Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Překvapení se nekonalo a výrazně nekompletní sestava TJ Sokol I Prostějov si také z Horažďovic odvezla porážku. Po neúspěšných výjezdech do Čakovic, do Žďáru a po domácí prohře se Startem Praha se tak jedná již o čtvrtý bezbodový víkend za sebou.

V průběžném pořadí první ligy tak prostějovští nohejbalisté klesli na čtvrtou pozici a tři zápasy před koncem základní části už mají jen bod k dobru na pátý Start Praha.
„Trápí nás neskutečná marodka, ze základní šestice máme hned čtyři marody. Zemánka trápí kotník, Ftačníka tříslo, Příhoda má nohu v sádře a mimo hru je i Vízner. Museli tak nastoupit náhradníci a projevilo se to. Kluci bojovali, ale výkonnost není taková, abychom mohli konkurovat nejlepším. Musíme to brát, jak to je,“ hledal příčiny porážky 2:6 hostující kouč Richard Beneš.
Na půdě druhého celku tabulky se nejprve představily dvojice Matkulčík, Roba a Valenta, Gubčo, obě podlehly svým soupeřům 0:2. Totéž platilo pro prví trojku Omelka-Gubčo-Maršálek, druhá trojice Matkulčík-Valenta-Roba uhrála alespoň set. A ve vložené dvojce nestačili Maršálek, Omelka, takže to bylo už 0:5.
„Pak po delším čase nastoupil Roba a vyhrál singl 2:0, vedlo se i obrácené trojce vedené Matkulčíkem, která po výhře 2:1 na sety přidala druhý bod. Jenže pak prohrála Maršálkova obrácená trojka a zápas skončil,“ popisoval Beneš druhou polovinu střetnutí.
Současná marodka je dlouho-dobějšího rázu, proto příliš nepočítá s bodovým ziskem ani o tomto víkendu při výjezdu do vedoucího Českého Brodu. „Do konce základní části nám scházejí tři zápasy a zbývající dva přijdou na řadu až na konci srpna a v úvodu září. Sad už pak budeme v pořádku,“ soustředí se hlavně na souboje se Zručí a Přerovem. „Pokud oba vyhrajeme, tak by to teoreticky mělo stačit na třetí místo. To je naším cílem, nejhůře chceme skončit čtvrtí,“ dodal Beneš.
Prostějovu hrají do karet i výsledky dalších zápasů, takže třetí místo je stále reálné. „Při vší smůle tak paradoxně máme štěstí, vyvíjí se to tak, jak bychom potřebovali. Navíc máme naštěstí nahráno z prvních měsíců,“ přemítala ikona prostějovského nohejbalu. Již nyní se tak těší na letní přestávku a na počátku srpna poté začne opět naplno intenzivní příprava. „Jindy jsme byli rozjetí, ale teď na ni čekáme jako na smilování. Navíc se nám rýsuje výrazná posila pro play-off, takže bychom v něm mohli hrát velmi důstojnou roli,“ naznačil Richard Beneš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...