Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Opět s prázdnou. Nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov absolvovali v sobotu další prvoligový zápas. Na kurtu loňského finalisty 1.ligy se jim přes velkou snahu bodovat nepodařilo. „Na západ Čech jsme odjížděli bez čtyř hráčů základní sestavy. Prakticky jsme byli bez blokaře…,“ konstatoval smutně trenér Sokola I Richard Beneš.

Z obvyklého složení vypadli Wiesner, Roba, Kolář a také Matkulčík. Do prvního zápasu tak nastoupila dvojka Valenta, Příhoda a po perfektním výkonu získala první bod pro hosty. Své předchůdce napodobil i pár Klaudy, Ftačník, který soupeře přehrál ve dvou setech a Hanáci měli dvoubodový náskok – 0:2.
K obratu zaveleli Horažďovičtí v zápasech trojic. Obě sestavy – Ftačník, Příhoda, Deutsch a také Klaudy, Valenta, Gubčo – nepřevedly nic světoborného a bylo srovnáno – 2:2. „Trojky se nám vyloženě nepovedly,“ konstatoval smutně Richard Beneš.
K obratu zaveleli Horažďovičtí v zápasech trojic. Obě sestavy – Ftačník, Příhoda, Deutsch a také Klaudy, Valenta, Gubčo – nepřevedly nic světoborného a bylo srovnáno – 2:2. „Trojky se nám vyloženě nepovedly,“ konstatoval smutně Richard Beneš.  

V prostřední části zápasu svedla statečný boj se zkušeným soupeřem dvojka Sokola I ve složení Deutsch, Gubčo. V závěru setů je však připravily o vítězství vlastní chyby. V singlu si vzpomněl na svá nejlepší singlová léta Kuba Klaudy, kdy vyhrával v této disciplíně juniorské šampionáty a v dresu extraligového Vyškova ničil své zdatné soupeře. K vítězství nad zkušeným extraligovým hráčem Macurou mu stačily pouhé dva sety a po skvělém výkonu srovnal stav na 3:3. Bohužel v otočených trojicích se silně projevila nepřítomnost vysokých blokařů Wiesnera a Matkulčíka, soupeř tak šel opět do dvoubodového trháku na 5:3. Šanci na přiblížení se bodovému zisku měla dvojka Klaudy, Ftačník. Po vyhraném prvním setu ovšem hráči Prostějova opět kupili nevynucené vlastní chyby, soupeř srovnal stav na 1:1 a v rozhodujícím setu si vítězství již dokázal pohlídat – 6:3.

„Komentář k zápasu se mi dělá i přes prohru dobře, protože kluci ve velmi oslabené sestavě nesmírně bojovali. Nevzdali zápas předem a výsledkem byl téměř čtyřhodinový tuhý boj o každý míč. Pokud takto budeme přistupovat ke každému zápasu, nemám o celkový výsledek v první lize obavy. Musím pochválit za bojovnost celý tým, ale skutečně perfektní výkon ve všech zápasech podali Kuba Klaudy a kapitán celku Honza Valenta. Velmi zdatně si vedli i Ftačník a Příhoda. Tento týden nás čeká v sobotu rezerva Modřic a zde nutně potřebujeme získat oba body, celek bude tentokrát kompletní až na mě, neboť mám bohužel i já pracovní povinnosti,“ okomentoval smolnou porážku Richard Beneš.

Play-off v ohrožení

Dorostenci Sokola I Prostějov opět i v domácím prostředí v nedělním zápase prohráli a vidina dalšího postupu je překvapivě značně nejistá. Tentokrát si dva body odvezl velmi dobře hrající a především bojující tým Climaxu Vsetín. Celek Sokola I nastoupil v sestavě Ftačník, Příhoda, O. Pospíšil, Jamrich a Němec. Body za Prostějov udělala dvojka Ftačník, Příhoda dále trojka Ftačník, Příhoda a Pospíšil a v singlu Ftačník. Celkově tedy Sokol I Prostějov – Climax Vsetín 3:4. „Prakticky trvale nám chybí Matkulčík, který tuto soutěž nechce hrát, což je velká škoda, neboť v kompletním složení můžeme směle myslet na medaile,“ posteskl si Richard Beneš. 

1. LIGA NOHEJBALU

7. kolo: MNK SILNICE GROUP Modřice - TJ AVIA Čakovice „B“ 5:5, TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon - TJ Sokol I Prostějov 6:3, SK Start Praha - TJ Spartak MSEM Přerov      6:0.

Předehrávka 12. kola: TJ AVIA Čakovice „B“ - SK Start Praha 6:2.

Předehrávka 14. kola: SKN Žatec - AC Zruč-Senec 2004 6:4.

1.         SKN Žatec     8          7          1          0          47:18   15
2.         Start Praha      8          4          1          3          37:30   9
3.         Čakovice „B“ 9          3          2          4          35:40   8
4.         Zruč-Senec 2004        7          3          1          3          33:26   7
5.         Modřice          8          3          1          4          29:37   7
6.         MSEM Přerov            10        3          1          6          30:47   7
7.         TJ Sokol I Prostějov 7          3          0          4          26:30   6
8.         Horažďovice   7          2          1          4          26:35   5

BOTAS EXTRALIGA DOROST SK. „B“

4. kolo: MNK SILNICE GROUP Modřice - NK CLIMAX Vsetín 2:5, TJ Sokol Zbečník – TJ Sokol I Prostějov 4:3. Vsetín – volný termín.

5. kolo: TJ Sokol I Prostějov - MNK SILNICE GROUP Modřice 6:1, NK CLIMAX Vsetín - T.J. Sokol Holice 5:2. Zbečník – volný termín.

6. kolo: TJ Sokol I Prostějov - NK CLIMAX Vsetín 3:4, TJ Sokol Zbečník - TJ Sokol Holice 5:2. Modřice – volný termín.

1.         TJ Sokol Zbečník       5          4          0          1          24:11   11
2.         NK CLIMAX Vsetín 5          5          0          0          22:13   10
3.         TJ Sokol I Prostějov 5          1          0          4          17:18   7
4.         T.J. Sokol Holice        5          1          0          4          13:22   5
5.         Modřice          4          1          0          3          8:20     3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...