Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak známo, hokejisté LHK Jestřábi Prostějov momentálně pobývají ve dvoutýdenní karanténě kvůli koronavirové nákaze v mužstvu. Domácí izolace platí pro hráče i členy realizačního týmu od 29. července do 12. srpna, takže pomalu končí a pro ptačí dravce už se blíží návrat do přerušené přípravy. Ten by měl být potvrzen tuto středu.

Během uplynulého týdne mohli Hanáci trénovat v rámci možností jen individuálně zavření doma, samozřejmě i podle zdravotního stavu každého jedince. Podle informací Večerníku však nikoho z elhákáčka nepostihly větší problémy a udržovat se aspoň částečně fyzicky tedy bylo možné.
Ti, kteří měli při prvním testování na COVID-19 pozitivní výsledky, se po svém vyléčení mohou od středy 12. srpna znovu zapojit do společné přípravy. Všechny ostatní čekají právě v tento den druhé testy. A pokud budou opět negativní, také oni by měli okamžitě naskočit do klubového tréninkového procesu.
Nicméně tento předpokládaný průběh celého postupu zpochybnila v rozhovoru pro Večerník krajská epidemioložka Růžena Halířová, která pohrozila, že karanténa Jestřábů může trvat i déle než čtrnáct dnů. Což je už tak z hlediska vrcholových sportovců zatraceně dlouhá doba…
„Věřím, že žádné další komplikace nenastanou a zase začneme normálně trénovat. Problémů nám celá situace nadělala již teď více než dost, proto je na čase se vrátit zpátky do práce a znova se naplno chystat na novou sezónu,“ pravil odhodlaně sportovní manažer elhákáčka Jiří Vykoukal.
Během tohoto týdne měli prostějovští muži odehrát tři duely turnaje O pohár RT TORAX 2020 v Porubě: 11. srpna proti Frýdku-Místku, 12. srpna s domácími a 13. srpna proti polskému Jastrzebie. „V původních termínech se tyhle zápasy neuskuteční, hledají se náhradní možnosti. Což je však složité tím víc, že do karantény kvůli koronaviru musely právě i celky Poruby a Jastrzebie,“ povzdechl si Vykoukal. Je tedy klidně možné, že zmíněná střetnutí budou nakonec zrušena. „Nad celým porubským turnajem teď visí otazník, jestli jej za současných okolností vůbec půjde dohrát. Je možné, že některá utkání nakonec proběhnou třeba jen jako přáteláky. Klíčové jsou termíny, kterých při zachování původně naplánovaného začátku Chance ligy bude minimum. Jen kdyby se start sezóny rozhodnutím výkonného výboru Českého hokeje odsunul například o dva týdny nebo o měsíc, vznikl by časový prostor navíc,“ odtušil Vykoukal.
Každopádně termíny úvodních přípravných mačů LHK Prostějov doma stále platí, jestřábí letka by tak měla na ledě místní Víceúčelové haly – zimního stadiónu přivítat v úterý 18. srpna Třebíč a ve čtvrtek 20. srpna Jihlavu (shodně od 18.00 hodin).

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...