Dobré ráno, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hlavní část ročníku 2015 mají za sebou nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov, a to jak v mužské kategorii, tak v soutěžích mládeže. Kompletní bilancování úspěchů či neúspěchů bude provedeno až po skončení celé sezóny, ale Večerník se pokusil zhodnotit výkony částečně už nyní.

Prostějovští dorostenci hrají mezi extraligovou elitou v současné době již osmým rokem. Tato soutěž byla pro rok 2015 zreorganizována tak, že se hraje se čtyřmi hráči sedm dílčích utkání s konečným výsledkem 7:0, 6:1, 5:2 nebo 4:3. Dle dosažených rezultátů se přidělují body do tabulky tak, že při dvou nejvyšších výhrách získá vítěz zápasu
3 body (poražený 0 bodů), při dalších těsnějších výhrách 2 body (1 bod). V dorostenecké extralize hraje celkem devět týmů systémem každý s každým doma a venku, první čtyři celky postupují do play off, kde se utkají vyřazovacím způsobem o cenné kovy.
Za výběr Sokola I hrají pod vedením trenéra Matkulčíka a vedoucího celku Beneše hráči Příhoda, Jan Matkulčík, Ftačník, Roba
a bratři Pospíšilové. „Před závěrečnými dvěma duely počátkem září vedou kluci suverénně tabulku bez jediné porážky a mají už jistou účast v bojích o medaile. Vzhledem ke kvalitě družstva je možné, že útočí na svůj již čtvrtý mistrovský titul. Bohužel klukům se příliš nepovedlo Mistrovství republiky dorostu ve dvojicích a trojicích, kde překvapivě zůstali před branami semifinále. Sezóna je pro mladé hráče velmi náročná vzhledem k tomu, že všichni nejlepší dorostenci pravidelně nastupují i do střetnutí první ligy mužů. A právě při národním šampionátu si tohle značné vytížení vyžádalo svou daň,“ shrnul vedoucí týmu dorostenců Prostějova Richard Beneš.


Dospělý výběr TJ Sokol I působí premiérově za oddílovou historii v 1. lize mužů a hned během své úvodní sezóny ve druhé nejvyšší soutěži ČR se stal její štikou. Po základní části vybojoval kýžené čtvrté místo a tím postup do play off o průnik do extraligy družstev. Sestavu pod vedením trenéra Beneše tvoří hráči Klaudy, Procházka, Husařík, Valenta, Omelka, Botlo, Wiesner, Příhoda, Ftačník, Roba a Matkulčík. V prvním kole vyřazovacích bojů Hanáci nastoupí proti Žatci, který v minulém ročníku vypadl z extraligy a zcela jistě se bude chtít vrátit hned po roce zpět. „Naší výhodou je skutečnost, že nemáme co ztratit, neboť svůj cíl jsme letos splnili na dvě stě procent - a to se pak hraje vždy dobře. Vzájemné zápasy jsou na programu pátého září v Žatci a dvanáctého září od 10.00 hodin v Prostějově u sokolovny. Všichni se těšíme na největší návštěvu sezóny,“ vzkázal Beneš fanouškům.


Z dosavadního vývoje roku 2015 má neskrývanou radost. „S výsledky dorostenců i mužů jsem samozřejmě více než spokojen. Hlavně mě těší skutečnost, že v utkáních se mohu spolehnout na maximální bojovnost všech nominovaných hráčů a dobrý přístup, což dříve mělo své skulinky. Další velkou devízou je věkový průměr družstva mužů, který činí okolo čtyřiadvacet roků, a mančaft přitom ještě nedosáhl svého herního maxima. Do sestavy se mi podařilo postupně zapracovat mladé dorostence, kteří se chopili své příležitosti
a v mnoha střetnutích dokonce rozhodují
o bodech pro tým,“ vyzdvihl Beneš. „Naopak mě mrzí, že se nám i přes vynikající výsledky nedaří nábor mladých nadějí. V současnosti máme v tréninku pouze dva žáky a jednu žákyni, proto i nyní využívám příležitosti k náboru nových hráčů ve věku od devíti do jedenácti let,“ zmínil velký propagátor nohejbalu. „Na závěr musím poděkovat všem našim partnerům a sponzorům, bez nichž by nebylo možné dosahovat uvedených výsledků. Naše velké díky proto patří městu Prostějov, Olomouckému kraji, ČOS Praha a firmám Tomi-Remont, Auto-Rolný, M.I.S. Protivanov, Fedor-Auto, Presto Prostějov i dalším společnostem, s nimiž teď navazujeme spolupráci,“ zdůraznil Richard Beneš. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...