Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Co nejzajímavějšího se za několik posledních týdnů stalo v zákulisí hokejové Chance ligy mužů ČR? Pokusili jsme se pro vás vybrat několik informačních top novinek.

LINHART POMŮŽE VRCHLABÍ
Ostřílený obránce Tomáš Linhart přestoupil z hradeckého Mountfieldu HK do Pardubic, kam se vrátil po dvanácti letech. K dispozici teď bude jak extraligovému Dynamu, tak ve větší míře i prvoligovému Vrchlabí, jež se stalo pardubickou farmou.
„Tomáš se v Pardubicích narodil, v mládí prošel naší organizací. Díky víc než osmi stovkám startů v Tipsport extralize má obrovské zkušenosti. Věříme, že v našem společném projektu s partnerským klubem HC Stadion Vrchlabí pomůže vychovávat mladé hráče,“ uvedl člen představenstva Dynama Dušan Salfický.

JIHLAVA BUDE MÍT NOVÝ ZIMÁK
Plánovanou podobu svého nového zimního stadionu představilo vedení HC Dukla Jihlava. Luxusní CZ LOKO Aréna bude tvarem připomínat ježka, který je symbolem města z Vysočiny, a její stavba by měla trvat dva roky od podzimu 2021 do podzimu 2023.
Podstatné je, že nový víceúčelový stánek za téměř miliardu korun (mimochodem s atletickou dráhou na střeše) vyroste na místě toho současného, chystaného k demolici. Hned dvě sezóny tak jihlavští hokejisté stráví v azylu třicet kilometrů vzdáleného Pelhřimova.

BURGER ASISTENTEM V KLADNĚ
Není to tak dlouho, co výborný útočník Jiří Burger definitivně ukončil svou dlouhou i velmi úspěšnou hráčskou kariéru. Nyní už získává první trenérské ostruhy a dostal zajímavou šanci od Rytířů Kladno, kde se stal novým asistentem hlavního kouče Davida Čermáka.
„Byl jsem překvapený, že tato nabídka přišla, ale jsem za ni moc rád. Moje role bude o tom, abych předal své zkušenosti mladým klukům, kterých je teď v kladenském ‚A‘-týmu hodně,“ vyložil Burger, co ho ve středočeském klubu sestoupivším z extraligy čeká.

SPOLUPRÁCE ÚSTÍ S BOLESLAVÍ
Žádným otloukánkem v Chance lize již nechce být HC Slovan Ústí nad Labem. Proto jeho vedení přivedlo několik zvučných posil (například Michala Trávníčka či Jiřího Drtinu) a čerstvě navázalo vzájemnou spolupráci s extraligovou Mladou Boleslaví.
„Půjde o případné výměny hráčů oběma směry,“ řekl sportovní ředitel BK MB Václav Nedorost. „Věříme, že spolupráce bude pro oba kluby prospěšná a bude probíhat v delším časovém horizontu,“ doplnil jednatel Slovanu Jan Čaloun.

PŘEROV PŘIVEDL HRABALA
Hodně kvalitní akvizici na jinak omlazenou soupisku získali přerovští Zubři. Z ciziny zamířil na Hanou čtyřiatřicetiletý zkušený obránce Jan Hrabal, který v nejvyšší české soutěži nastupoval za Vsetín, Třinec, Pardubice i Vítkovice a vyzkoušel rovněž angažmá v USA, Rusku, Švédsku nebo Finsku, naposledy působil v anglickém Sheffieldu.
„Manželka je těhotná, v nejbližší době čekáme druhé dítě. Rozhodl jsem se, že v následujících měsících budu určitě doma. Hokejové prostředí v Přerově znám, se všemi tu vycházím velice dobře. Zubři pro mě byli první volba,“ pověděl Hrabal.

VYPOMŮŽE JÁGR SPARTĚ?
Pokud se hvězdný Jaromír Jágr rozhodne pokračovat v hráčské kariéře, mohou se na něj od podzimu znovu těšit i prostějovští fanoušci vzhledem k sestupu Kladna zpět do první ligy. Pikantní zprávou přitom je, že by národní ikona mohla formou střídavých startů nastupovat také za extraligovou Spartu Praha, s níž o téhle variantě jedná.
Rytíři kromě toho angažovali špičkového slovenského gólmana Andreje Košarišťana, který během uplynulé sezóny zářil v Košicích a připsal si též první starty za mužskou reprezentaci SR.

FANS CHOMUTOVA VYBRALI 220 TISÍC
S dalším pokračováním Pirátů Chomutov v Chance lize je to kvůli vážným ekonomickým problémům severočeského oddílu dost nahnuté. Pomoct se však v těžkých časech snaží příznivci chomutovského hokeje, jimž se v rámci veřejné sbírky podařilo shromáždit už 220 tisíc korun.
„Měl jsem chuť pomoct klubu, kterému jsem věnoval podstatnou část života. Začínal jsem jako kluk v kotli s malým bubínkem a zůstal věrný v dobrých i zlých časech,“ vysvětlil iniciátor sbírky Matěj Pavlásek, proč mu osud Pirátů není lhostejný.
Klubová generalita mezitím jednala o výměně soutěžních licencí s druholigovým Znojmem, ovšem taková možnost padla.

IR

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...