Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Venku to hokejovým Jestřábům v probíhajícím prvoligovém ročníku zkrátka výsledkově nejde. Tentokrát padli v 8. pokračování soutěže na kluzišti sokolovského nováčka, se kterým dlouho drželi krok ve skóre a po herní stránce byli dokonce lepší. Avšak zase nic z toho, protivník rozhodl o svém triumfu třemi zásahy během sta sekund mezi 52. a 54. minutou.

Domácím se nepovedl vstup do zápasu a kvůli velké hrubce za vlastní bránou se v čase 3.06 dostal ke kotouči Motloch, pro něhož nebyl problém poslat kotouč do prázdné kasy – 0:1. Baník měl poté k dispozici přesilovky, ale ani v těch se mu nedařilo. Navíc hosté podnikli několik slibných protiútoků, které musel vyřešit Exjestřáb Neužil. Vyrovnat se paradoxně podařilo právě z početní výhody ve 13., kdy nejprve Vracovského vychytal Wolf, ovšem útočník se dostal k úspěšné dorážce za pomoci brusle jednoho z obránců LHK – 1:1.
Do druhé třetiny Hanáci odstartovali velkým tlakem a téměř pět minut Severočechy k ničemu nepustili. Tutovku měl Vachutka, leč nepodařilo se mu trefit odkrytou klec. Sokolov zahrozil až v polovině prostřední periody, když si šikovně mezi kruhy najel s kotoučem Prymula a jeho střela skončila v lapačce Wolfa. Ve 35. šel výběr HC premiérově do vedení, neboť Rohan dokázal před bránou tečovat nahození Zemana – 2:1. Srovnání stavu přišlo o tři minuty později opět tím, že Motloch potrestal další defenzivní hrubku domácích – 2:2.
Prostějovští navíc mohli zkraje poslední části otočit vývoj střetnutí, ale samostatný únik Wojnara zneškodnil Neužil. Do dobré příležitosti se o chvilku později prosadil Vracovský, neproměnil. Až v čase 51.52 využil přesilovou hru Gut - 3:2. Za sedmadvacet vteřin se prosadil po hezké Vránově akci Jiskra, který se nejlépe zorientoval před svatyní – 4:2. A třetí slepený gól rychle za sebou přidal hned v 54. znovu Gut, jenž zakončil pěknou kombinaci druhé útočné formace – 5:2.


ÚSTY TRENÉRŮ
Tomáš HAMARA – HC Baník Sokolov
„Pro nás to byl hodně těžký zápas, potřebovali jsme se otřepat z našeho horšího stavu. První dvě třetiny byly vyrovnané, místy byl soupeř i lepší a dostávali jsme se pod jeho tlak. Ve třetí části jsme však do toho šlápli, najednou nás byl plný led a sebevědomím se klukům povedlo utkání strhnout na naši stranu. Máme tak důležité vítězství po jednom z horších výkonů této sezóny, za týmovou hru velká pochvala.“

Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Od začátku jsme dodržovali stanovenou taktiku, hra byla vyrovnaná. A díky tomu, že jsme dávali puky rychle ven z obranného pásma, se nám dařilo dostávat do šancí. Těch jsme měli za celý zápas i víc než domácí, ale hokej se hraje na góly a ne na šance. Na neproměňování příležitostí bohužel doplácíme každé utkání, to dnešní bylo názorným příkladem. Sokolov pak rozhodl v poslední třetině za stavu 2:2 slepenými brankami, při nichž měl i štěstí na odražené kotouče.“

 

LEDNÍ HOKEJ
Chance liga mužů ČR 2020/21 – 8. kolo

HC Baník Sokolov – LHK Jestřábi Prostějov
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Vracovský (Kverka, Prymula), 35. Rohan (Zeman, Kadeřávek), 52. Gut (Šik), 53. Jiskra (Vrána, Pohl), 54. Gut (Prymula, Šik) – 4. Motloch, 38. Motloch (Wojnar, Ouřada).
Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Belko, Juránek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 502.
Sestava Sokolova: Neužil – Pohl, Rulík, Kadeřávek, Zeman, Přindiš, Klodner, Tureček – Vracovský, Kverka, Osmík – Prymula, Gut, Šik – Švec, Rohan, Tůma – Jiskra, Vrána, Kropáček. Trenéři: Tomáš Hamara a Petr Holejšovský.
Sestava Prostějova: Wolf – Piegl, Sova, Drtil, Staněk, Hrdinka, Pěnčík, Matyáš – Žálčík, Bartoš, Vachutka – Mrázek, Kaut, Hrníčko – Jandus, Chlán, Novák – Motloch, Ouřada, Wojnar. Trenéři: Jiří Šejba, Ivo Peštuka a Jiří Vykoukal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...