Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE První krok směrem do semifinále play off WSM Ligy učinili ve všech čtyřech případech papíroví favorité. České Budějovice deklasovaly přerovské Zubry, Kladno si podobně suverénně poradilo s Ústím nad Labem, Jihlava po velkém boji zdolala Havířov a k nelibosti prostějovských fanoušků si rovněž Slavia poradila s Jestřáby. O výsledku utkání de facto rozhodla hned první desetiminutovka, které se hostům pranic nevydařila.

Po nástupu obou týmů na led předvedli hostující fanoušci další povedené choreo, jimiž jsou už v první lize známí. Tentokrát na téma duely na Divokém západě, kdy zvítězit a postoupit, obrazně řečeno přežít, může jen jeden. Samotné utkání však začali lépe domácí, kteří se brzy dostali do tlaku a Luboš Horčička se svými spoluhráči se měl na brankovišti co ohánět.

Tento nápor vyústil ve faul prostějovského kapitána Pavla Mojžíše, jenž usedl ve třetí minutě na trestnou lavici. Když se Jestřábi úspěšně bránili šestapadesát sekund, tak se v levém rohu obranného pásma Jestřábů ozvala velká rána a hra byla kvůli poškozenému plexisklu přerušena. Do akce tak šli řemeslníci a oba celky se vydaly na dlouhé kroužení po ledě, kdy to vypadalo jako na veřejném bruslení.

Jakmile se opět hrálo, tak Jestřábi úspěšně dobránili své první oslabení, avšak přesně v čase 5:00 rozvlnil síť k velké radosti většiny obecenstva Pavel Kašpařík, když úspěšně tečoval Růžičkovo nahození – 1:0.

Jejich tým byl zpočátku mnohem přesnější, rychlejší, agresivnější, nápaditější a dočkal se dalších dvou dárečků. Nejprve další nahození od modré Horčička pouze vyrazil před sebe a kotouč se tak dostal k dojíždějícímu Mikulíkovi, který ho podruhé uklidil do sítě – 2:0. A aby toho nebylo málo, tak ještě v téže deváté minutě se ujal slávistický rychlý přechod. S prvním pokusem Vase si ještě brankář poradil, na dorážku Markoviče už byl ale krátký – 3:0.

Hostující lavička reagovala oddechovým časem, ale na hráčích bylo znát, jak jsou vývojem otřeseni, a ani zbytek úvodní části nebyl z jejich strany vydařený. Naopak prakticky ihned mohl na 4:0 zvýšit Tuominen. I přes tento nepříznivý stav ovšem nepřestávali členové hostujícího sektoru fandit a starali se o skvělou atmosféru.

V první části stojí z prostějovské strany za zmínku asi jen Čuříkovo nahození, kterým si ve dvanácté minutě vybojovali snad první buly v útočné třetině, a následně tvrdá Mojžíšova rána od modré při počínající přesilovce. O poměru sil nejlépe vypovídají střely na bránu 20:4 pro Slavii.

Zbývajících čtyřicet minut ale přineslo zcela jiný obrázek. V dresech s Jestřábem na prsou vyjelo odlišné mužstvo. Vliv na tom mělo i snížení pouhých šestatřicet sekund po pauze, kdy se v pokračující početní výhodě trefil od modré po ledě Marek Drtina – 3:1.

Prostějovští hráči viditelně přidali, přitvrdili u mantinelu, dohrávali souboje a získávali mnohem častěji kotouč, díky ohlasům z tribun si navíc i přes snahu soupeřova tábora mohli připadat jako doma. Vlastní oslabení tak odehráli v obraně Slavie a brzy si sami zahráli další přesilovky, jenže právě v ní mohli inkasovat, když nechali mezi kruhy zcela volného Hraška a Horčička musel čarovat. Obdobně krátce po něm zachránil Rudl, když skočil Hruškovi do nájezdu z levé strany a čistě ho odzbrojil.

Jestřábům se téměř povedl stejně efektní nástup i do poslední části. Hned při prvním útoku se v tutovce ocitl Luňák, ale Hylák ho vychytal, dorážející Venkrbec o fous minul. Následovala přesilovka, při níž nehlídaný Venkrbec nedokázal z brankoviště tečovat puk ideálně, dočkal se až o sedm minut později. To se prostějovská sedmadevadesátka dočkala po Drtinově nahození a hosté tak podruhé v duelu využili přesilovku – 3:2. Vše přitom vzniklo zbytečnou Vasovou sekyrou ve středním pásmu při vlastním útoku.

Následovala hodně rozháraná pasáž, kdy puk rychle putoval ze strany na stranu, toto období uťaly dva slávistické góly během pouhých šestadvaceti sekund. Nejprve Čermák pláchl u pravého mantinelu bekovi a předložil puk mezi kruhy Jiránkovi, poté Markovič objel Horčičkovu svatyni a uzavřel na 5:2.

Zpestření pro necelé dvě a půl tisícovky diváky, z nichž nezanedbatelná část fandila Prostějovu, připravili po závěrečné siréně Dominik Volek s Žigou Pavlinem, kteří se pustili do menší bitky. I v tomto duelu slavil domácí člen a oba kohouti inkasovali při cestě do kabin 2+2+10 minut. (jim)

HC Slavia Praha – LHK Jestřábi Prostějov 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Kašpařík (Růžička), 9. Mikulík (Hruška, Pavlin), 10. Markovič (Vas, Robinson), 54. Jiránek (Čermák, Knot), 54. Markovič (Robinson, Vas) – 21. Drtina (Luňák, Venkrbec), 49. Venkrbec (Drtina, Cetkovský). Rozhodčí: Zubzanda, Pražák – Kreuzer, Špringl ml. Vyloučení: 10:8, navíc Pavlin (S) a Volek (P) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:21. Diváků: 2473.

Sestava Slavie: Hylák – Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička – Mikulík, Šafránek, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček. Trenéři: Milan Razým a Jan Srdínko.

Sestava Jestřábů: Horčička – Drtina, Kaluža, Mojžíš, Rudl, Husák, Protivný – Luňák, Venkrbec, Cetkovský – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Illéš, Krejčík – Volek, Kuncek, Augustin. Trenéři: Kamil Přecechtěl a Jiří Vykoukal.

Ústy trenérů:

Milan RAZÝM – HC Slavia Praha:

„Vstup do utkání byl z naší strany skvělý a nakonec vyústil v naše tříbrankové vedení. První třetinu jsme byli jasně lepší, ale bohužel jsme inkasovali hned na začátku druhé periody v oslabení. Prostějov se tím pádem dostal do zápasu a zbytek utkání byl vyrovnaný. Ve třetí třetině jsme se potom báli o výsledek, ale naštěstí se nám podařilo dát čtvrtý a pátý gól. Za vítězství jsme rádi, ale zápas nám ukázal, na čem musíme zapracovat. Potřebujeme především zlepšit přesilové hry a vyvarovat se zbytečných faulů.“

Jiří VYKOUKAL – asistent LHK Jestřábi Prostějov:

„Vstup nebyl z naší strany dobrý. Góly padly po věcech, na které jsme kluky upozorňovali, u prvního prohrané buly a hráč z něj šel do brány, při druhém špatné střídání, před třetím nepokrytí hráči. Zápas jsme tak nezačali, jak jsme si představovali. Vše je to o individuálních chybách, dneska jsme jich udělali víc, hlavně v první třetině zbytečných. V té třetí už se snažíte jít do tlaku a hrát ofenzivněji, z toho už možná pramenily chybky v závěru. U čtvrtého gólu nám tam hráč proskočil u mantinelu, a i když jsme se vraceli, tak jeden hráč nebyl pokrytý před bránou.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...