Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak už dříve avizoval sportovní manažer hokejistů LHK Jestřábi Prostějov Jiří Vykoukal, v hráčském kádru dravých ptáků opravdu došlo ještě před startem Chance ligy 2020/21 k několika změnám. Tou první byl v pátek ráno oznámený odchod útočníka Tomáše Pšeničky do Ústí nad Labem. Jednadvacetiletý forvard přitom na Hanou zamířil teprve nedávno ze Sparty Praha, ale zůstal jen dva týdny, než se opět přesunul – tentokrát do svého předchozího působiště. Ještě týž den odešli navíc i dva obránci Petr Krejčí a Martin Pěnčík! Shodou okolností oba poslední odchovanci na soupisce…

Nenápadný, avšak nesmírně platný a pracovitý na ledě. To je obránce Petr Krejčí, odchovanec Prostějova, který za svůj mateřský klub dosud působil i v Chance lize. Časy se však mění a koncem minulého týdne se potvrdily předchozí spekulace – Petr Krejčí končí. Alespoň načas. „Odchází do konce roku na hostování do extraligové organizace Bílých Tygrů Liberec. Reálně však bude působit na jejich prvoligové farmě v Benátkách nad Jizerou. Peťa každopádně dostal nabídku, u které jsme se společně shodli, že v tak špičkové organizaci s veškerým zajištěním i servisem se jednoznačně může posunout dál. Proto jsme ho uvolnili,“ vysvětlil Jiří Vykoukal, sportovní manažer Jestřábů.
„Byla zde i možnost přestupu, ale to nedopadlo. Od nového působiště očekávám tým mladých kluků, aktivní hokej a vysoký ice-time. Zároveň je to pro mě příležitost se nadechnout, poznat jiné prostředí. A taky nová výzva,“ zhodnotil svůj přesun exkluzivně pro Večerník Petr Krejčí.

Návraty se nekonají

Sportovní život je plný změn a nečekaných zvratů. Své by o tom mohl říct sparťanský útočník Tomáš Pšenička. Jednadvacetiletý hokejista nejprve směřoval do sokolovského Baníku. Před týdnem ale naopak jeho příchod oznámili Jestřábi, kteří na svých webových stránkách připomněli, že zde již mladý hráč působil. Nyní je ale vše jinak, Pšenička v Prostějově působit nebude. Nakonec totiž útočník zamířil do ústeckého Slovanu, který výrazně před novou sezónou posílil kádr. Pšenička má za sebou v základní části extraligy a 1. ligy dohromady více než sto zápasů – patnáct z nich odehrál za Prostějov (2+6). Informaci potvrdil Jiří Vykoukal. „Po vzájemné dohodě míří Tomáš do Slovanu. Více se k tomu vyjadřovat nebudu,“ uvedl sportovní manažer Jestřábů. Nechtěl tedy ani okomentovat, zda šlo o osobní důvody, nebo výkonnostní, které nakonec Pšeničku poslaly do Ústí nad Labem. „S Tomášem jsme se na tomhle řešení domluvili, že bude pro obě strany nejlepší,“ zopakoval Vykoukal. Bez dalšího komentáře nechal i nezdařený comeback obránce Martina Pěnčíka. Poslední odchovanec prostějovského hokeje se měl vrátit z Mountfieldu HK, kde hrál za juniorku. Sbírat zkušenosti v seniorském hokeji ale bude jinde.

Na soupisku dopsáni zkoušení Hefka s Janečkem

Výsledkem tak je, že se v sestavě prostějovských hokejistů a především v její defenzivní části objevil nečekaná díra. Početně kritická situace dospěla k číslu šest. „Obránců máme málo, tuhle řadu potřebujeme doplnit. S dopsáním na soupisku počítáme v případě slovenského beka Vlastimila Hefky ze Zlína, u něhož ještě řešíme transferové náležitosti. Snad vše proběhne bez problémů. Také řešíme příchod dalšího mladého beka z Pardubic. A budeme se snažit ještě někoho přivést, nejlépe již během nadcházejícího týdne,“ uvědomuje si svízelnou situaci sportovní manažer LHK. „Prozatím jsme na soupisku dopsali mladého útočníka Michala Janečka, který byl u nás delší dobu na zkoušce. Jevil se moc šikovně, tak jsme ho angažovali, ale zároveň mu hledáme druholigový klub pro větší zápasové vytížení,“ prozradil Večerníku Jiří Vykoukal.
A to není všechno. „Vzhledem k tomu, že se nám v Jihlavě zranil Michal Gago coby člen první útočné lajny, musíme řešit také tuto nepříjemnost. Hrozí, že bude chybět delší dobu, v takovém případě bychom potřebovali najít kvalitní náhradu,“ odtušil někdejší reprezentant Česka, že problémy se skládáním kádru jen tak nemizí, ba právě naopak.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...