Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tak tohle byla domácí premiéra jako z partesu! Na středeční utkání 2. dějství Chance ligy mezi prostějovskými a třebíčskými hokejisty dorazila navzdory všemožným protikoronavirovým opatřením více než tisícovka natěšených fanoušků, kteří si pošmákli na lahodné jestřábí parádě. Borci LHK středeční duel odmakali na maximum po všech stránkách a soupeře povalili rychlým, důrazným, prostě celkově intenzivním pojetím.

Samotnému mači předcházela minuta ticha za zesnulého fandu ptačí letky Petra Machače. Úvod byl poté trochu opatrnější a první větší šanci měl v 5. minutě Kaut, jenž sám před bránou neprocedil Jekela bekhendem směřovaným teploměrově pod paži. To hosté hned ze své třetí střely otevřeli skóre. V 7. Nedvídek získal puk ve středním pásmu, přihrál volnému Šťovíčkovi a ten zpoza kruhů trefil od levé tyče do sítě – 0:1. O chvíli později byl Sova krvavě zraněn na čele, aby z následné přesilovky Šejbovi svěřenci rychle vyrovnali. Velký tlak vyústil v nádhernou kombinaci zleva do středu kluziště a před Jekela, kde Novák dával podél ležícího gólmana do odkryté klece – 1:1. Okamžitě přišla další neproměněná příležitost Nováka z bleskového průniku pravým křídlem, na opačné straně zlobili též nositelé Bílé hvězdy. Kontr čtyř proti dvěma poslal Szathmáry z pravého kruhu do boční síťky, Čížek dotíral na Bláhu zpoza svatyně a vzápětí musel brankář odolávat značnému náporu během početní výhody SK (Nedvídek, Szathmáry). Také Jestřábi sehráli přesilovku dobře, leč Chlánova dorážka zblízka odrazem brusle jen cinkla o pravou tyčku a několik ran Mrázka zneškodnil Jekel. V 18. však Horáci fatálně chybovali v rozehrávce, Žálčík bleskově posunul na volného Hrníčka a jeho vyražené zakončení sám doklepl nad povalujícím se Jekelem – 2:1. Navíc za sedmdesát vteřin Mrázek nahodil od modré a kotouč zapadl podél clonících hráčů přesně k levé tyči – 3:1.
Aby toho nebylo málo, hned v nástupu do prostřední třetiny podnikli domácí rychlý protiútok tří na jednoho, Kaut nabil za sebe Vachutkovi a ten z vrcholu kruhů vymetl levou šibenici – 4:1. Protivník vypadal na ručník, ovšem ve 24. Michálek klečící v brankovišti rozhodil Bláhu, který nemohl pořádně zasáhnout proti ráně Szathmáryho z mezikruží pod víko – 4:2. Naštěstí tento zásah Prostějovany nijak nerozhodil, další průběh měli pod kontrolou. Zahrozili pouze Vedral ve 29. výpadem od zadního mantinelu a Nedbal s Bittnerem nepříjemnými jedovkami krátce před druhou přestávkou. Jinak dominovala rychlost a aktivita LHK, za něž postupně zakončovali z různých pozic Chlán, Hrníčko, Wojnar, Matyáš, Žálčík, Novák, Kaut, Ouřada, Hrdinka i další. Většinu zlikvidoval Jekel, něco šlo mimo.
Nesmírně důležitý zákrok vysekl zkraje třetí periody Bláha, když zmařil sólo Bittnera a nenechal výběr HS dotáhnout na jednogólový rozdíl. V atraktivním střetnutí se dál valily útoky na obě strany, leč opeření dravci byli herně lepší. A ve 48. minutě zaslouženě zvýšili náskok. Přesilovkový ostřelovač Drtil vybombil od modré, načež Jekelem vyraženou dělovku Hrníčko přiťukl Chlánovi, který ze tří kroků nezadržitelně skóroval – 5:2. Další razítka na výsledek mohli přidat Kaut, dvakrát Chlán či Hrníčko, jenže své možnosti neproměnili. V 54. tak platilo známé nedáš – dostaneš, neboť hrubky při střídání využil Chalupa tváří v tvář Bláhovi neomylným vymetením pravého vinklu – 5:3. Vzápětí musela hanácká parta přečkat oslabení, v jehož průběhu to nejvíc „smrdělo“ kontaktní trefou z holí Vodného (teč kousek vedle levé tyčky) či Bittnera (dorážka z metru těsně přeplachtila břevno). Definitivně pak rozhodl necelé tři minuty před koncem Novák, když brejk do otevřené obrany finalizoval pohodlným dovezením touše do prázdné brány kolem bezmocně ležícího Jekela – 6:3!


ÚSTY TRENÉRŮ

Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Šlo o první domácí zápas v soutěži, takže byla na hráčích vidět nervozita. Brzy jsme byli dole o jeden gól, ale dokázali to pak krásně otočit. Přesto dvě inkasované branky padly po našem špatném střídání, toho se kluci musí vyvarovat. Jinak platilo, že co jsme si před utkáním řekli, to jsme i hráli. Podařilo se nám snížit počet vyloučení a dobře jsme zvládli obě oslabení. Navíc se v domácím prostředí chytili i fanoušci, o tom to je. Na ledě musíme tvrdě pracovat a dohrávat souboje, což mančaftu na rozdíl od minulé sezóny jde. Díky soubojům pak ztrácí soupeř sílu a dělá chyby, což bylo dnes vidět. Získávali jsme kotouče a hosté už nemohli pokračovat ve svojí hře. Výsledek stojí za prací, kterou jsme odvedli.“

Roman MEJZLÍK – SK Horácká Slavia Třebíč
„Docela slušně jsme začali a šli do vedení. Ale potom jsme nepochopitelně až naivně začali propadat a dali soupeři šanci k tomu, aby do konce první třetiny stav otočil. Byl tam od nás nesmyslný faul, který domácí potrestali. Udělali jsme v utkání mnoho individuálních chyb, toho by využil i méně zkušený mančaft. Ve druhé části přišlo zlepšení a ze začátku třetí periody jsme se mohli dostat na kontakt, když Ladislav Bittner neproměnil sólo. Bohužel potom nás další naivní faul stál boj o body. Domácím gratulujeme, ale my jsme jim k tomu vítězství hodně pomohli. Máme za sebou dva duely a problém s disciplínou ohledně faulů, tohle budeme muset řešit.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...