porazili Sokola II, čechovická rezerva nedala šanci Žebrákům a přes Hrobaře přešel lehce i tým obhájců zlaté urny z Imbaque. Semifinálová klání se hrála ve velkém a nepříjemném vedru už skutečně na doraz. A přišlo klopýtnutí Imbaque! V repríze loňského finále podlehlo „béčku“ Čechovic a dlužno dodat, že celkem hladce. Do finále se pak probojovali také Vataři, kteří rovněž v poměru 2:0 na sety srazili na kolena Jiřinu. Její hráči si ale spravili chuť v boji o třetí místo, kdy v souboji o bronzovou pohřebáckou urnu zdolali obhájce titulu Imbaque.

Finále nabídlo nádherný souboj, v němž ale jasně dominoval „B“ tým Čechovic. Nohejbalisty nedokázaly vykolejit ani technické problémy v samotném závěru utkání, kdy prasklo lanko sítě a oprava trvala bezmála dvacet minut. Čechovičtí zdolali jasně tým Vatařů 2:0 a právem si vybojovali zlatou urnu. „Cítíme velké zadostiučinění, vloni jsme skončili druzí za Imbaque a letos jsme to chtěli odčinit. Podařilo se, můžeme slavit! Pomsta je teď sladká,“ jásal viditelně spokojený kapitán čechovického „béčka“ Martin Nedělník, kterého v družstvu skvěle doplňovali Tomáš Procházka s Leošem Kašpárkem. A příští rok obhajoba? „No, samozřejmě,“ uzavřel rezolutně kapitán vítězů Martin Nedělník.

Při slavnostním zakončení šestnáctého ročníku turnaje URNA CAP 2017 předával ceny nejlepším nohejbalistům hlavní sponzor Pavel Makový se sportovním ředitelem Jiřím Spáčilem. „Letošní turnaj hodnotím velice kladně, jsem rád, že jsme změnili prostředí. V Kralicích na Hané jsme našli velmi krásný areál a místní vedení obce nám všemožně vyšlo vstříc. Rovněž sportovní kvalita byla na vysoké úrovni a klaním se před všemi za jejich výkony v tom velkém vedru,“ zhodnotil klání Pavel Makový. 




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...