Příjemnou noc, dnes je středa 1.5.2024
svátek slaví Svátek práce,
zítra Zikmund
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Skvělý víkend. Prostějovští nohejbalisté v domácím prostředí neztrácejí. Potvrdili to i ve dvou po sobě jdoucích duelech. Nejprve v sobotu rozstříleli rivalský Přerov, aby si o den později vyšlápli na doposud neporaženou Zruč-Senec. V průběžné prvoligové tabulce se svěřenci trenéra Richarda Beneše posunuli na čtvrtou příčku.


Do sobotního utkání s Přerovem nastoupili prostějovští hráči ve značně kombinovaném složení, když chyběly stabilní opory Wiesner, Klaudy a Roba. „Hráči, kteří dostali šanci, je však nahradili skvělým způsobem a vynikajícím výkonem nedali soupeři šanci,“ chválil přístup mužstva Richard Beneš, trenér prostějovského týmu.

Obavy z nesehranosti nově poskládaných sestav se ukázaly jako liché. Útočně laděný pár Matkulčík - Ftačník nedal přerovské dvojici pražádnou šanci. „Zejména druhý set byl opravdu exhibicí domácí dorostenecké dvojky. Kluci povolili soupeři pouze tři míče,“ přiblížil lodivod0. Druhá dvojka ve složení Příhoda - Kolář si rovněž nevedla špatně, zkušeným bratrům Miklíkovým vzdorovala, ale nakonec zkušenost a protřelost hostů slavily úspěch a bylo srovnáno na 1:1.

Jako rozhodující pro konečný výsledek se ukázaly trojice. Obě skončily výhrami Prostějova. „Obě sestavy Valenta, Ftačník, Kolář, tak i Matkulčík, Příhoda, Deutsch si poměrně snadno po výborných výkonech připsaly vítězství,“ okomentoval Beneš. Sokol I tak vedl 3:1. Další bodík přihrála dvojka Valenta - Deutsch po dramatickém průběhu rozhodující sady. Pátý korálek navlékl zkušený Valenta, když vyškolil mladého Přerovana a vedení 5:1 dávalo jistotu remízy.

V otočených trojkách to chvílemi vypadalo na ukončení zápasu, ale soupeř byl proti a po velmi bojovném výkonu porazil trojku vedenou Ftačníkem. Co se nepovedlo „Ptákům“, dokonali Matkulčík, Příhoda a Deutsch. „Proměňovali všechny útočné šance a nedali soupeři šanci,“ poznamenal trenér Sokola I, jenž si pochvaloval výkon svých svěřenců. „Kluci k utkání přistoupili zodpovědně a soustředěně. Jejich výkon místy snesl ty nejpřísnější parametry.“

Cenný skalp favorita

O den později nastoupili Prostějovští proti jednomu z největších favoritů celé soutěže. Výběr Zruče-Sence den předtím nasadil kanára Modřicím a na Hanou přicestoval o den dříve. „Oproti Přerovu nás posílil Wiesner, ale chyběli Klaudy, Roba a Kolář. Hráči ovšem podali vynikající výkon, za který byli odměněni vítězstvím,“ líčil Richard Beneš. Vzhledem k příjezdu Wiesnera se opět měnilo složení jednotlivých sestav. První dvojka ale byla stejná a Matkulčík s Ftačníkem zvládl vstup beze ztráty setu. Velmi dobrý výkon předvedla i dvojka Wiesner, Příhoda a bylo to 2:0. Ještě veseleji bylo po prvních trojkách. Sestava Valenta, Ftačník a Wiesner navýšila již na 3:0! Hostující parta však flintu do žita nehodila. Trojka vedená Matkulčíkem si tentokrát nedovedla s obranou soupeře poradit a soupeř snížil - 3:1. Prostřední část prostějovským hráčům nevyšla, neboť nejprve vložená dvojka Valenta - Deutsch podlehla po velkém třísetovém boji (3:2) a recept na soupeře v singlu nenašel ani čerstvý vicemistr v singlu juniorů Příhoda a soupeř srovnal stav zápasu na 3:3. Další průběh zápasu již byl pod kontrolou výborně hrajícího týmu Prostějova, který vyhrál obě otočené trojice, načež v předposledním utkání zápasu rozhodla o výhře 6:3 a zisku obou bodů dvojka Ftačník - Matkulčík!

„Kluci přistoupili k zápasům naprosto soustředěně a bojovně s cílem bodových zisků, což se nakonec v obou zápasech podařilo. V útoku musím vyzvednout hru obou, vlastně tří smečařů Ftačníka, Matkulčíka a v neděli Wiesnera, což byl základ celé hry. Pochopitelně výborně zahráli i všichni ostatní hráči v čele s kapitánem celku Valentou. Pokud takto budeme hrát i venku, nemůže nám postup do play-off uniknout, ale to již značně předbíhám,“ krotil vlastní euforii Richard Beneš.

V příštím kole čeká jeho svěřence ten nejtvrdší možný oříšek, když cestují do Žatce, loňského extraligisty, majícího v sestavě úřadujícího mistra světa Ondřeje Víta. 

VIDEO ZDE

1. LIGA NOHEJBALU
4. kolo: MNK SILNICE GROUP Modřice - AC Zruč-Senec 2004 0:6, TJ Sokol I Prostějov - TJ Spartak MSEM Přerov 6:2, SKN Žatec - TJ AVIA Čakovice „B“ 6:2, TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon   - SK Start Praha 5:5.
5. kolo: SK Start Praha - TJ AVIA Čakovice „B“ 6:4, TJ Spartak MSEM Přerov - MNK SILNICE GROUP Modřice 6:3, TJ Sokol I Prostějov - AC Zruč-Senec 2004 6:3, TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon - SKN Žatec 1:6.
1.         SKN Žatec     6          5          1          0          35:13   11
2.         Zruč-Senec 2004        5          3          1          1          26:14   7
3.         MSEM Přerov            8          3          1          4          29:35   7
4.         TJ Sokol I Prostějov 5          3          0          2          22:18   6
5.         Modřice          6          3          0          3          21:26   6
6.         Start Praha      5          2          1          2          23:21   5
7.         Čakovice „B“ 6          1          1          4          18:32   3
8.         Horažďovice   5          0          1          4          14:29   1
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...