Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Těžkou porážku vezou nohejbalisté Sokola I Prostějov z hlavního města. Na kurtu pražského Startu nedokázali uhrát jediný duel a odjížděli s tenisovým kanárem. „K celkovému výkonu nemám slov. Hráči dělali zbytečné chyby, které si pak na place vyčítali a výsledkem byla ostudná porážka,“ krčil bezmocně rameny prostějovský kouč Richard Beneš. „Opět se potvrdilo, že naše výkony doma a venku se liší ne o sto, ale o dvě stě procent,“ dodal.

Minulou sobotu 29. dubna se prostějovští plejeři představili na půdě neoblíbeného soupeře SK Start Praha. Trenér Beneš měl k dispozici s výjimkou Martina Koláře nejsilnější sestavu a pomýšlel na bodový zisk. Výběr ve složcení Klaudy, Matkulčík, Valenta, Wiesner, Ftačník, Příhoda, Roba a Deutsch se však nevyrovnal s tlakem venkovního prostředí a po výkonu s množstvím nevynucených chyb byla na světě vysoká porážka.
Kalamita se začala rodit hned v úvodních dvojicích. Pár Ftačník - Roba ztratil rozhodující třetí set vinou vlastních chyb. „Bojovali srdnatě, ale chyby v útoku je stály výhru,“ posteskl si Beneš. Obdobně chybovala v útoku i druhá dvojka Klaudy - Matkulčík a podlehla ve dvou setech. Obrat k lepšímu nepřinesly ani trojice. Nejprve sestava Valenta - Ftačník - Wiesner po jasně vyhraném prvním setu opět chybovala a rozhodující set prohrála nešťastně 9:10 o jediný míč. Druhá prostějovské trio ve složení Klaudy - Matkulčík - Příhoda se střídajícím Robou přesně kopírovala své kolegy v prvním utkání a po vyhraném prvním setu stejně smolně o jediný míč ztratila i rozhodující set a domácí již vedli jasně 4:0. Pech se držel Hanáků i nadále. Nepárová dvojka ve složení Wiesner - Valenta prohrála ve dvou setech shodně vždy o jediný míč 9:10 a v loňském roce tradiční silná zbraň Sokola I singl opět nevyšel dle představ trenéra. Singlista Roba sice bojoval, ale podobně jako v prvním utkání v Modřicích prohrál vždy až v závěru setů a bylo rozhodnuto - 6:0.
K celému souboji příliš nenacházím slova, neboť hráči téměř v žádném utkání nedodržovali stanovenou taktiku. Již při zápase si vzájemně vyčítali chyby místo slov povzbuzení a výsledek se proto bohužel až příliš tvrdě dostavil. Nadále přetrvává naše slabá hra ve dvojicích a nyní, i když mnohdy se smůlou, následovaly chyby i v trojkách. Pokud vůbec mohu někoho z jednotlivců pochválit za přístup k zápasu i za předvedenou hru, potom je to zkušený Kuba Klaudy, bojovník Tomáš Roba a kapitán celku Honza Valenta. Tentokrát se nedařilo mladým hráčům počínaje Honzou Matkulčíkem,“ zhodnotil slabé vystoupení Richard Beneš.
Tento víkend čeká na nohejbalisty Prostějova hned dvojzápas. V sobotu 6. května, kdy se od 14.00 hodin střetnou v hanáckém derby s Přerovem a v neděli 7. května rovněž od 14.00 hodin hostí velmi nebezpečný tým Zruč-Senec. „Zveme všechny příznivce nohejbalu do hlediště, neboť tentokrát bude vaše podpora mladému ambicióznímu celku velmi potřebná,“ vzkazuje fanouškům Richard Beneš.
1. LIGA NOHEJBALU
3. kolo: MNK SILNICE GROUP Modřice - SKN Žatec 0:6, SK Start Praha - TJ Sokol I Prostějov 6:0, TJ Spartak MSEM Přerov - TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon 6:3, TJ AVIA Čakovice „B“ - AC Zruč-Senec 2004 5:5,
Předehrávka 9. kola: TJ Spartak MSEM Přerov - SKN Žatec 5:5.   
1.         SKN Žatec     4          3          1          0          23:10   7
2.         Modřice          4          3          0          1          18:14   6
3.         Zruč-Senec 2004        3          2          1          0          17:8     5
4.         MSEM Přerov            6          2          1          3          21:26   5
5.         Čakovice „B“ 4          1          1          2          12:20   3
6.         Start Praha      3          1          0          2          12:12   2
7.         TJ Sokol I Prostějov 3          1          0          2          10:13   2
8.         Horažďovice   3          0          0          3          8:18     0
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...