Dobré poledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Svůj předposlední přípravný duel odehráli prostějovští hokejisté ve Vsetíně. Nad tamním ambiciózním VHK ROBE vedli ještě pět minut před koncem 3:2, ale silný protivník vyrovnal a v úplném závěru výsledek i otočil.

Valaši v úvodu na svého soupeře vletěli a vypracovali si herní převahu, která byla podpořena i přesilovkou. V ní si mezi kruhy najel Pechanec a šikovnou přihrávkou uvolnil Gorčíka, tomu se však z hranice brankoviště nepodařilo puk umístit za záda Bláhy. Domácí pokračovali v aktivním výkonu i při plném počtu hráčů na ledě, leč zajímavý bekhend Hořanského se neujal. Jestřábi se na Lapači aklimatizovali až v závěru zahajovací desetiminutovky a zrodila se dobrá příležitost. Bartoš zpoza klece našel mezi kruhy nikým nehlídaného Mrázka, na jehož pokus z první musel Gába reagovat pohotovým zákrokem vyrážečkou. Nadále měl však mírnější převahu Vsetín, a když už se dostal do útočného pásma, uměl Bláhu zaměstnat. Což tak úplně neplatilo o hostech, kteří sice sem tam aktivně kroužili vepředu, ale vážnější šance už si nevytvořili.
Druhá třetina nabídla hned pět branek. Skóre otevřeli ve 22. Hanáci poté, co přečíslení dva na jednoho zakončil přesnou střelou k tyči Mrázek – 0:1. Favorit odpověděl za dvě minuty, po přihrávce Gorčíka se nemýlil Kloz – 1:1. S Jestřáby ovšem brzké srovnání nic moc neudělalo a ihned se vrhli zpět do útoku, aby vedení získali zpět. Ve 26. využil chyby v rozehrávce Chlán a předložil puk Gagovi, který procedil Gábu bekhendem mezi betony – 1:2. Následně se vylučovalo na obou stranách, jenže krátce na to fauloval Jenáček a elhákáčko tak mělo početní výhodu čtyři na tři. Tu dokázal zužitkovat svou druhou trefou v zápase Mrázek, tentokrát mu pomohla i branková konstrukce – 1:3. Domácím se podařilo znovu rychle odpovědět, když zaváhání v rozehrávce potrestal opět Kloz samostatným únikem zakončeným střelou nad vyrážečku – 2:3. Vsetínští pak byli blízko vyrovnání v přesilové hře: ránu Pechance zastavila horní tyčka, puk se poté odrazil na brankovou čáru a tam se jej nikomu nepodařilo dotlačit do sítě.
Výběr VHK se zkraje třetí periody vrhal do útočného pásma, ale zde narážel na dobře bránící ptačí dravce, kteří jen tak nepřipustili přímé ohrožení gólmana Bláhy. Zelenožlutí museli být hodně trpěliví, jejich přechod přes střední pásmo se Hanákům dařilo rozbíjet a celkově by se dal výkon hostí označit za takticky propracovaný. To se však změnilo v čase 54.53, kdy Hořanský poslal kotouč od zadního mantinelu na Rehuše a ten zavěsil pohotovým volejem do protipohybu Bláhy – 3:3. Trpělivost se Valachům vyplatila dvojnásob, neboť byli disciplinovaní a během poslední části nenabídli Prostějovu jedinou přesilovku. Naopak tu svou v samotném závěru dokázali využít, v 60. minutě na konci rychlé kombinace stál Pechanec a nekompromisní ranou strhl vítězství na stranu ROBE – 4:3.

ÚSTY TRENÉRŮ
Jan SRDÍNKO – VHK ROBE Vsetín
„Já jsem určitě rád, že se nám dnes podařilo vyhrát. Museli jsme se vypořádat s komplikacemi, pět hráčů máme na marodce a nebylo to proti výbornému soupeři snadné. Hrál se rychlý důrazný hokej nahoru a dolů, líbil se mi náš výkon v úvodní třetině. Jen škoda, že hlavně v začátcích zápasů nejsme často schopni proměňovat šance. Mohli jsme Prostějovu odskočit, místo toho jsme pak stále dotahovali gólovou ztrátu. Což stojí hodně sil. V poslední třetině se příležitosti střídaly na obou stranách a nakonec se štěstí přiklonilo k nám. Z vítězství ve vyrovnaném utkání máme samozřejmě radost, i přes některé chyby byla naše předvedená hra včetně nasazení v pořádku.“

Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Byl to dobrý zápas z obou stran. První třetina patřila spíš domácím, kteří jsou zvyklí na zdejší malé hřiště, a soupeř s tím mívá problémy. Postupem času jsme přišli na to, jak hrát a od druhé třetiny se poměr sil srovnal. I díky tomu, že jsme hodně napadali rozehrávku domácích, přicházely naše šance, které se dařilo proměňovat. Bohužel nás pořád drtí vyloučení, tentokrát jsme jich měli osm. A dobré výsledky v přípravě nám kazí spousta oslabení. Přesto to ve třetí části bylo nahoru – dolů a dlouho otevřené, měli jsme tam i nějaké sólové nájezdy. Načež Vsetín v poslední minutě rozhodl z přesilovky. S výkonem jsem spokojený, výsledek mohl být lepší.“

 

7. PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS – LÉTO 2020

VHK ROBE Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Kloz (Gorčík, Bartko), 29. Kloz, 55. Rehuš (Hořanský, Ondračka), 60. Pechanec (Štach, Gajarský) – 22. Mrázek (Bartoš, Sova), 26. Gago (Chlán), 28. Mrázek (Sova, Bartoš). Rozhodčí: Škrobák, Smilek – Bártek, Novák. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 570.
Sestava Vsetína: Gába – Ondračka, Smetana, Kudělka, Bartko, Štach, Jenáček – Rehuš, Kloz, Gajarský – Březina, Pechanec, Gorčík – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Klímek, Apolenář. Trenéři: Jan Srdínko a Luboš Jenáček.
Sestava Prostějova: Bláha – Matyáš, Sova, Drtil, Staněk, Piegl, Hefka, Pěnčík – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, Kaut, Vachutka – Hrníčko, Chlán, Novák – Jandus, Pšenička, Motloch – Janeček. Trenéři: Jiří Šejba a Ivo Peštuka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...