Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 zachar_petrV divácky dost atraktivní mač se postupně vyvinula mezinárodní příprava mezi hokejisty LHK Jestřábi Prostějov a TKH Toruň (4:5). Tým z Hané sice po předchozí remíze 3:3 v Břeclavi podruhé za sebou nezvítězil, ale důležitější než to byla poměrně vysoká úroveň pátečního střetnutí.

„Z naší strany to nebylo špatné utkání. Bohužel jsme, stejně jako v Břeclavi, nevyužili hned v první třetině dva samostatné nájezdy plus další tři šance dva na jednoho, naopak jsme místo toho gól sami dostali. Což byla škoda, všechno se mohlo vyvíjet jinak. Doplatili jsme také na hrubé chyby před vlastní bránou, které soupeř potrestal. Po herní stránce však zápas měl slušnou kvalitu a šlo o dobrou přípravu,“ hodnotil hlavní trenér prostějovského souboru Petr Zachar.

Hosté na ledě LHK potvrdili roli mírného favorita. „Toruň vyhrála ve Vsetíně 3:1, po nás ji příští týden čekají utkání v Havířově a Šumperku. Proto bych je hokejově zařadil do špičky české druhé ligy, ačkoliv v Polsku patří do extraligy. Pro nás bylo přínosné nastoupit proti celku, se kterým se normálně nepotkáváme, kluci získali další cennou zkušenost,“ těšilo Zachara.

Proti toruňské družině se v sestavě objevilo ještě víc mladíků než obvykle, kromě stabilních Vydržela, Kaluži, Maška, Zachara, Kryla, Stráněla a Berčáka také Dufka s Matouškem i Konečným. „Chlapce nechci individuálně hodnotit. Až do osmého přípravného zápasu budeme točit všechny hráče, jež máme včetně juniorů k dispozici, to znamená nasazovat kompletní čtyři pětky. Každý se tak může ukázat, jestli na druhou ligu mužů má nebo ne. V závěru přípravy a v soutěži pak budou hrávat jen ti nejlepší. O kolik míst v kolektivu se bojuje? To nechci přesně říkat a kluky tím zbytečně stresovat,“ řekl Zachar.

Nadále v kádru zůstává útočník Pavel Handl, kterého lodivod do mužstva chce. „Já jsem se s Pavlem domluvil a teď je na něm, aby se dohodl také s předsedou našeho klubu i s vedením svého mateřského oddílu HC Uničov,“ vyložil Zachar současnou situaci. Je reálný příchod ještě nějakých dalších posil? „Nikdy neříkej ne. Dnes to na nové posily nevypadá, ale hned zítra může být vše jinak... Žádné definitivní vyjádření na tohle téma proto zatím nebudu dávat,“ odtušil zkušený stratég.

Vzápětí zodpověděl dotaz, nakolik je spokojený s dosavadním průběhem přípravy. „Měřítkem jsou zápasy a my jsme kromě úvodního střetnutí na Technice Brno ani jednou neprohráli poslední třetinu. To svědčí o dobré trénovanosti, kdy jsme hodně pracovali na kondici a naše příprava je nadále po fyzické stránce velmi náročná. Až poslední tři týdny budeme maximálně věnovat pilování herních systémů, ladění formy,“ doplnil Petr Zachar, jehož svěřence čekají během tohoto týdne přátelské souboje v Přerově (úterý 28. srpna od 18.00 hodin) a ve Frýdku-Místku (pátek 31. srpna opět od 18.00 hodin).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...