Dobrý podvečer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak se říká, do třetice všeho dobrého. Na tolikátý pokus dokázali prostějovští hokejisté přivézt body z venkovního střetnutí této sezóny, když ve 4. kole Chance ligy mužů ČR 2020/21 zvítězili po prodloužení na ledě kolínského nováčka druhé nejvyšší tuzemské soutěže.

O tom, že Středočechy rozhodně nečeká snadný soupeř, se mohli přítomní přesvědčit hned v úvodní minutě. Jestřábi dostáli svému jménu, doslova se slétli na domácí, uzavřeli je v obranném pásmu a parádní souhru nakonec zakončil na kruzích volný Mrázek, který zavěsil pod víko Sejpalovy svatyně – 0:1. Současní Hanáci mají mužstvo výborně rychlostně vybavené, takže se Kozli oslabení o kapitána Šafránka museli hodně snažit, aby tempu LHK stačili. K vyrovnání nakonec vedla až přesilová hra v 17. minutě. Po sérii slibných šancí se na samotném konci početní výhody prosadil Jankovský, když přesně mířenou přízemní střelou procedil Bláhovy betony – 1:1.
Ve druhé třetině se při přesilovce prosadili i hosté. Těm však ke skórování ve 25. stačilo pouhých dvanáct vteřin z trestu za příliš mnoho hráčů na ledě. Chlán zavezl puk do rohu, odkud přesně nabil na kruzích číhajícímu Žálčíkovi, jenž opět mířil přesně pod spojnici domácí brány – 1:2. Kolín musela znovu probrat početní převaha, byť v ní samotné neskóroval. Vytvořil si však množství slibných šancí a elán vydržel i po uplynutí trestu, z čehož těžil Síla. V podstatě ze stejné pozice jako Žálčík srovnal nedlouho před sirénou krásnou ranou pod břevno – 2:2.
Třetí část gól nepřinesla, ale více než tisícovka diváků se rozhodně nenudila. Tato dvacetiminutovka základní hrací doby se nesla v duchu tlaku ptačí letky, ale i domácí několikrát dokázali fanoušky zvednout z vynuceného sezení. Hodně byli vidět především Král, vydatně vytěžovaný Exjestřáb Husa a mnohokrát se tleskalo také Sejpalovi, který svůj tým při závěrečném závaru elhákáčka několikrát podržel. I když si krátce před koncem pohrál s nervy příznivců, když mu jednoduché nahození záhadně proskotačilo podél tyčky až za klec. Oba mančafty si tedy vysloužily bod, ale bylo nutné určit, komu připadne druhý.
V prodloužení byli paradoxně lepší Kozli. Leč na Bláhovi postupně vyhořeli Jankovský, Blaha i Němec. A tak přišel trest. Hrdinka se od levého mantinelu šikovně prosmýknul za zády hned dvou hráčů v modrobílém a bekhendovým blafákem rozhodl o osudu středečního duelu – 2:3. 


ÚSTY TRENÉRŮ
Petr MARTÍNEK – SC Kolín
„V oslabené sestavě jsme měli špatný vstup do zápasu, pak jsme se dokázali nějakým způsobem vzpamatovat. Ve druhé třetině jsme neproměnili vyložené šance a ta třetí už byla pouze boj. Teď chvíli po utkání cítím zklamání, že jsme to nedotáhli ještě dál, ale i bod proti kvalitnímu soupeři samozřejmě bereme.“
Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Začátek se nám povedl, v úvodních deseti minutách jsme měli spoustu šancí. Ale místo vedení o nějaké čtyři góly to bylo po první třetině 1:1. Zbytek zápasu proti nebezpečnému soupeři už byl vyrovnanější a v prodloužení jsme měli víc štěstí. S předvedenou hrou jsem spokojen, potřebujeme však proměňovat větší počet příležitostí.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...