Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V úterý 26. května v Praze proběhl klubový aktiv zástupců hokejové Chance ligy mužů ČR. Jeho nejdůležitějším úkolem bylo stanovit nový hrací model pro rekordní počet devatenácti zúčastněných týmů, což bude v novém ročníku soutěže 2020/21 poněkud extrémní realita.

Co tedy prvoligové oddíly společně upekly? Základní část by se měla hrát každý s každým doma a venku, což je 38 kol a v nich 36 utkání pro každého (kvůli lichému počtu družstev bude mít v každém dějství někdo zápasové volno). Po základní fázi dojde k rozdělení na horní skupinu o 1. až 10. místo a spodní grupu o 11. až 19. příčku. V obou se jednotlivé kolektivy opět střetnou každý s každým doma a venku a tím přidají shodně 18 kol s tím, že celky vrchní skupiny v nadstavbě absolvují stejný počet 18 duelů, zatímco v dolní půjde jen o 16 mačů.
Dohromady se každý mančaft dostane na 54 nebo 52 utkání za celou dlouhodobou část. Do play-off postoupí mužstva z 1. až 12. pozice konečné tabulky: nejlepší čtyři přímo do čtvrtfinále, dalších osm souborů do předkola. Přímý sestup do 2. ligy potká nejhorší dva týmy pořadí po nadstavbě a také poslední celek play-down. To odehrají družstva ze 14. až 17. postu dlouhodobé fáze, přičemž druhý nejhorší mančaft téhle novinky půjde do baráže s druholigovým vítězem. Počet účastníků Chance ligy se tímto způsobem každopádně sníží na mnohem přijatelnějších šestnáct celků.
Zajímavou novinkou by se mohly stát hrací termíny. Jedna varianta totiž počítá s klasickými středami a sobotami i vloženými pondělky, ale druhá možnost nabízí místo toho pátky, neděle a vložené středy. Otazníky se také vznášejí nad způsobem postupu do Tipsport extraligy, neboť ve hře zůstává jak zachování současného přímého průniku prvoligového premianta výš, tak opětovné zavedení baráže, leč v novém formátu. O všem definitivně rozhodne nadcházející zasedání Výkonného výboru Českého hokeje tento čtvrtek 4. června, kdy by mělo spatřit světlo světa i rozlosování základní části Chance ligy 2020/21. Ta odstartuje podle současného plánu v sobotu 12. září.

týmy přihlášené do Chance ligy mužů ČR 2020/21:
Rytíři Kladno, HC ZUBR Přerov, VHK ROBE Vsetín, Piráti Chomutov, AZ RESIDOMO Havířov, HC Stadion Litoměřice, HC Slavia Praha, HC RT TORAX Poruba, HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Frýdek-Místek, LHK Jestřábi Prostějov, HC Benátky nad Jizerou, HC Slovan Ústí nad Labem, SK Trhači Kadaň, HC Baník Sokolov, HC Stadion Vrchlabí, Draci Pars Šumperk, SC Kolín

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...