Dobré poledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První přípravné utkání před sezónou 2020/2021 odehrála prostějovská letka na domácím ledě s Horáckou Slavií Třebíč, pro kterou to byl již čtvrtý přátelský zápas. Gólový účet utkání se zastavil až za stavu 4:4. Po domluvě na obou stranách rozhodly utkání samostatné nájezdy, které vyhrála Třebíč v poměru 2:1. Odvezla si tak výhru na Vysočinu.

Jestřábi vyhráli první buly zápasu, a tak se hned vydali na branku soupeře. Premiérovou střelu v přípravě si vzápětí připsal Hrdinka. Tempo zápasu bylo velmi vysoké a Bláha musel vytahovat svoje nejlepší zákroky. V čase 3:42 však přes skrumáž u své svatyně neviděl, puk za jeho záda poslal Bittner – 0:1. V 16. minutě přišla na řadu první přesilová hra domácích, té využil Hrníčko – 1:1. Gól Jestřáby nakopl a tlačili se dopředu. V čase 17:43 byl vyloučený Doktor, Hanáci tak měli další početní výhodu. Stejně jako té první využili, když Chlán dorážel do prázdné brány střelu Krejčího – 2:1. Minutu před koncem první třetiny se skóre po střele Mrázka opět měnilo ve prospěch Jestřábů – 3:1.
Ze začátku druhé části hrála Třebíč 5 na 4 po faulu prostějovského Hrníčka. Co dělat měl ale Mičán v brance hostů, jelikož se Jestřábi tlačili do útočného pásma. Hra na delší čas zůstala v obranném pásmu bílých hvězd. I přes velkou snahu domácího celku gól nepadl. V polovině druhé části přišlo třebíčské snížení opět z hole Bittnera – 3:2. Celek z Vysočiny poté několika ranami prověřil Bláhu, ten vytahoval svoje nejlepší zákroky. V čase 33:27 šel na trestnou lavici prostějovský Chlán. Po uplynulé polovině trestu pálil Bittner a zkompletoval tak svůj hattrick – 3:3. Následně mohli jít hosté po vydařené střele do vedení, to ale Bláha nedopustil. Ve 37. minutě vystřelil svoji druhou branku zápasu Chlán, který si sám vytvořil šanci a dostal puk zase za záda Mičána – 4:3. Na konci prostřední třetiny přišla další početní výhoda Hanáků, která ovšem zůstala bez využití.
V čase 41:15 měla Třebíč trestné střílení. V něm se na prostějovského brankáře rozjel kapitán bílých hvězd Kořenek, který hanáckou jedničku svojí střelou překonal. Po krátkém čase tak bylo vyrovnáno – 4:4. Možnost otočit skóre na svoji stranu měli Hanáci při dvou po sobě jdoucích vyloučení Nedvídka a Chalupy. Červené světlo za svatyní hostů ale žádný Jestřáb při početní výhodě nerozsvítil. Nejblíže ke změně skóre měl prostějovský Sova od modré čáry, Mičán ale opět použil k zablokování masku a vyrazil kotouč před sebe. V čase 58:44 měla Třebíč k dispozici další trestné střílení, které ale hostující forvard neproměnil.
Šedesát minut tudíž o vítězi nerozhodlo. Hned po domluvě trenérů přišly na řadu samostatné nájezdy. Prostějov proměnil jeden z pěti, když Bartoš dostal puk za záda brankáře Mičána. Za Třebíč dali branku Szathmary a Psota.

HODNOCENÍ TRENÉRŮ
Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Myslím si, že půlka zápasu byla dobrá. Mělo to tempo, byly tam prvky, které trénujeme. Celkově bylo vidět, že jsme je dostávali pod tlak. Ve druhé třetině jsme měli tolik šancí, že jsme klidně mohli odskočit na 5:1. Poté ale přišel zbytečný gól, který jsme dostali kvůli špatnému střídání. Ve druhé polovině jsme zase hráli takový starý hokej. Kluci předržovali kotouče, nedávali je do hloubky a ztráceli kolem útočné modré. Dá se tedy říct, že zápas byl padesát na padesát. Ke konci bylo také vidět, že Třebíč je v tom herním zápřahu již déle. Na nás byla vidět ta čtrnáctidenní pauza.“
Roman MEJZLÍK – SK HS Třebíč
hostující trenér se k hodnocení utkání nedostavil

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...