Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sympaticky kvalitní práci odvedli prostějovští hokejisté v zahajovacím duelu Chance ligy mužů ČR 2020/21 na ledě favorizované Jihlavy. S Duklou svedli naprosto vyrovnanou bitvu, dokonce otočili vývoj a krátce po polovině střetnutí vedli. Přesto podlehli těsně o gól a dobrý výkon jim tak bodově nic nepřinesl.

Již úvod zápasu 1. kola druhé nejvyšší soutěže ukázal, že nebude nouze o zajímavé momenty. Bohužel i o ty, které fanoušci neradi vidí. Hned na začátku totiž odstoupil kvůli zranění hostující forvard Gago, za domácí bohužel vzápětí následovali Skořepa se Strejčkem. Horáci první oslabení přestáli dobře a ve 4. minutě obránce Černý z ideální střelecké pozice jen těsně minul bránu. Jihlavští měli velkou šanci i v 11., kdy Illéš taktéž v pozici mezi kruhy zamířil mimo. Následně Dukla nevyužila dvě přesilovky, a protože Illéš se v závěru vstupní třetiny opět neprosadil, čekalo se na trefu marně.
Tím více však byla gólová druhá část. Uplynulo z ní jen třiadvacet sekund, když ve skrumáži před Bláhou přihrál Zadražil na Čachotského a ten otevřel skóre – 1:0. Radost vydržela HC pouze třicet dva vteřin. V situaci dva na jednoho Kaut nabil Vachutkovi, který se zblízka trefil nad lapačku Brože – 1:1. Tým z Vysočiny následně přestál oslabení, ovšem v čase 32.57 stejně kapituloval. V rohu obranného pásma zbytečně ztratil puk a Žálčík jej rychle poslal mezi kruhy na hbitého Hrníčka, jenž střelou z první pohotově zakončil souhru exjihlavských forvardů – 1:2. Ani radost hostí však nevydržela dlouho. V rozmezí sedmapadesáti sekund totiž byli vyloučeni Drtil s Hrníčkem a soupeř trestal. Ve dvojnásobné přesilovce sice Čachotský přes beton Bláhy nedostal puk na volného Fronka, tomu ale rychle přistrčil kotouč Poletín a obrozenému střelci nedělalo problém trefit poloprázdnou klec – 2:2. Vzápětí si Chlubna najel před bránu, kde už neměl tolik prostoru k zakončení, načež Zadražil byl první u odraženého touše a napálil ho nekompromisně nad ležícího Bláhu – 3:2.
Slušný hokej byl k vidění i ve třetí periodě. Nejprve si Brož připsal výborný zákrok proti ráně Piegla, na opačné straně zvonila tyčka po střele Harkabuse. Jihlava pak zvládla výborně oslabení, kdy Jestřáby nepustila do žádné šance. K ní se dostal až v 53. Hrníčko, jehož druhou gólovou radost zastavila tyč. Domácí se čím dál častěji zaměřovali na poctivou defenzivu, aby minutu a půl před koncem hosté odvolali gólmana Bláhu a v čase 59.10 přišlo navíc vyloučení hráče Dukly. Tudíž Hanáci měli dvojnásobnou přesilovku šesti proti čtyřem. Brož ale zavřel svou svatyni a Ujčíkovi svěřenci uhájili těsný výsledek. (lhk, son)
Statistiky z utkání a výsledkový servis 1. kola Chance ligy najdete na straně 26

ÚSTY TRENÉRŮ
Viktor UJČÍK – HC Dukla Jihlava
„Prostějov hrál moc dobře, aktivně, agresivně a my jsme se úplně nedostali ke hře, kterou jsme chtěli. Protože soupeř k nám hned přistupoval. Šlo o první zápas sezóny, v našem výkonu byla nervozita. Led také nebyl úplně ideální, jelikož venku jsou vedra a to ubírá na nějaké přesnosti. Ale jsme hrozně rádi, že jsme utkání dokázali zvládnout za tři body. Celkově se zápas musel líbit i díky hostům, kteří hráli skvělý hokej.“

Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Co k výsledku 2:3 říct? Viděli jste sami, že hra z naší strany byla určitě dobrá. Překvapili jsme domácí naším pojetím, jelikož jsme viděli nějaké zápasy Dukly. Ale hokej se hraje na góly a soupeř dal o jeden víc. Mrzí nás určité věci, které jsme udělali blbě. Ať už vyloučení či neproměněné šance. Škoda, že jsme nevybojovali aspoň bod.“

 

Chance liga mužů ČR 2020/21 – 1. kolo

HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Čachotský (Zadražil, Illéš), 35. Fronk (Poletín, Čachotský), 36. Zadražil (Chlubna) – 21. Vachutka (Kaut), 33. Hrníčko (Žálčík). Rozhodčí: Doležal, Marek – Polák, Zídek. Vyloučení: 4:4, navíc Zadražil osobní trest 10 minut za nesportovní chování. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 714.
Sestava Jihlavy: Brož – Krenželok, Černý, Bukač, Kolář, Strejček, Bilčík, Mareš – Illéš, Skořepa, Čachotský – Fronk, Zadražil, Jiránek – Pekr, Poletín, Harkabus – Chlubna, Lichanec, Hrala. Trenéři: Viktor Ujčík a Karel Nekvasil.
Sestava Prostějova: Bláha – Matyáš, Sova, Drtil, Staněk, Piegl, Hrdinka – Mrázek, Bartoš, Gago – Jandus, Kaut, Vachutka – Žálčík, Chlán, Hrníčko – Motloch, Novák, Ouřada. Trenéři: Jiří Šejba a Ivo Peštuka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...