Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První utkání v Olomoucké hokejové super lize má za sebou nováček HC Beerboys Prostějov. Byl to pro něj křest ohněm, když se setkal tváří v tvář s obhájcem titulu. Atmosféra v hledišti byla dobrá, s podporou přišla asi stovka fanoušků a nechyběly ani bubny. Chvílemi to vypadalo jako na zápase prostějovského „A“-týmu, když se napříč tribunami rozjížděly opakovačky. Svoji premiéru si ale „pivní hoši" představovali asi trochu jinak. Úřadující mistr ligy, který byl na prostějovském zimáku za domácí tým, jim nadělil jedenadvacet branek a bral tak výhru za tři body.

Na Beerboys byla od začátku vidět lehká nováčkovská nejistota, která ovlivnila celý zápas. Zato tým Stars ukazoval svoji zkušenost se soutěží a od prvních minut okupoval obranné pásmo Prostějovských. Není tak divu, že to byl on, kdo začal dávat góly. Dva padly hned ve čtvrté minutě, a to z holí Šroma a Grmolenského. Třetí gól střelil chvíli poté také Navrátil, hráč z týmu obhajujícího vítězství loňské ligy. První velkou šanci na straně nováčků vytvořil v šesté minutě Zdeněk Grepl, brankáře Coufala ale nechala jeho střela chladným. Také brankář Beerboys předvedl pár dobrých zákroků, pak ale v rychlém sledu za sebou při střelách Roje, Dvořáčka a Grmolenského inkasoval, a tak „celek hvězd" vedl již 6:0. Dobrou ránu si poté vytvořil prostějovský Šobr, Coufal ale stále bránil svoji klec. Necelou minutu po akci Prostějova si slovo vzali obhájci titulu a po dorážce Dokoupila se skóre opět měnilo. Prostějovské publikum rozproudil Buriánek, který se vydal sám na gólmana soupeřů, puk mu ale před zakončením ujel. Osmý hřebík do rakve Beerboys přidal minutu před koncem první třetiny Kryštofík.
Druhá část nezačala pro Beerboys vůbec špatně. Pouhých 59 sekund po buly dorážel do prázdné brány kapitán Fojtek a mužstvo se radovalo ze svojí první branky zápasu. Po gólu nastala pro prostějovské fanoušky známá opakovačka, která se nesla stadionem. Aktéři Stars ale necelé tři minuty nato našli odpověď a opět se radovali po trefách Šroma a Valoucha. Soupeř se nevzdával. Gólmana hvězd prověřil ostrou střelou z kruhu Špaček. To na straně soupeře takřka každá dobře mířená střela šla za záda brankáře Tomana, jako ta ve 23. minutě z hokejky Roje. Poté přišla první přesilová hra pro „pivní hochy". Šance si v ní vytvořili, ale žádnou nedokázali proměnit v gól. Vzápětí měly výhodu jednoho muže v poli i hvězdy, které taktéž nevyužily. Poslední slovo v prostřední třetině mělo opět mužstvo z Olomouce, konkrétně Valouch. Druhá část tak končila výsledkem 12:1.
Na začátku poslední třetiny měli velkou šanci Prostějovští, gól nepadl. Jak se ale říká, nedáš –dostaneš, a to tak i splnil protihráč Šrom. Na prostějovském mužstvu bylo vidět, že mu zápas nesvědčí. V jeho dalším oslabení hraném dokonce ve třech za dva fauly krátce po sobě nastřelil soupeř pouze tyč, a tak mohlo být klidné, že ta jim alespoň jdou. Ve 40. minutě přišla na řadu přesilová hra prostějovského týmu, kterou ale hráči Beerboys nezvládli a soupeři v ní dali branku na 14:1! Tento gól Stars ještě více nakopl, minutu poté přidali Dokoupil a Valouch další dva. Ani šestnáct branek olomouckému týmu nestačilo, jejich palba se zastavila až na čísle 21:1. Nutno ale dodat, že hokejisté Beerboys nestříleli málo, chybělo jim pouze to pomyslné štěstí, které by puku napomohlo za záda Coufala. V počtu střel na branku vyhráli obhájci titulu v poměru 39:28.
Snad se prostějovští hoši z první porážky oklepou a v dalším utkání s HC Hřebci Skrbeň, které je na programu v neděli 30. srpna, předvedou budou vítězství blíže.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...