Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Úvodní tři dějství má za sebou Chance liga mužů ČR 2020/21. A zatím to byla trochu divočina, neboť kvůli koronavirovým karanténám bylo odloženo už celkem deset střetnutí (3 + 4 + 3), naopak čtyři jiné duely se v uvolněných termínech některých týmů předehrály. Prostějovští hokejisté absolvovali během minulého týdne dva zápasy: nejprve doma proti Třebíči (6:3) řádný podle plánu, následně venku v Havířově (1:4) právě předehrávaný mač 14. kola jako náhradu za vynuceně zrušený souboj 3. pokračování na ledě onemocnělého Frýdku-Místku.

Minulá zpackaná sezóna se pro hokejisty LHK Jestřábi Prostějov stala varujícím mementem s jasným vzkazem: už nikdy více! A zdá se, že obrození Jestřábi skutečně letí správným směrem. Již během přípravy nechali pomalé pojetí z loňska daleko za sebou, místo toho fanoušky těšili herní rychlostí i důrazem. Což v plné palbě předvedli také během prvoligové premiéry na vlastním ledě 2020/21. Ve středu sejmuli Třebíč 6:3 a pro příznivce to byla hodně příjemná podívaná. „Klíčový byl obrat nepříznivého vývoje, kdy soupeř hned první dobrou střelou šel do vedení a my jsme přesto výsledek otočili třemi góly ještě do úvodní přestávky. Hráli jsme doma, fanoušci nás povzbuzovali, kluci se na maximum snažili odvádět tvrdou práci. Což je v domácím prostředí potřeba. Lidi musí vidět, že jejich mančaft do toho dává všechno,“ oceňoval kouč elhákáčka Jiří Šejba poctivou dřinu svých svěřenců.
Právem jim vytknul dvě hrubky při střídání draze zaplacené inkasovanými brankami, ovšem jinak byl spokojen. „Náš dnešní výkon v útočné fázi už se dost blížil mým představám, i když samozřejmě může být vždy ještě lepší. Například ve druhé třetině jsme místo tlaku do brány střelami často přihrávali od zadního mantinelu zpátky, v takovém případě každý neadresný puk znamená hrozbu soupeřova kontru. Čehož se do dalších zápasů musíme vyvarovat, stejně jako těch zaváhání vinou špatného střídání,“ zmínil Šejba.
Pozitiv však přinesl středeční večer mnohem víc. Vedle divácky atraktivního hokeje a příznivého výsledku rovněž dvě využité přesilovky, pouhá dvě vyloučení a poměrně bezpečnou vládu nad celým vydařeným duelem. „Jsem rád, že si kluci vzali k srdci naše slova o nutnosti méně faulovat, což nás sráželo v přípravě. V přesilových hrách tam bylo dost střelby i dorážek, přesně tak to má vypadat. A celkově jsme první zápas doma zvládli velice dobře, z čehož máme radost. Podobně ale musíme pokračovat dál, nepolevit,“ zdůraznil Šejba.
Odměnou celému prostějovskému týmu se stala tradiční děkovačka fandům, byť z koronavirových důvodů bez obvyklého plácání dlaněmi u mantinelů. I tak si nadšení příznivci triumf svých energeticky povstalých barev krásně užili.
V náhradním duelu Chance ligy za koronavirem zrušeném duelu ve Frýdku-Místku se stala předehrávka v Havířově. A tam už tom „Šejbovcům“ tolik nevyšlo. Na severu Moravy si Jestřábi nepočínali po herní stránce vůbec špatně, ambiciózního soupeře dokonce přestříleli ranami na bránu 32:25. Podobně jako při premiéře v Jihlavě to však k ničemu kloudnému nevedlo a zrodila se už druhá porážka na kluzišti protivníka. „Výkon jsme v Havířově podali myslím dobrý, šlo o velice kvalitní a vyrovnané utkání. Bohužel jsme tentokrát doplatili na velké množství neproměněných šancí, kluci udělali hvězdu z brankáře Stezky. Škoda, ze dvou solidně odehraných zápasů venku jsme rozhodně měli na to přivézt nějaké body,“ zalitoval kouč LHK Jiří Šejba.
Jeho svěřenci mají tedy na kontě tři punkty za domácí skolení Horácké Slavie a jsou v neúplné tabulce průběžně dvanáctí. Například covidem zasažené Frýdek-Místek i Vrchlabí ale dosud nenastoupily, Přerov a Kadaň stihly jediný mač. „My jsme si operativně domluvili utkání na AZ místo odloženého Frýdku, abychom v sobotu zbytečně nestáli. Což bylo výborné řešení,“ kvitoval Šejba víkendovou předehrávku.
Poslední dva duely už za Hanáky absolvovala nová posila – útočník Jakub Wojnar (na snímku). Jednadvacetiletý mladík se narodil 25. června 1999, měří 185 centimetrů, váží 84 kilogramů a má levé držení hole. „Kuba přišel na hostování ze Sparty Praha, jejímž je kmenovým hráčem,“ potvrdil sportovní manažer elhákáčka Jiří Vykoukal. Wojnar strávil sezónu 2018/19 v juniorce finské SaiPy Lapeenranta, po loňském návratu nastupoval během předchozího ročníku za prvoligové Kadaň (45 střetnutí, 7 gólů + 17 asistencí) a Ústí nad Labem (5, 0 + 1).
Do obrany naskočil již dříve avizovaný Slovák Vlastimil Hefka, k dalšímu vyztužení pouze sedmičlenných zadních řad dosud nedošlo.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...