Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Série čtyř přípravných duelů v řadě za sebou na domácím kluzišti vyvrcholila pro hokejisty LHK Prostějov dvěma atraktivními šlágry během uplynulého týdne. Svým průběhem i výsledkovým vyzněním se nemohly lišit víc, než je v titulku zmíněný rozdíl mezi denním světlem a noční tmou.

Nejprve Jestřábi nastoupili v úterý proti VHK ROBE Vsetín. Ten má velmi kvalitní kádr a hodně vysoké ambice, dlouhodobě se netají cílem vrátit se do extraligy. Na Hané však narazil, neboť ptačí dravci byli opravdu draví. Po ledě doslova létali na svých pomyslných křídlech a navzdory tomu, že favorit vyrovnal z 2:0 na 2:2, dokázali nakonec vybojovat cenný triumf 4:2.

„Navázali jsme na předchozí vydařené utkání s Tychy a část povedeného zápasu proti Třebíči. Znovu byly v naší hře vidět věci, které nacvičujeme na trénincích, to znamená pohyb, důraz, rychlé napadání rozehrávky soupeře i okamžitý přechod do útoku, celková aktivita,“ chválil svěřence hlavní kouč elhákáčka Jiří Šejba.
Jeho ocenění platilo pro většinu z úterních šedesáti minut, nikoliv pro celé střetnutí. „Ve druhé třetině začali kluci trochu vymýšlet a dělat některé zbytečnosti, což hostům pomohlo vyrovnat hru i skóre. Závěr pak ale náš tým zvládl lépe hlavou, která často rozhoduje. Proto jsme nakonec zvítězili,“ hodnotil Šejba.
O dva dny později neměl ke spokojenosti pražádný důvod. Prostějovští muži totiž totálně vyhořeli ve vždy prestižním derby s Přerovem, od nějž utržili škaredý nářez 0:7. Navíc zasloužený, protože arcirival byl převážnou část mače jasně lepší a především neskonale produktivnější. Domácí své příležitosti neproměňovali, zatímco hosté často ano. V součtu se následně zrodil obří debakl.
„Soupeř nám dal školení v pohybu, rychlosti, ve hře na kotouči i v celkové spolupráci. Dostali jsme tři góly v oslabení, a navíc dva při vlastní přesilovce, kdy tam Přerov skvěle zahrál nacvičené signály a kluci to sežrali. Kolikrát jsme se během utkání na sebe jen dívali, jak je možné to takhle sehrát,“ uznal Šejba kvality HC ZUBR.
Nicméně tvrdé k. o. od tuřího stáda nebral pouze negativně. „Je dobře, že jsme v téhle fázi přípravy dostali takový nátěr. Naši hráči si aspoň sednou zpátky na prdel a začnou zase pracovat tak, jak pracovali v minulých dvou zápasech. Dnešek musíme brát jako inspiraci, že je potřeba dál naplno makat a nic nepodceňovat,“ zdůraznil někdejší špičkový útočník, nyní trenér. Na možnou únavu se nehodlal vymlouvat. „Nic takového, v přípravném období musíme utkání obden fyzicky zvládat. Spíš se projevilo, že Přerov má za sebou mnohem víc zápasů včetně působení v Českém poháru, po téhle stránce je dál než my. Nám tentokrát chyběla kvalita, především důraz při střelbě i dorážkách. Nula vstřelených gólů nebyla náhoda, musíme opět přidat,“ upozornil Jiří Šejba.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...