Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

jestrabi logoOčekávané se stalo skutkem, hokejisté LHK Jestřábi Prostějov odstartovali závěrečnou část přípravy na novou druholigovou sezónu. Během tohoto týdne přitom zvládají nelehký přechod ze „suchých“ tréninků na ledovou plochu, kterou pracovníci místního zimního stadionu namrazili v rozmezí čtyř dnů od středy 1. do soboty 4. srpna.

Hned úvodní středeční jednotku ale provázely organizační potíže. „Na začátek jsme si dali zhruba půlhodinový výběh, po kterém měl následovat fotbálek na travnaté ploše v areálu velodromu. Na ten však bohužel nedošlo, protože tam bylo obsazeno. Někteří kluci se tak přidali k tréninku juniorů, jiní si šli zahrát tenis a ostatní se věnovali kompletování výstroje,“ popsal hlavní trenér Petr Zachar s tím, že šlo jen o menší komplikaci.

Ve čtvrtek, pátek i sobotu pokračují jeho svěřenci dalšími tréninky na suchu. „Nešlo o nic přehnaně náročného, spíš takové kondiční udržování. Trochu jsme posilovali, zahráli si fotbal a zaběhali, aby se hráči dostali do tempa před výjezdem na led,“ přiblížil Zachar startovací přípravnou náplň.

Neděle 5. srpna pak bude dnem, kdy Jestřábi absolvují hned dvě tréninkové dávky s bruslemi na nohou - jednu dopoledne a druhou vpodvečer. „Teď už budeme makat pouze na ledě, ovšem kdykoliv je k dispozici pro individuální přípravu také posilovna. Celkově bude první týden stejně jako loni intenzivnější, na kluziště vyrazíme vždy dvakrát dopoledne a jednou odpoledne. Cílem je nabrat co nejdříve základní bruslařskou pohodu,“ ozřejmil kouč.

K tomu prostějovské muže čekají první dva přátelské zápasy. V úterý nastoupí na Technice Brno a ve čtvrtek 9. srpna přivítají v domácí premiéře Břeclav (obě střetnutí začínají od 18.00 hodin). „Chci, aby se do hry dostali všichni členové kádru. Výsledky opět nejsou v téhle úvodní fázi vůbec důležité a spíš půjde o zkoušení, postupné nabírání formy i pomalé slaďování souhry v jednotlivých pětkách,“ upřesnil Zachar.

K dispozici má všechny své ovečky, nikoho netrápí vážnější zdravotní problémy. „Jen Davida Zachara trochu postihlo nachlazení a Michal Černý přišel na zahajovací trénink pozdě kvůli zaměstnání. Tohle se však u těch pracujících může občas stát, musí se s tím počítat,“ chápal zkušený lodivod.

S velkou pravděpodobností se bude muset obejít bez nejproduktivnějšího borce minulého soutěžního ročníku Jakuba Čuříka, jenž zkouší štěstí v prvoligové Třebíči. „Kuba podával výborné výkony a určitě si o takovou šanci řekl. Akorát mám dojem, že měl jít do nějakého lepšího klubu s větší perspektivou, než je Třebíč. Zvláště když skončil se svou mimohokejovou prací,“ podotkl Zachar.

S Čuříkovým návratem už moc nepočítá a navíc může přijít o kvalitního obránce Jana Kolibára, který dost možná půjde na zkoušku do Hradce Králové. „K tomuhle asi opravdu dojde. A jestli nehrozí odchod ještě některých jiných hráčů? Momentálně nevím o tom, že by byl odjinud o někoho dalšího zájem. Teoreticky se ale může stát v podstatě kdykoliv cokoliv,“ je Zachar nachystaný na veškeré varianty.

„Musíme zkrátka pracovat s těmi hokejisty, jež máme za daných podmínek k dispozici. Posily? S předsedou oddílu Michalem Tomigou jsme se o nich bavili a možnost doplnění týmu určitě sondujeme. Je reálné, že se do přípravy zapojí hráč nebo hráči na zkoušku, ovšem zatím nebudu konkrétnější ohledně jmen ani termínu. Záleží, jak se vyvine situace,“ doplnil Petr Zachar spíš tajemně.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...