Dobré ráno, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nejdříve koronavirová nejistota a s ní individuální příprava, potom příprava společná následovaná krátkou pauzou. A nyní konečně vyjetí na led. V pondělí se hráči vydali na kluziště ozkoušet své dovednosti, zjistit, zda příliš nezrezivěly. Při té příležitosti pak Večerník poprosil o některé postřehy trenéra Jestřábů Jiřího Šejbu. Ten se po nečekaném konci Ladislava Lubiny na lavičce chopil žezla v nelehké situaci. Musel takříkajíc naskočit do rozjetého vlaku, i když jedoucího o chlup pomaleji než loni. Klub totiž musel krátit svůj rozpočet.

Jak tedy dosavadní přípravu trenér hodnotí? „S hráči, jejich přístupem a účastí na trénincích jsem spokojený. Co se týká marodky, tak je tam jeden zánět achillovky, dvakrát otlačeniny, jeden hráč se potýká snad s angínou. Ale celkově nic velkého,“ poznamenal Jiří Šejba. Ten má zatím k dispozici zhruba 25 hráčů do pole. Vidí ale na nějaké pozici slabiny. „To se zatím dá těžko říct. Více podle mě ukáží až první zápasy,“ uvedl. Ty přípravné se přitom rychle blíží. Na brzkém RT Torax Cupu se tým střetne například s domácím celkem nebo s Frýdkem-Místkem. A to už za dva týdny.
Jiří Šejba se pak zaměřil při hodnocení také na nedostatky a naopak pozitiva hráčů. „Nedostatky, třeba při anaerobních cvičeních. Také se moc hráčům nechtělo do běhání, ale věřím, že to se zlepší,“ sdělil některé své poznatky s úsměvem trenér. A jaká jsou naopak pozitiva? Ta by fanoušky mohla určitě potěšit. „Tak například technika, kluci jsou na tom velice slušně. A stejně tak má řada z nich dobrou střelu. Teď jen aby ji dobře využívali a nebáli se třeba střílet z první,“ doufá Jiří Šejba. Hráče pak bude nejen na ledě trápit dál. Do sezóny začínající v září chybí ještě hodně času. Nadále tak bude probíhat třífázová příprava. Tedy to, co mají Jestřábi naordinované už nyní.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...