Dobré poledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Utěšeně se v posledních týdnech rozrůstá soupiska Jestřábů. Zejména začali přibývat útočníci. Po uplynulém týdnu jsou známí další tři. Tým by měl posílit o útočníky ze Znojma, které pro tento ročník opustilo mezinárodní EBEL ligu a zamířilo do 2. ligy. Přitom nově nemůžou Jihomoravané počítat s útočníky Davidem Bartošem, Michalem Gogou a Petrem Mrázkem. Všichni tři zamířili na hostování právě do Prostějova. A kdo jsou tedy nové posily Jestřábů? Pojďme se na ně společně podívat.

DAVID BARTOŠ
Nejstarší z trojice. Osmadvacetiletý útočník je odchovancem Hradce Králové, ještě jako mládežník ale odešel na jih Moravy. A tam už zůstal. 185 centimetrů vysoký a 82 kilogramů vážící centr zde působí už od roku 2009. Kromě krátkého pobytu Znojma v 1. lize si přitom dosud mezi muži vyzkoušel právě pouze EBEL ligu. Působení v Prostějově pro něj bude novou zkušeností, nepochybně se s ní ale vyrovná dobře. Koneckonců David Bartoš platí nejen za poměrně produktivního hráče, ale zároveň patří k těm, kteří jsou schopni převzít roli lídra. V sezóně 2018/2019 tak byl kapitánem Znojma. Ukazuje se navíc, že nepatří k hráčům náchylným ke zranění. Kromě právě minulého ročníku odehrál pravidelně drtivou většinu zápasů v sezóně.
Sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal si tak z několika důvodů od nového člena kabiny hodně slibuje. „V Prostějově je David Bartoš málo známý. Nicméně jsou na něj výborné reference,“ řekl pro Večerník. A pokračoval v tom, co je předností forvarda. „Dařilo se mu v posledních letech pravidelně, je v ideálním věku. A je to posila na pozici centra,“ uvedl Jiří Vykoukal. David Bartoš dosud odehrál v EBEL lize 439 zápasů (76+135) a dalších 20 v 1. lize (0+2). Nejlepší bodovou sezónu měl v ročníku 2016/2017 (18+27), v té uplynulé nastřádal 28 bodů (10+18). Zajímavostí je, že David Bartoš by mohl aspirovat na pomyslnou „Lady Bing trophy“ pro největšího gentlemana mezi mantinely. V uplynulých třech sezónách zaznamenal dohromady pouze 30 trestných minut.
MICHAL GAGO
Hokejový životopis Michala Gaga je o něco rozmanitější. Dvaadvacetiletý útočník si už vyzkoušel extraligu, 1. ligu a krátce se mihl také ve 2. lize, v Šumperku. Gago je odchovancem Zlína, nicméně za něj si v extralize vyzkoušel dosud jen 26 zápasů. 182 centimetrů vysoký a 85 kilogramů vážící forvard vesměs působil v prvoligových klubech, a sice v Havířově a v Přerově, kde si vyzkoušel opakovaně také play-off. Gago má také bohaté zkušenosti s reprezentací mládeže. Působil v týmu U16, U17, U18 i U19. V sezóně 2014/2015 se zúčastnil Memoriálu Ivana Hlinky.
Podle Jiřího Vykoukala by se mělo jednat o hráče, který má taktéž hodně co nabídnout. „Je to plejer pracovitý, důrazný. A velmi platný v předbrankovém prostoru. Kromě toho ale také věříme, že přidá i góly,“ vyjádřil naději Jiří Vykoukal. Předpoklad je to oprávněný, byť Michal Gago není vyloženě typickým střelcem. Naposledy se přes deset gólů dostával ještě v mládeži. V uplynulé sezóně nastřílel pouze tři branky, všechny během jediného večera a mladý útočník se tak proti Innsbrucku dočkal prvního hattricku mezi muži. Gago celkově odehrál 26 zápasů (1+1) v extralize, dalších 33 zápasů (4+6) v Chance lize a 5 (1+1) ve 2. lize. Uplynulou sezónu pak hrál v EBEL lize za Znojmo, kde zažil mezi dospělými zatím nejpovedenější sezónu (3+6). Zajímavostí je, že podobně jako David Bartoš má pravidelně velmi nízký počet trestných minut. Společnou mají rovněž účast v Memoriálu Ivana Hlinky.
PETR MRÁZEK
Také v případě třetího plejera jde o hostování v podobě mladého hráče s extraligovými zkušenostmi. Pětadvacetiletý útočník měřící 185 centimetrů a vážící 84 kilogramů je odchovancem brněnské Komety. Tam prošel kompletní mládeží a mezi lety 2014 až 2016 hrál pravidelně v „A“-týmu. S ním tak získal bronzovou a stříbrnou medaili. Natrvalo se však zatím do extraligy neprosadil. Pár startů přidal ještě v Olomouci, jinak ale působil zejména v Chance lize a poslední tři sezóny v EBEL ve Znojmě. Tam si vypracoval pověst solidního útočníka, byť tentokrát kvůli zdravotním problémům přidal pouze 22 zápasů. „Měl loni zraněné rameno, věříme ale, že se rozehraje,“ vysvětlil Jiří Vykoukal.
Od Petra Mrázka si pak slibuje, že zatíží konta soupeřů góly. „Je to hráč s výbornou střelou, hráč do koncovky. Znám ho už nějakou dobu,“ uvedl Jiří Vykoukal na adresu nového člena sestavy. Přestože Petr Mrázek není z tria útočníků nejstarší, je nejzkušenější. Na svém kontě má téměř sto zápasů v extralize (3+8) a dalších 91 přidal v Chance lize (29+31), kde potvrdil solidní produktivitu. Ve Znojmě si pak udržel průměr přes půl bodu na zápas. Nejlepší sezónu v mužském hokeji dosud zaznamenal v ročníku 2016/2017 v dresu Třebíče (14+15). V říjnu 2013 se mu pak povedla nevídaná věc, během 24 hodin zasáhl hned do tří soutěžních utkání – dvou za juniorku Komety a jednoho v „A“-týmu.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...