Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Snadná záležitost. Rozjetý nohejbalový stroj Sokol I nepřibrzdil ani rivalský tým Přerova. Propastný rozdíl v tabulkovém postavení stavěl do role vysokých favoritů Prostějovany, kteří to potvrdili i na kurtu. Výkonnostní rozdíl mezi oběma celky byl znatelný a jediný bod uzmuli hosté spíše díky nesoustředěnému výkonu druhé domácí trojice. „Derby jsme zvládli, i když jsem měl určité obavy,“ oddechl si Richard Beneš, trenér Sokola I.

Duel s Přerovem byl posledním v první polovině základní části první ligy. Domácí tým nastoupil bez vysokého smečaře Wiesnera a také nahrávače Omelky. Přesto byl jasným favoritem a letos nevýrazný Přerov bylo povinností porazit. „Bál jsem se hlavně podcenění ze strany mladých hráčů, což už se v minulosti několikrát vymstilo,“ podotkl Beneš. Naštěstí se obavy zkušeného kormidelníka nepotvrdily. Hned v duelech dvojic dali domácí borci jasně najevo, kdo je pánem. Matkulčík se Zemánkem neměli sebemenší problém a beze ztráty setu bylo 1:0. Druhý pár tvořený mladíky Ftačník a Roba měl přece jenom obtížnější roli. „Nastoupili proti nejsilnější dvojici soupeře, navíc spolu hráli po delší době. Utkání ale zvládli a jejich výhra potěšila,“ komentoval domácí kormidelník. Třetí korálek na předpokládanou šestibodovou šňůru navlékla trojka Zemánek, Matkulčík a Roba - 3:0. Přerované se dočkali až ve čtvrtém utkání, kdy nesourodě působící sestavu Valenta, Ftačník, Maršálek se střídajícím Příhodou nachytali na švestkách – 3:1. K definitivnímu odskoku zavelela vložená dvojka Valenta, Roba. „Zajímavý zápas. Soupeř bojoval a předvedl solidní výkon. Na naše kluky to ovšem nestačilo,“ komentoval Beneš. Jistotou letošního ročníku je pak singl. Kapitán Petr Zemánek se vypořádal s kvalitním soupeřem v podobě Miklíka. „Krásný a dramatický zápas. Miklík je hodně zkušený a dobrý hráč. Diváky dostal dramatický duel do varu,“ culil se trenér po těsné výhře svého svěřence. Prostějov měl tedy v podobě vedení 5:1 mečbol a na tahu byla trojka vedená Zemánkem. Přerované nic nevzdali a k vidění byl další dramatický duel. „Hrálo se na tři sety, ale v závěru naše sestava excelovala a dotáhla zápas do konce,“ přiblížil Richard Beneš. Výsledkem 6:1 si tak Prostějovští udrželi neporazitelnost a nadále se přetahují o průběžné vedení v prvoligové tabulce s Horažďovicemi.

„Moje obavy z podcenění se naštěstí nepotvrdily. Kluci si počínali jak zkušení harcovníci a nepříjemnému soupeři nedali vůbec šanci ani pomyšlení na možný zisk bodů. Výborný nohejbal zahrál opět Zemánek s Matkulčíkem, příliš nic nelze vytknout Valentovi a Příhodovi. Ostatní hráči střídali vynikající okamžiky se zbytečnými chybami,“ zhodnotil vydařené utkání Richard Beneš a pokračoval: „Teď jsou před námi odvetné zápasy, do nichž jdeme z prvního místa, což je skvělé a nečekané. Druhou část soutěže máme mnohem těžší, většinou hrajeme na půdě našich největších soupeřů, ale do pokračování soutěže jdeme s otevřeným štítem a především zůstáváme nohama na zemi. Na oslavy je ještě čas!“

V příštím zápase se Sokol I představí na půdě Čakovic. Jedná se dohrávku úvodního dějstva a utkání se koná v sobotu 28. května od 15:00 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...