Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

20112 38_srsenZa koncem Martina Kužílka ve funkci asistenta mužského áčka bylo velké pracovní vytížení, ozřejmil šéf LHK Tomiga

Tak trochu šok způsobil předseda prostějovského hokejového oddílu tím, že deset dní před startem nového ročníku 2. ligy mužů přistoupil k výměně trenérského asistenta. Michal Tomiga však zdůrazňuje, že v konci Martina Kužílka netřeba hledat žádné senzace.

„Martin byl druhým koučem u áčka, hlavním u juniorů a ještě pomáhal u mladších talentů. Tím pádem trávil na zimním stadionu celé dny od rána do večera, přitom má doma manželku se dvěma malými dětmi. Nechtěl jsem připustit, aby měl kvůli hokeji osobní problémy a proto jsme se domluvili, že opustí mužský tým a bude se věnovat především náročné práci u juniorky, kterou je potřeba kvalitativně zvednout,“ vysvětlil Tomiga.

Na Kužílkovo místo obratem dosadil Tomáše Sršně. Ten má za sebou nadmíru úspěšnou hráčskou kariéru, během níž absolvoval dva zápasy v zámořské NHL za Edmonton Oilers, posbíral pět extraligových titulů se Vsetínem a bronz s Vítkovicemi, ve švédském Leksandu vyhrál kanadské bodování tamní nejvyšší soutěže a působil i v Itálii, Německu či Norsku. Navíc se dokázal prosadit rovněž na reprezentační úrovni, když během olympiády 1994 a dvou mistrovství světa 1994 + 1995 zaznamenal ve 22 utkáních devět bodů za čtyři góly a pět asistencí.

Trénování se známý rodák z Olomouce věnuje dva roky, které strávil výhradně v HC Uničov. „Tomáš může našim hokejistům strašně moc dát díky zkušenostem, jež ve svém životě přímo na ledě nasbíral. Podle mě bude pro náš klub velkým přínosem a navíc má začít pracovat na Českém svazu ledního hokeje, což se také může hodit. Teď dostal dva týdny na rozkoukání v Prostějově a poté se pobavíme o možném rozšíření spolupráce,“ nastínil Tomiga.

Co na Sršňův příchod říká první kormidelník Jestřábů? „Došlo k téhle výměně, což bylo rozhodnutí vedení klubu. A já to respektuju. S Tomášem se známe delší dobu, několik let jsem u něho pracoval na hokejové škole a máme dobrý vztah. Jeho zkušenosti z aktivní kariéry se mohou pozitivně promítnout do umění hráčů, protože dosáhl spousty úspěchů a pro kluky je svou osobností určitým příkladem. Může jim radit a komunikovat s nimi v přátelštější rovině, zatímco já coby hlavní trenér musím být víc dráb. I mladí hokejisté jistě všichni vědí, kdo to byl Sršeň a poznatky možná vezmou víc od něho než ode mě,“ pravil Petr Zachar s úsměvem.

Překvapený – ovšem nikoliv nepříjemně – byl ze Sršňova angažování kapitán mužů LHK. „Tahle výměna proběhla dost narychlo a zatím ani nevíme proč, je to věc oddílového vedení. Já Vosu znám z působení ve Vsetíně, kde jsem od něho coby junior čerpal cenné zkušenosti. On byl vynikající hráč, má na kontě řadu velkých úspěchů z české extraligy i zahraničí a prosadil se také v reprezentaci. Tím pádem nám toho může spoustu předat, poradit co a jak. Hlavně mladí kluci si od něco coby výrazné osobnosti mohou dost vzít do své další kariéry. Věřím, že Vosův příchod bude znamenat pro celé mužstvo přínos,“ zamyslel se Lukáš Duba.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...