Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už mnoho roků patří nohejbalový oddíl TJ Sokol I Prostějov k nejlepším v Česku, co se týká mládežnických kategorií. Nyní svou vynikající pověst znovu potvrdil, když v Rychnovku triumfoval na Mistrovství republiky dorostenců 2017 jak v soutěži dvojic, tak v klání trojic! Což je parádní úspěch pro samotné hráče i pro jejich dlouholetého trenéra Richarda Beneše.

Nohejbaloví dorostenci se parádně předvedli na svátečním domácím šampionátu, odkud si přivezli ze dvojic i trojic zlaté medaile! Jak celé mistrovství České republiky probíhalo, to Večerníku podrobně pospal úspěšný kouč Richard Beneš.

„Do Rychnovku jsme jeli v nejsilnějším složení Jakub Ftačnik, Jan Matkulčík a Marián Příhoda s cílem pokusit se o zisk medaile a potažmo i mistrovského titulu v některé disciplíně. Každopádně jsme byli jedním z dalších přibližně šesti horkých favoritů obou mistrovství. Právě zde mohli kluci zužitkovat zkušenosti získané v zápasech první ligy mužů, kde patří k základním kamenům našeho celku,“ vrátil se k předstartovním ambicím lodivod prostějovského nohejbalového oddílu.

Jako první se ve středu 5. července odehrál šampionát ve dvojicích. Přihlášeno bylo šestadvacet nejlepších dorosteneckých párů ČR, které se z kvalifikací dostaly až na závěrečný turnaj. Jeho úvodní část proběhla v osmi základních skupinách, z nichž vítězové postupovali přímo do osmifinále a dua na druhých i třetích místech hrála baráž o průnik mezi elitní šestnáctku. Prostějovští chlapci vyhráli bez zaváhání nad Chabařovicemi a Holicemi C shodně 2:0, čímž si zajistili hladký postup. Dále už se pokračovalo vyřazovacím systémem až do určení konečného pořadí. V osmifinále vyslanci Sokola I doslova rozstříleli Spartak Čelákovice dvakrát 10:4, a vybojovali si tak čtvrtfinále soutěže. Tam už čekal kvalitní tým Modřic, ale i v tomto případě si družstvo Prostějova svůj posun do top čtyřky po setech 10:7 a 10:6 bezpečně pohlídalo.
V semifinále dvojic se následně odehrálo velké drama v líté bitvě s Českým Brodem, když za stavu 1:1 na sety vedli Hanáci v rozhodující zkrácené hře již 9:7, ale soupeř byl proti snadnému konci a srovnal na 9:9. „Závěrečný míč patřil ovšem nám a mohli jsme tudíž slavit postup do finále přeboru,“ usmíval se Richard Beneš.
V něm byl soupeřem Sokola I výběr Climaxu Vsetín a titulové střetnutí nabídlo zaplněnému publiku od obou párů vynikající nohejbal. Za stavu 1:1 na sety opět rozhodovala o vítězi zkrácená hra a zde ukazatel skóre znovu informoval o soudném stavu 9:9. Poslední smeč Ftačnika se šťastným prasátkem nakonec rozhodla o prostějovském zlatu!
O den později ve čtvrtek 6. července byl na pořadu dorostenecký šampionát trojic. Osmnáctka kvalifikovaných byla rozdělena do čtyř základních skupin, z nichž první dva týmy postupovaly přímo do čtvrtfinále soutěže. Trojka Prostějova měla hned v úvodním utkání proti Modřicím velké problémy s výborně hrajícím smečařem Hanusem a vyhrála až díky zvládnuté třetí sadě. Další zápasy proti celkům Holic „B“, Českých Budějovic „C“ i Zbečníku „B“ již byly plně pod kontrolou výborně pracující mašiny kormidelníka Beneše a vyústěním se stalo jak prvenství v grupě, tak suverénní průnik mezi elitní okteto. „Ve čtvrtfinále jsme prakticky rozstříleli domácí Zbečník A 10:2, 10:7. Poté v semifinále však čekalo dosud výborně hrající Dynamo České Budějovice B a naši kluci potřebovali k dalšímu postupu po úvodním ztraceném setu získat další dva, které vydřeli 10:6 a 10:8,“ popsal cestu do závěrečného duelu kouč TJ Sokol I Beneš.
Finále republikového přeboru nabídlo divákům opět vynikající nohejbal od obou trojic Prostějova i Českého Brodu. „Jak úvodní, tak druhou sadu vyrovnané bitvy vždy rozhodovala až dramatická koncovka, v níž naši chlapci pokaždé osvědčili pevnější nervy. A tím pádem jsme mohli slavit další mistrovský titul i zlatý double, což se v dávnější klubové minulosti už podařilo dřívější generaci hráčů,“ shrnul vývoj druhého zlatého zápasu lodivod prostějovských nohejbalistů.
Z báječného vystoupení svých oveček v Rychnovku byl doslova nadšený. „K těmto skvělým výsledkům mých svěřenců nenacházím další slova chvály. Jsem opravdu velmi šťastný, že kluci potvrdili před početným publikem, trenéry juniorské reprezentace i vedením Českého nohejbalového svazu, že jsou letos právem nejlepším dorosteneckým celkem naší republiky. Ne vždy během této sezóny jsem byl s výkony chlapců či s jejich nasazením a soustředěností spokojen, ale na tomhle mistrovství mě přesvědčili, že mohou vyrůst ve vynikající hráče i pro nejvyšší mužské soutěže. Tyto dvě zlaté medaile řadím ve své trenérské kariéře mezi kovy nejvyšší možné hodnoty, jde o vynikající úspěch. A na své svěřence jsem skutečně hrdý,“ nešetřil slovy chvály dojatý Richard Beneš. (son)

KONEČNÉ POŘADÍ MČR V NOHEJBALU DOROSTU 2017
Dvojice: 1. TJ Sokol I Prostějov, 2. NK Climax Vsetín, 3. Dynamo České Budějovice, 4. Český Brod.
Trojice: 1. TJ Sokol I Prostějov, 2. Český Brod, 3. Dynamo České Budějovice, 4. NK Climax Vsetín.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...