Dobré ráno, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

jestrabi logoČtvrté přípravné utkání prostějovských hokejistů na novou sezonu 2012-2013 jim po úvodní porážce a dvou následných vítězstvích přineslo první nerozhodný výsledek. Zajeli si pro něj do Břeclavi, kde dokázali opakovaně smazat náskok svého protivníka, kterému se tudíž nepodařilo oplatit Hanákům týden starou prohru 2:5 z předchozího vzájemného „přáteláku“.

HC Lvi Břeclav - LHK Jestřábi Prostějov 3:3 (2:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. M. Bartoš (Nekoranec, Vlašic), 16. Beneš (Beránek, Popolanský), 49. Popolanský (Beneš) - 27. Zachar (Kaluža), 48. Jedlička (Berčák), 55. Kryl (Zachar). Rozhodčí: Maťašovský. Vyloučení: 6:10, navíc M. Bartoš 5 minut plus osobní trest do konce utkání, Černý 5 minut plus osobní trest do konce utkání, Vrba (oba Pv) osobní trest 10 minut. Využití: 2:0. Oslabení: 0:1. Diváků: 110.

Sestavy týmů
Břeclav: Zelenka - Dora, Koukal, Směřička, Novák, Lysoň, Nekoranec, Peslar, Dujsík - Truhlář, Bolfík, Konečný - O. Bartoš, Beneš, Popolanský - Kuriál, M. Bartoš, Zháňal - Vlašic, Gabriška, Beránek. Trenéři: Michal Konečný a Ctibor Bartoš
Prostějov: Vrba - Kumstát, Mašek, Kolibár, Kaluža, Tomiga, Paška, Finkes, Dufka - Handl, Duba, Smejkal - Černý, Konečný, Zachar - Žajgla, Kryl, Stráněl - Jedlička, Berčák, Prokop. Trenéři: Petr Zachar a Martin Kužílek.

V hostujícím mužstvu chyběly dvě stabilní opory (Peštuka, Šebek), bez nichž Jestřábi nechytili začátek střetnutí. Časté vylučování zaplatili prvním inkasovaným gólem, který vstřelil po šesti minutách M. Bartoš v přesilovce - 1:0. A také ve zbytku vstupní periody byli domácí aktivnější, takže Benešovu zvýšení z dorážky v 16. se nešlo příliš divit - 2:0. Podobná situace na druhé straně s úspěšným doklepnutím Zachara vedla ve 27. minutě ke korekci - 2:1. Poté na ledě vzrostla nervozita, neboť břeclavský M. Bartoš vyfasoval za hrubý zákrok u mantinelu trest do konce střetnutí a Prostějovanům se zase nelíbilo příliš časté vysedávání na lavici hanby.

Vše vyvrcholilo zkraje poslední třetiny, kdy sudí sporně vyloučil Černého na pět minut plus do konce zápasu za faul kolenem. Následně se dlouho diskutovalo, trenéři LHK dokonce odmítali poslat své ovečky zpět do hry. Nakonec tak po pětiminutové pauze učinili a Jedlička únikem v oslabení vyrovnal - 2:2. Soupeř však hned vzápětí využil početní výhodu Popolanským, aby po dalších extempore (bitka Konečného s Kumstátem, deset minut pro Vrbu za nesportovní chování) v 55. opět srovnal Kryl na finálních 3:3.

Závěrečné nájezdy, které se konají po každém přípravném duelu, tak měly tentokrát své výsledkové opodstatnění. A naši hokejisté znovu potvrdili, že jim tahle dodatková disciplína moc nejde. Proti Zelenkovi neuspěl ani jeden z šestice Kumstát, Kolibár, Žajgla, Berčák, Kaluža a Jedlička, zatímco Vrba vychytal „pouze“ kvinteto Peslar, Gabriška, Vlašic, Dujsík, O. Bartoš a na Popolanského už byl krátký - 4:3.

 

Pohledem trenérů
Michal Konečný (HC Lvi Břeclav): „Za utkání nemám klukům co vytknout. Opět tam byla bojovnost, při hře pět na pět jsme soupeře přehrávali, ale paradoxně jak přišly naše přesilovky, bylo zle. Dvě přesilovky proti třem a my skoro ani nevystřelíme. Je to jako vloni. Jak máme tvořit, tak jsme v koncích. To je u nás alfa a omega. Dvě třetiny jsme stíhali bruslit a napadat, což se nám dařilo. Pak se asi projevily ty dvoufázové tréninky a polevili jsme, kvalitní soupeř toho hned využil. Přitom jsme mohli střetnutí rozhodnout už v první třetině, kdy nás soupeř ze začátku možná trošku podcenil.“
Petr Zachar (LHK Jestřábi Prostějov): „Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně, neplnili to, co jsme měli. Nehráli jsme důsledně a Břeclav nám odskočila na 2:0. Od druhé třetiny si ale myslím, že jsme hráli dobře, jen nedávali góly. Břeclav pak trošku přitvrdila, což někteří z nás psychicky nevydrželi, a přitvrdilo se i z druhé strany. Do konce utkání z toho následně byla spíš taková sekaná.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...