Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ve sváteční den zamířili Jestřábi v rámci 6. kola Chance ligy do Ústí nad Labem, kde se od šestnácté hodiny střetli s tamním klubem. V první třetině byl k vidění vyrovnaný výkon a do šaten se šlo za stavu 1:1. V prostřední části byl aktivnější domácí celek a odskočil na rozdíl jedné branky. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky navýšil Slovan svoje vedení na 3:1 a nakonec slavil tři body po výhře 4:1.

První buly vyhrál celek z Hané, který hned začal okupovat obrané pásmo domácích. Ve druhé minutě se do obrovské šance dostal ústecký Martin Bláha, jeho střelu ale prostějovský Ondřej Bláha polapil. Skóre zápasu otevřel v čase 5:34 Michal Trávníček, který vystřelil z mezikruží a trefil se mezi betony – 1:0. Po brance byl ale aktivnější Prostějov, který kombinoval před brankou domácích. Ústí se v 8. minutě nepovedla rozehrávka a toho Hanáci využili. Žálčík zkusil vystřelit, puk za záda Hamalčíka dostal až po své vlastní dorážce – 1:1. Po chvíli mohli jít Ústečtí opět do vedení, když se dostali do přečíslení 3 na 1. Vrdlovec dal Tůmovi před prázdnou branku, ten ovšem puk netrefil. Od času 11:48 bylo k vidění první vyloučení zápasu a rovnou na obou stranách, Voženílek šel na dvě minuty za nedovolené bránění a Žálčík za hrubost. Pět minut před koncem přišla klasická výhoda jednoho muže, za držení byl na dvě minuty poslán na trestnou lavici prostějovský Staněk. V ní se Ústí usadilo v obranném pásmu Jestřábů, změna stavu se ale nekonala. Ke konci úvodní třetiny se hra přesouvala ze strany na stranu, oba gólmani předváděli dobré zákroky, a tak se šlo do šaten za vyrovnaného stavu.
I start druhé třetiny se vyvedl lépe hostujícímu mužstvu. Napomohla mu k tomu i přesilová hra, po faulu na Hefku. Ústí si ale vše pohlídalo a nedovolilo Prostějovu odskočit ve skóre. Ve 24. minutě šel na trestnou lavici Jandus, a i Ústí tak mělo možnost jít do vedení. Toho také ke konci výhody využilo. Slovanu se podařilo usadit se v útočném pásmu a byla z toho vedoucí branka, kterou střelil Matějček – 2:1. S přesilovými hrami se doslova roztrhl pytel. V čase 25:22 šel na trestnou lavici hráč Slovanu. Prostějov se tlačil k vyrovnání, nejblíže k němu byl Žálčík. S jeho střelou si ale brankář Hamalčík poradil stejně jako s těmi ostatními. Hned po skončení trestu Ústí se otevřela dvířka trestné lavice pro Vachutku, který šel na 2 minuty za podražení. Naštěstí pro Prostějov domácí celek tentokrát přesilovku nevyužil. V polovině utkání měl Bláha co dělat s Valovou tvrdou střelou. I v dalších minutách musel být brankář Jestřábů ve střehu před častými střelami domácích. Ve 33. minutě prověřil ústeckou obranu Ouřada, k zakončení se ale nakonec nedostal. Následovala další přesilovka pro Ústí, ve které jeho hráči opět okupovali prostor před Bláhovou brankou. Prostějov díky dobrému bránění nedovolil domácímu mužstvu odskočit na rozdíl dvou branek. Pět minut před koncem prostřední části se Pšenička dostal do samostatného úniku, těsně ale minul pravou tyč. Celek z Hané zakončoval druhou část stejně tak, jak ji odstartoval. Do branky se tlačilo několik mužů z Prostějova, Hamalčík svůj tým podržel.
Třetí třetina začala ve vysokém tempu. Po chybě Prostějova ve středním pásmu se rozjelo Ústí na Bláhu. Akci Brože a Vrdlovce zakončil a poslal puk za záda jestřábího muže v masce Tůma v čase 41:27 – 3:1. Ani dvoubrankového vedení soupeře se prostějovský mančaft nezalekl a aktivně napadal obranné pásmo domácích, gólman Slovanu měl ale svůj den. Od 49. minuty vytvářeli Hanáci obrovský tlak na Hamalčíka, který se měl asi dvě minuty co otáčet. Důvod k radosti Prostějova ale nepřišel. Slovan však pouze nebránil a sem tam prověřil Bláhu, ten byl tentokrát ostražitý. Prostějov kombinoval v útočném pásmu, gólman Slovanu ale zastavil všechny jeho pokusy. Pět minut před koncem navýšil Pšenička po přesné dorážce skóre Ústí – 4:1. Alespoň o snížení skóre se pokusil ještě jediný střelec Prostějova Žálčík, který se rozjel na gólmana Ústí, červené světlo za brankou ale nerozsvítil. Za takového stavu se zápas už jen dohrál.
Statistiky z utkání a výsledkový servis Chance ligy najdete na straně 26

HODNOCENÍ TRENÉRŮ
Jaroslav ROUBÍK – HC Slovan Ústí nad Labem:
„Utkání hodnotím kladně, kdy se jednalo o naše první vítězství doma za tři body. Dalo by se říct, že po našem úvodním střetnutí na Slávii byl toto náš druhý nejlepší zápas. Plnili jsme věci, které jsme si říkali v kabině, což nás těší. Musím zmínit skvělý výkon našeho brankáře který nás v zápase několikrát podržel a také v neposlední řadě poděkovat našim fanouškům, kteří nás chodí i v těchto chvílích podporovat a strašně nám to na ledě pomáhá.
Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov:
„Na první třetině bylo velmi znát, že jsme cestovali, kdy byla hra bez rytmu. Když už jsme se dostali do tlaku, tak se tyto pasáže většinou rozbily zbytečným vyloučením. Na obou stranách bylo mnoho šancí, ale hlavní rozdíl byl v tom, že domácí je dokázali využít. Celkově jsme dnes byli slabí na puku a když už nějaké šance přišly, tak bylo zakončení většinou slabé. Rád to přirovnám k tomu, kdy my jsme dnes jakoby, stříleli ze vzduchovky a soupeř z kulovnice. Na druhou stranu to byl náš první špatný zápas, navíc jsme hráli teprve dva zápasy doma a čtyři venku, takže se do příště zamyslíme, zda není lepší hrát venkovní zápasy více takticky.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...