Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Přesně po roce přivítali prostějovští hokejisté minulý čtvrtek v přípravném utkání polského mistra GKS Tychy. A účastníka evropské Champions League znovu jasně přehráli, po loňském debaklu 6:0 ho tentokrát vyprovodili o něco mírněji 4:1. Přesto nebylo co řešit, omlazení Hanáci na vlastním ledě většinu času dominovali.

Začátek duelu ještě vyzněl vyrovnaně především kvůli tomu, že byl oboustranně neurovnaný. První nebezpečnější situace se urodila až v 6. minutě, kdy šanci Dupuye vychytal Bláha. Z protiútoku tvrdě vypálil Bartoš a Murray vyrazil. O chvíli později uháněl sám na bránu Ouřada, leč Ciura ho zezadu přidržel a sudí nařídil trestné střílení. To však faulovaný mladík neproměnil, neboť Ouřadův blafák skončil na gólmanových betonech. V 10. zahrozil během úvodní přesilovky hostů Cichy dělovkou pod víko, odkud puk vytěsnil Bláha. A dvě minuty nato už se měnilo skóre. Gago zatáhl kotouč podél brankoviště doleva, tím si položil Murrayho, zpětnou přihrávkou našel Mrázka a ten zavěsil ze tří kroků do odkryté klece – 1:0. Jestřábi postupně zvyšovali aktivitu, která vyvrcholila tlakem v závěru vstupní třetiny při početní výhodě. Z několika pokusů vypadal nejnadějněji Kautův, ovšem ani on neuspěl. Po siréně se pak strhla menší bitka, rozhodčími záhy uklidněná.
Prostřední perioda jednoznačně patřila rozjetým borcům LHK. Chvíli se sice hrálo nahoru – dolů, ale zanedlouho Moravané sevřeli svého protivníka do kleští a pořádně jej drtili. Zkraje 26. minuty ještě Chlán v ložence z pravého kruhu nepřekonal Murrayho, aby vzápětí další příležitost Krejčího ze stejného místa vyrazil kanadský brankář pod sebe a důrazný Janeček doklepl z bezprostřední blízkosti do zívající svatyně – 2:0. O dvě minuty později Gago přiklepl zleva napříč brankovištěm Bartošovi, pro kterého nečinilo problém trefit prázdnou kasu – 3:0! Zaskočení šampióni Polska se vzpamatovali až uprostřed zápasu díky přesilové hře, v níž Bláha zneškodnil střely Seeda, Pociechy i Koguta. Zbytek druhé části znovu patřil kralujícím Prostějovanům, ale řadu slibných možností (dvakrát Mrázek, Vachutka, Hrníčko, Gago, Podlaha) včetně více než minutové přesilovky pět na tři zmařil Murray.
Na startu poslední třetiny pohodově šlapající elhákáčko hrozilo dokonce i ve vlastním oslabení zásluhou Mrázka a Nováka. Načež ve 43. Bartoš vybruslil z levé strany před Murryaho a bekhendem obhodil jeho beton k levé tyči – 4:0. Poté měli dál navrch domácí, tutové šance Chlána, Mrázka i Drtila však zase vyčapal hostující gólman. Za Tychy se dvakrát osmělil jedovkami Cichy a v 52. minutě výběr GKS přece jen dosáhl čestného úspěchu. Kogut vyřešil přečíslení na konci rychlého brejku křížnou přihrávkou volnému Galantovi, jenž zprava zametl kotouč k bližší tyčce – 4:1. Aktérům i divákům pak trochu zatrnulo po smolné srážce Nováka s čárovým arbitrem, naštěstí oba za chvíli vstali z ledu a mohli pokračovat. Závěr střetnutí již probíhal spíš v poklidu, přičemž agilní Bartoš mohl v 56. zkompletovat hattrick, kdyby jeho dobrou ránu nevyrazil fantóm Murray. I tak se zrodil zaslouženě vysoký triumf ptačí letky oceněný děkovačkou fanoušků.

ÚSTY TRENÉRŮ
Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov
„Nastoupili jsme proti atraktivnímu soupeři z úplně jiné soutěže. V zápase se objevovaly prvky, které trénujeme, jako jsou rychlé napadání i přihrávky a hra tělem. Což je určitě dobře. V obranném pásmu jsem ale ještě viděl nějaké chyby.“
Krzysztof MAJKOWSKI – GKS Tychy
„Stejně jako loni se nám přípravné utkání v Prostějově nepovedlo. Opět jsme k němu přistoupili až moc přátelsky, byli pomalejší než domácí, prohrávali osobní souboje a dělali chyby, které lepší soupeř trestal. A to ještě neproměnil řadu dalších šancí.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...