Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S o něco širším kádrem než v minulé sezóně může pracovat hlavní trenér juniorky SK Prostějov 1913 Michal Janeček. Tým bude také opět spolupracovat s nedalekými kluby Olomouce a Přerova, odkud pro své zápasy mohou počítat s výpomocí. Nejstarší kategorie červeno-bílých už má za sebou i svůj letní přípravný kemp. Odvedla na něm dobrou práci, na které může stavět. Do posilovny kvůli stavbě nového zázemí Víceúčelové haly-zimního stadionu musela docházet.

Bude o kousek lepší, říká o kádru juniorky pro letošní sezónu trenér Michal Janeček. Prostějov aktuálně trénuje v patnácti lidech, se třinácti hráči do pole a dvěma brankáři. Oproti loňsku, kdy tréninky probíhaly v deseti a muselo se sahat do dorostu, přece jen pozitivní změna. S dalšími hráči může SK 1913 operovat formou hostování z Olomouce a Přerova. S těmito kluby má z hlediska juniorky i dorostu nejužší spolupráci. Hokejisty ze vzdálenějších míst se klubu angažovat nevyplatí. „Hrají už zase někde jinde, mají blíž jiné týmy z ligy. Pro nás je výhodné spolupracovat s dvojicí Přerov - Olomouc. Z větší dálky máme druhým rokem jen jednoho kluka z Hodonína, ale ten studuje v Olomouci,“ poznamenal Janeček. Pokud všechno klapne, bude pro zápasy včetně posil zvenčí využívat tři juniorské formace.
Prostějované se v současnosti chystají na další působení v regionální lize, třetí nejvyšší soutěžní úrovni v Česku. Na začátku srpna je prověřil tradiční přípravný kemp. Pětačtyřicetiletý Janeček s kolegou Liborem Miškovským byli s průběhem akce spokojení. Jedinou kaňkou byla absence tří hráčů, dva marodili, jeden trávil čas na dovolené.
„Ale kluci, kteří na kempu byli, odvedli perfektní práci. Byl jsem až překvapený, jak k tomu přistoupili. Když budou takhle pokračovat, bude panovat spokojenost. Samozřejmě se to musí přenést do hry, do utkání. Ovšem přístup v kempu byl super, v tréninku na ledě i na suchu," uznal hlavní kouč.
Na jedinou podstatnější změnu si Hanáci museli zvykat v suché přípravě. Původní budova zázemí prostějovského zimního stadionu s posilovnou šla totiž k zemi. Na jejím místě postupně vyrůstá nové moderní prostory. „Museli jsme chodit do Domu dětí a mládeže. Neříkám, že to je daleko, ale už jsme museli někam docházet. Nebylo to tak pohodlné, jako když jsme vylezli ze zimáku a měli hned posilovnu. Časově jsme to ovšem zvládli. Jinak byla příprava stejná jako v předešlých letech," sumarizoval Janeček.
„Všichni se těšíme, až svoje nové zázemí budeme mít. Doufám, že tam bude všechno, co tam má být. Od další sezóny už to bude parádní,“ doplnil lodivod nejstarší prostějovské kategorie. Hokejisty ctící červeno-bílou kombinaci teď čekají přípravné zápasy. První měli odehrát už 12. srpna v Kroměříži, kvůli opravám na kroměřížském stadionu z něj ale sešlo. Start zápasové přípravy se tak posunul na uplynulou sobotu 15. srpna, kdy Prostějov na turnaji v Šumperku změřil síly s Frýdkem-Místkem, Technikou Brno a domácími Mladými Draky.
Se Šumperkem se pak střetne ještě v domácím prostředí. Na přelomu srpna a září by měl navíc následovat duel s Kroměříží. Zatím není jasné, zda se uskuteční v prostějovském, nebo kroměřížském prostředí. „Dokázal bych domluvit i zápasy s dalšími týmy, ale nechceme jezdit nikam daleko. Jet sto kilometrů na přátelák je blbost," uvědomuje si Michal Janeček, který musel zaklepat, že se jeho svěřencům i jejich nadcházejícím soupeřům dosud vyhýbalo koronavirové onemocnění. „Doufám, že to tak zůstane. Chci, aby všichni okolo byli zdraví,“ přeje si.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...