Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dva týmy, jejichž přípravu citelně narušila čtrnáctidenní koronavirová karanténa, se v sobotu střetly v dohrávce odloženého duelu přípravného turnaje O pohár RT TORAX 2020. Prostějovští hokejisté svedli se silnou Porubou na jejím kluzišti vyrovnaný boj, ovšem bez výsledného efektu, neboť podlehli rozdílem dvou gólů.

Domácí do zápasu vstoupili pěkně od podlahy. Už po třiačtyřiceti vteřinách si Korkiakoski najel na přihrávku zpoza brány a rozradostnil fanoušky – 1:0. Tím ale nápor Slezanů v žádném případě neskončil, ba právě naopak. Velkou šanci ke zvýšení skóre měli při dvojnásobné přesilovce, kdy gól doslova visel ve vzduchu. Bohužel tam ale také zůstal, což HC nemuselo mrzet příliš dlouho. Zkraje 16. minuty už v klasické početní výhodě dorazil na brankové čáře Pořízkovu ránu Káňa – 2:0. Zbytek úvodní třetiny si už Porubané pohlídali. Je sice pravda, že Jestřábi puk za Muštukovsova záda dostali, avšak bylo to až po zaznění přestávkové sirény.
Prostřední část začal aktivněji znovu RT, leč skórovali hosté, ve 26. se krásně k pravé tyči trefil Vachutka – 2:1. Od této chvíle byli Hanáci o něco rychlejší a dle svého jména také dravější. Za zmínku stojí pokus Pšeničky, který těsně minul svatyni, a také Vachutkova rána do boční sítě. Soubor ze severu Moravy pak v závěru druhé periody nedokázal využít dvě přesilové hry.
Poslední dějství už zase patřilo Výborného svěřencům. Ve 46. dokonce dali třetí trefu, ovšem nebyla uznána kvůli posunuté kleci. O pět minut později dostali domácí podruhé během duelu možnost zahrát si v pěti proti třem a tentokrát již nezklamali. Od modré čáry pořádně napřáhl Káňa, aby svým druhým přesným zásahem přiblížil favorita ke třem bodům – 3:1. Závěr pak probíhal plně v režii Poruby, přijít mohl i čtvrtý gól. Od toho však hosty uchránil sérií skvělých zákroků brankář Wolf. 

ÚSTY TRENÉRŮ

Marek PAVLAČKA – asistent trenéra HC RT TORAX Poruba
„Na první utkání po karanténě jsme se všichni těšili. A v první třetině to bylo i vidět, kdy nám to jezdilo, byli jsme aktivní, tím si vynutili přesilové hry a zaslouženě se dostali do dvoubrankového vedení. Ve druhé části Prostějov zvýšil aktivitu a víc bruslil, což klukům začalo dělat problémy a naše hra byla divoká i neuspořádaná. Ve třetí periodě jsme už hru dostali zase pod kontrolu a krom asi dvou brejkových situací, kdy nás podržel gólman, jsme soupeře k dalším šancím nepustili. Samozřejmě jsme nepředvedli úplně dokonalý výkon, ale vítězství nad těžkým soupeřem si určitě ceníme.“

Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Myslím si, že to byl dobrý zápas, hra pět na pět nám docela šla. Jen mě mrzí ta spousta vyloučení, která nás provázela skoro celé utkání. Navíc nedáváme góly, když si dokážeme vytvořit pěkné šance, ale nakonec nám to do brány nespadne. Musíme se vyhýbat trestné lavici a vylepšit hru v obranném pásmu. Jinak tenhle vyrovnaný souboj se musel líbit i lidem, kteří přišli, jelikož se hrálo nahoru a dolů. Domácí mají lepší kádr, což lze vidět na individuálních akcích, takže za mě to byl dobrý přátelák.“

5. PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS – LÉTO 2020

HC RT TORAX Poruba – LHK Jestřábi Prostějov
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Korkiakoski (Stloukal), 16. Káňa (Pořízek, Teper), 51. Káňa (Kozák) – 26. Vachutka (Žálčík).
Rozhodčí: Fiala, Cabák – Barteček, Hranoš. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 300.
Sestava Poruby: Muštukovs – Teper, Žovinec, Urbanec, Kozák, Voráček, Rudl, Dundáček, Šendera – Sikora, Hudeček, Kanko – Stloukal, Korkiakoski, Endál – Pořízek, Jáchym, Káňa – Brodek, Hlinka, Häring. Trenéři: František Výborný a Martin Janeček.
Sestava Prostějova: Wolf – Sova, Hrdinka, Piegl, Hefka, Staněk, Matyáš, Pěnčík – Bartoš, Gago, Mrázek – Jandus, Kaut, Žálčík – Novák, Janeček, Pšenička – Chlán, Vachutka, Motloch – Podlaha. Trenéři: Jiří Šejba a Ivo Peštuka.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...