Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hokejisté LHK Jestřábi Prostějov nadále udržují vyrovnanou bilanci vítězství a porážek v Chance lize mužů ČR 2020/2021. Tohle zatím železné pravidlo aktuální sezóny potvrdili i během posledního týdne před vynucenou sportovní stopkou pro celou republiku, když z hlubokého smutku vyletěli k velké spokojenosti.

Středeční večer však byl pro Hanáky hodně temný. V 9. kole soutěže nastoupili na vlastním ledě premiérově zcela bez diváků a za ponuré atmosféry úplně prázdného hlediště nezvládli krajské derby se Šumperkem. Jeho valnou většinu tahali za kratší konec výsledkového provazu, aby teprve závěrečným náporem dotáhli z hrozivých 1:4 na konečných 3:4. Vyrovnat už nestihli.
„Herně jsme sice byli lepší a jako obvykle měli víc střeleckých pokusů i vyložených šancí. Ale když je naše zakončení bohužel taková bída, nebylo nám to v utkání celkově nic platné. Přidaly se zbytečné chyby v defenzivě, hosté stříleli mnohem kvalitněji, na rozdíl od nás dali góly a pro nás pak vznikl problém,“ lamentoval rozladěný kouč elhákáčka Jiří Šejba.
„Dostáváme laciné góly z předbrankového prostoru a v oslabeních, bránění soupeřových přesilovek nám od začátku sezóny dělá potíže. Pracujeme na tom, stejně jako se snažíme zlepšit střelbu i řešení jasných příležitostí. Pravidelný efekt se však zatím nedostavuje, proto někdy zbytečně ztrácíme herně jinak solidní zápasy. Což je samozřejmě škoda,“ litoval Šejba.
Nečekané klopýtnutí s dosud příliš nebodujícím nováčkem udělalo prostějovské letce nepříjemnou díru do bodových plánů. „Už dopředu jsem ale upozorňoval, že Šumperk není vůbec slabý. Potrestal naše chyby, my jsme nedokázali proměňovat své příležitosti a porážka je na světě. Tím zlepšeným závěrem nešlo vše dohnat, prostě bylo pozdě. Musíme to napravit příště,“ říkal zklamaný trenér.
Jeho svěřenci si tahle slova vzali k srdci a v sobotním duelu 10. dějství skutečně naplno zabrali. Na vylidněném zimáku dalšího prvoligového nováčka HC Stadion Vrchlabí, který do té doby dosahoval velice dobrých výsledků, sice rychle prohrávali, ovšem nepříznivý průběh záhy otočili. A následně měli zbytek střetnutí vcelku bezpečně pod kontrolou až k triumfu 5:2. „Tentokrát jsem opravdu spokojen. Chybovali jsme méně, šance dokázali využívat více a celkově odvedli velice dobrý výkon. Bylo tam z naší strany hodně pohybu i aktivního napadání, s čímž měli domácí problémy. Pochvala pro kluky, takhle nějak by měl náš hokej vypadat,“ radoval se Šejba.
Kromě zakončení Jestřábi zvedli rovněž hru v nestejném počtu plejerů na ledě. „Zlepšili jsme oslabení, soupeře se snažili rychle atakovat a to pomáhalo. Líbily se mi taky naše přesilovky. V pohybu, s rychlou kombinací i střelbou a dorážkami, ne náhodou jsme z nich dali dva góly. Prostě jsme odehráli dobrý zápas, z čehož mám radost, po předchozích porážkách jsme to už potřebovali,“ oddechl si zkušený kormidelník LHK.
Prostějované teď figurují v průběžném pořadí Chance ligy na osmé pozici se třináctibodovým ziskem, leč absolvovali suverénně nejvyšší počet deseti utkání. „Na tabulku nemá smysl se ani dívat, tím nestejným počtem zápasů je hodně zkreslená. Spíš se musíme zaměřit sami na sebe a v téhle složité sezóně pracovat nadále tak, abychom byli pořád co nejlépe připravení,“ zdůraznil Jiří Šejba s odkazem na turbulentní dění.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...