Dobrý večer, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hokejoví Jestřábi si ve středu dost zavařili nezvládnutým krajským derby se Šumperkem, na které však dali rychle zapomenout. O tři dny později totiž jasně kralovali na ledě prvoligového nováčka HC Stadion Vrchlabí, jenž v dosavadním průběhu soutěže zanechával silný dojem. Na Hanáky si však nepřišel a podlehl jim jednoznačně 2:5.

Úvodní buly střetnutí 9. kola Chance ligy získali domácí a Heřman hned střílel na Bláhu, ale puk skončil na jeho betonu. Ve 2. minutě byl vyloučen hostující Vachutka, Východočeši dostali výhodu hráče v poli a v čase 2.42 přesilovku využili, když Nouzovu přihrávku dával Heřman do prázdné brány – 1:0. Ve 4. zakročil Soukup ramenem proti ráně Mrázka, o chvilku později už bylo vyrovnáno zásluhou perfektního blafáku Chlána – 1:1. V 9. Prostějované ujeli v oslabení dva na jednoho, ovšem Linhart se stihl vrátit a zabránit zakončení. Následně našel Mrňa volného Urbana, jehož pokus Bláha vyrazil a Olivova dorážka do klece nespadla. V početní výhodě Matýs objel protihráče, leč jeho šance skončila v gólmanově lapačce. Zkraje 17. minuty otočil vývoj střetnutí po Hrdinkově nahrávce Matyáš, dokonale tak zafungovala spolupráce dvou beků – 1:2.
Hostující tým dobře bránil a Stadion nepustil do žádné nebezpečné akce ani v další přesilovce na začátku druhé třetiny. Poté Bláha zlikvidoval jedovky Hozáka i Olivy, načež ve 26. ptačí dravci zvýšili skóre tím, že Vachutka pohotově doklepl střelu Mrázka – 1:3. Po téhle trefě moravská jízda ovládla dění na kluzišti, během dvou početních převah šla do velkého tlaku. A v čase 30.49 přidal čtvrtý zásah Žálčík uvolněný Kautem – 1:4. Soupeř reagoval nebezpečnými projektily Pauloviče a Urbana též v přesilovce a na sklonku 38. snížil Heřman, který tečoval Olivou nahozený puk – 2:4.
Třetí část otevřeli aktivněji hosté (Motloch, Matyáš), nicméně domácí odpověděli zajímavou akcí Chrtka. Ten ztroskotal na jistém Bláhovi, jemuž zanedlouho pomohla i tyčka při možnosti Pauloviče. Parádní zákrok předvedl i na opačné straně Soukup proti aktivnímu Žálčíkovi, stejný plejer neuspěl ani z další příležitosti po závaru a ještě z jedné, neboť sám před bránou nezpracoval kotouč. Definitivní rozhodnutí tudíž přišlo až minutu před koncem, kdy prostějovský tým ztrestal vrchlabskou power play. A do opuštěné svatyně poslal černou pryž kdo jiný než kanonýr Žálčík, čímž se přece jen dočkal své druhé trefy ve vítězném zápase – 2:5! 


ÚSTY TRENÉRŮ
Václav BAĎOUČEK – HC Stadion Vrchlabí
„Řekl bych, že zápas byl vyrovnanější, než napovídá konečný výsledek. Neodehráli jsme vyloženě špatné utkání, ale soupeř byl produktivnější a hlavně zvládl lépe klíčové situace. Proto v posledním kole před delší pauzou vyhrál po zásluze.“
Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Dobře jsme se pohybovali, aktivním forčekingem dělali domácím hodně problémů a také díky tomu jsme se dostávali do většího množství šancí. Tentokrát se nám povedlo jich i víc proměnit, celkově kvalitní výkon tak vedl k zaslouženému vítězství.“

LEDNÍ HOKEJ
Chance liga mužů ČR 2020/21 – 10. kolo

HC Stadion Vrchlabí – LHK Jestřábi Prostějov
2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Heřman (Nouza), 38. Heřman (Oliva, Chrtek), 6. Chlán (Ouřada, Novák), 17. Matyáš (Hrdinka), 26. Vachutka (Mrázek, Bartoš), 31. Žálčík (Kaut, Bartoš), 59. Žálčík. Rozhodčí: Pešina, Čáp – Maštalíř, Pechánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 0.
Sestava Vrchlabí: Soukup – Linhart, Oliva, J. Moník, Niko, Blažej, Jirků, Kynčl – Heřman, Chrtek, Nouza – Kratochvil, Pochobradský, Paulovič – Mrňa, Urban, F. Moník – Hozák, Matýs, Chalupa. Trenéři: Václav Baďouček a Jiří Malinský.
Sestava Prostějova: Bláha – Matyáš, Pěnčík, Drtil, Piegl, Hrdinka, Staněk – Mrázek, Bartoš, Vachutka – Motloch, Kaut, Hrníčko – Žálčík, Chlán, Jandus – Ouřada, Novák, Janeček. Trenéři: Jiří Šejba, Ivo Peštuka a Jiří Vykoukal.

„Konečně jsme dobrý výkon venku zúročili i výsledkově.“ Jiří ŠEJBA, kouč Jestřábů
strana 43

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...