Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hned čtyři nové hráče oznámili za uplynulých sedm dní prostějovští Jestřábi. Zatímco minulý týden oznámili příchod obránce Jakuba Matyáše, který již dříve na Hané působil, a setrvání Františka Hrdinky, nyní jsou zde dva další příchody. Dres s Jestřábem na prsou bude nově oblékat František Wágner. Třiadvacetiletý útočník přichází z Kadaně, kde trvale patřil k tomu nejlepšímu, co klub mohl nabídnout. Wágner je odchovancem sousedního Chomutova a zatím nikde jinde, než právě ve dvou severočeských městech nepůsobil. Přestože se jedná o mladého útočníka, má už nemálo zkušeností. Zažil si pět kompletních sezón v 1. lize. V té poslední na sebe upozornil 30ti body, což je vzhledem k trvalému postavení Kadaně v suterénu tabulky skvělý počin.

Druhou posilou je Tomáš Drtil. Také devětadvacetiletý obránce zažil působení na severu Čech, konkrétně v Mostu. Zde se ale jen mihl. Jinak totiž působil v moravských celcích. Odchovanec Šumperka má bohaté zkušenosti z 1. ligy, nicméně v předchozích dvou sezónách byl hráčem spíše v té druhé. Zde se neztratil: loni za Šumperk v 37mi zápasech nastřádal stejný počet bodů. Pro tohoto hráče zároveň není Prostějov neznámou: v sezóně 2019/2020 zde už hrál v osmi zápasech (0+2).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...