Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Uteklo to jako voda. Individuální příprava je minulostí, suchá zčásti taky. Nazrál tak čas, aby se Jestřábi vrátili tam, kam patří, tedy na led. V pondělí 20. července se tak poprvé po půl roce sklouzli na ledě a zároveň se začali více herně poznávat. Výrazně obměněný tým neměl na co čekat, už 11. srpna ho čekají první přátelské zápasy.

„Jaký je rozdíl, když udělám tohle?“ švihl Jiří Vykoukal do puku. „A tohle?“ změnil styl přihrávky. „V rychlosti?“ hádalo osazenstvo střídačky. Ve středu bylo na hokejovém stadionu v Prostějově živo. Tým dostal pořádně tvrdou lekci v podobě makání v tělocvičně. Poté krátký oddech a následně více než hodinu a půl trvající trénink na ledě. Tam nejprve v 10 hodin zavítali tři brankáři s Jiřím Vykoukalem. O dvacet minut později je následovalo mužstvo. „Máš to za dvacet,“ hlásili pak někteří hráči opozdilcům.
Tréninky zkrátka nabraly na obrátkách. Tým se koneckonců sešel téměř v plné sestavě. Pár bolístek se sice ukázalo, ovšem nic vážného. Navíc přišli i noví hráči. „Jeden se nám moc líbí, u těch ostatních se uvidí. Jsou to kluci z nižší soutěže. Beru jako pozitivum, že tu s námi jsou. Je dobře, že mají naši hráči další konkurenci,“ vyjádřil se Jiří Šejba. Navíc do týmu přibyl i třeba brankář na zkoušku, a sice jednadvacetiletý Adam Wolf. Ten dosud chytal třeba za mládež Sparty, do ní se ale neprosadil. V minulé sezóně pak třeba působil v Kadani, ještě dříve v juniorce ve Švédsku. Wolf tak může být odpovědí na to, kdo bude zastávat post brankářské dvojky.
Také některé další aspekty už možná jsou trenéru Jiřímu Šejbovi jasnější. Třeba kvalita hráčů a to, kdo bude kde hrát. Případně kdo s kým. „Líbí se mi třeba Bartoš s Mrázkem, řeším, koho k nim. Pak také Žálčík, Chlán nebo Hrníčko,“ poznamenal kouč k některým jménům na dotaz, jak plánuje poskládat první pětku. Při hledání opor v útoku i jméno Tomáše Kauta, jedné z prvních posil, která má přinést spoustu zkušeností z první ligy, ale také z extraligy.
A co tedy Jestřáby čekalo na ledě? Spousta dřiny: pilování nahrávek, střelby, kombinací. Brankáři dostali pořádně zabrat od Jiřího Vykoukala s bruslením, nebo s přesuny v bráně. Rozchytání tak zprvu netvořilo výraznější část tréninku, ale zato sám pohyb ano. Právě ten by mohl být pro Jestřáby jako celek jednou z hlavních zbraní. V týmu je spousta mladíků, ani jeden z hráčů se naopak neblíží třeba k pětatřiceti, tedy věkové hranici, za níž už se sportovci berou jako veteráni. Jak ale tým zvládne přechod z tréninků do zápasů, to ukáže nejdříve srpen. První zápas čeká Prostějov na turnaji pořádaném Porubou 11. srpna. Soupeřem jim od 19:15 bude polské Jastrzebie hrající nejvyšší tamní soutěž.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...