Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovský nohejbal prožívá v posledních letech nejúspěšnější období své historie. Mužský výběr již třetím rokem figuruje v prvoligové společnosti, ve které by letos při dobré konstelaci mohl sahat i po medailovém umístění. Po roční odmlce se do nejvyšší dorostenecké soutěže vrátili i dorostenci, a budou mít opět ty nejvyšší ambice.

„V prognózách jsem tradičně opatrný. Náš tým a hlavně jednotlivci mají nadstandardní výkonnostní úroveň. Scházejí jim ovšem pořád zkušenosti a větší psychická odolnost,“ předeslal před startem ročníku Richard Beneš, šéftrenér nohejbalového oddílu TJ Sokol I Prostějov. Jeho tradičním mediálním partnerem bude PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

Mužský soubor zahájil soutěž již na „Velký pátek“, kdy se představil na půdě nováčka soutěže z Modřic. Prostějovští v duelu nebyli rozhodně favority, protože se jedná o záložní tým extraligového velikána, za který mohou nově startovat mladí hráči ze soupisky prvního celku. „V letošní sezóně došlo ke změně pravidel. Za béčka mohou nastupovat všichni hráči do jedenadvaceti let figurující na soupisce „A“-týmu. Nikdy tak nevíte, kdo proti vám nakonec nastoupí,“ prozradil Richard Beneš. Reportáž z utkání najdete na straně 43 dnešního vydání.
Obdobně obtížná se jeví i domácí premiéra, kdy se na Hané představí záložní soubor extraligových Čakovic. „Jedná se o přetěžkého rivala. Mají složený kádr z ostřílených veteránů a mladých perspektivních hráčů. Nedá se vůbec odhadovat, v jaké sestavě přijedou,“ krčil rameny trenér Beneš a dodal: „Pro každého je vstup důležitý, nejen pro nás. Každopádně bychom chtěli ale před vlastními fanoušky napoprvé uspět,“ uvedl přes sobotním utkáním lodivod prostějovských nohejbalistů.

Nahradí kapitána Klaudy?

Oproti loňské sezóně se moc složení prostějovského mužstva nezměnilo. Zásadní změnou je konec angažmá kapitána Petra Zemánka, který se po roce vrací do Ivanovic na Hané. „Samozřejmě že takový hráč bude chybět. Výkonnostně by ho mohl nahradit Jakub Klaudy, jenž se vrací po půldruhý rok trvající odmlce,“ přeje si Beneš. Dále by měli táhnout káru stabilní opory loňského základu: Valenta, Ftačník, Roba, Matkulčík a Wiesner. Nemění se ani trenérské složení, kdy zůstává hlavním koučem Richard Beneš a hrajícím asistentem Jan Valenta.
V týmu je i několik nových tváří, které však budou pravděpodobně spíše střídajícími žolíky. „Přesnou sestavu určím vždy až těsně před utkáním. Z devětadevadesáti procent však už mám o složení dvojic a trojic jasno,“ usmívá se kouč a dodává: „Ve dvojicích by spolu měli hrát Ftačník s Robou, Matkulčík s Klaudym a Wiesner s Valentou nebo Kolářem. Základní složení trojic by měli tvořit čtyři hráči v jedné a čtyři ve druhé sestavě: Příhoda, Klaudy, Matkulčík, Roba, respektive Valenta, Wiesner, Ftačník a Kolář. Připraveni ke střídání do obou sestav jsou Deutsch a Pospíšil.“
S tipy na umístění se drží tradičně Richard Beneš při zemi. „Cílem mužstva je záchrana v soutěži. Nadstavbou by byla účast v play-off,“ nemá veliké oči. V silách týmu však je rozhodně minimálně účast v play-off, při dobré konstelaci by nemuselo být ani první kolo vyřazovací části pro Sokol I konečnou.

Dorostenci po roce v extralize

Výpadek z minulého roku, kdy se vedení Sokola I rozhodlo nepřihlásit dorostenecký výběr do elitní soutěže, je již minulostí. V letošním roce se jméno klubu opět objevuje v nejvyšší dorostenecké soutěži Botas extralize. Základ sestavy budou tvořit opory mužského áčka, které jsou stále v dorosteneckém věku. „Kostra týmu je roky stejná - Jakub Ftačník, Marián Příhoda, Ondřej Pospíšil a Jan Matkulčík. S tím, že Honza dá přednost startům za muže, z důvodu zraněného kolene,“ poznamenal Richard Beneš a pokračoval: „Přiznám se, že jsem loni tolik dorosteneckou soutěž nesledoval. Měli bychom ale patřit k favoritům.“
Letošní roční Botas extraliga se hraje novým systémem. Jedenáct účastníků je rozděleno do dvou skupin. „V naší skupině je pět celků a první čtyři postupují do play-off. Tam bychom měli bez problémů postoupit. Jak se bude dařit dál, nedokážu v tuhle chvíli říct,“ krčil rameny kormidelník. Prioritou budou pro dorosteneckou kategorii jednotlivé šampionáty. „Hlavní pozornost bude upřena na mistrovství ČR ve dvojicích, trojicích a singlu. V nich máme určitě ambice na zisk nějakého titulu,“ dodal k ambicím Richard Beneš.
Stejně jako mužský výběr už mají dorostenci mistrovskou premiéru za sebou. O velikonoční neděli absolvovali svůj úvodní zápas ve Vsetíně (reportáž z utkání najdete opět na straně 43 dnešního vydání).
Vedoucím družstva dorostu bude Richard Beneš, koučovat domácí zápasy bude Tomáš Procházka a venku bude mít zodpovědnost Tomáš Procházka s Jakubem Ftačníkem.

Oživení atmosféry

Novinkou v kádru dorosteneckého týmu jsou děvčata. Od podzimu začaly docházet na tréninky Alexandra Ejemová a Kristýna Hrachovcová. Díky nim se trochu zvedla i tréninková morálka, protože chlapci se samozřejmě chtějí ukázat... „Děvčata mají zápal, prakticky nevynechají trénink. Tím pádem chodí i kluci, učí je základům a jsou dochvilní,“ pousmál se Beneš.


ROZLOSOVÁNÍ BOTAS EXTRALIGY NOHEJBALU DOROST – 2017, SKUPINA „B“
1. kolo, neděle 16. dubna 2017, 12:00 hodin:
NK CLIMAX Vsetín – TJ Sokol I Prostějov, TJ Sokol Holice – TJ Sokol Zbečník (14:00), MNK SILNICE GROUP Modřice – volný termín.

2. kolo, neděle 23. dubna 2017, 12:00 hodin:
MNK SILNICE GROUP Modřice – TJ Sokol Holice, TJ Sokol Zbečník – NK CLIMAX Vsetín          (13:00), TJ Sokol I Prostějov – volný termín.

3. kolo, neděle 30. dubna 2017, 12:00 hodin:
TJ Sokol I Prostějov – MNK SILNICE GROUP Modřice, NK CLIMAX Vsetín – TJ Sokol Holice, TJ Sokol Zbečník – volný termín.

4. kolo, pondělí 8. května 2017, 12:00 hodin:
MNK SILNICE GROUP Modřice – NK CLIMAX Vsetín, TJ Sokol Zbečník – TJ Sokol I Prostějov (13:00), TJ Sokol Holice – volný termín.

5. kolo, neděle 14. května 2017, 12:00 hodin: 
TJ Sokol I Prostějov - TJ Sokol Holice, TJ Sokol Zbečník - MNK SILNICE GROUP Modřice (13:00), NK CLIMAX Vsetín – volný termín.

6. kolo, neděle 21. května 2017, 12:00 hodin: 
TJ Sokol I Prostějov – NK CLIMAX Vsetín, TJ Sokol Zbečník – TJ Sokol Holice (13:00), MNK SILNICE GROUP Modřice – volný termín.

7. kolo, neděle 28. května 2017, 12:00 hodin: 
NK CLIMAX Vsetín – TJ Sokol Zbečník, TJ Sokol Holice – MNK SILNICE GROUP Modřice (14:00), TJ Sokol I Prostějov – volný termín.

8. kolo, neděle 11. června 2017, 12:00 hodin: 
MNK SILNICE GROUP Modřice – TJ Sokol I Prostějov, TJ Sokol Holice – NK CLIMAX Vsetín (14:00), TJ Sokol Zbečník – volný termín.

9. kolo, neděle 18. června 2017, 12:00 hodin: 
TJ Sokol I Prostějov – TJ Sokol Zbečník, NK CLIMAX Vsetín – MNK SILNICE GROUP Modřice, TJ Sokol Holice – volný termín.

10. kolo, neděle 25. června 2017, 12:00 hodin: 
MNK SILNICE GROUP Modřice – TJ Sokol Zbečník, TJ Sokol Holice – TJ Sokol I Prostějov (14:00), NK CLIMAX Vsetín – volný termín.

SOUPISKA TJ SOKOL II. PROSTĚJOV - muži
Jan VALENTA
Jakub FTAČNÍK
Tomáš ROBA
Jakub KLAUDY
Jan MATKULČÍK
Lukáš WIESNER
Martin KOLÁŘ
Michal GUBČO
Marián PŘÍHODA
Martin DEUTSCH
Ondřej POSPÍŠIL.

Trenér: Richard BENEŠ
Hrající asistent a kapitán: Jan VALENTA

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...