Příjemnou noc, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pokud jste pozornými čtenáři Večerníku, mohli jste během uplynulých týdnů na našich stránkách zjistit, se kterými hráči ze stávajícího kádru vedení hokejového klubu LHK Jestřábi Prostějov momentálně počítá pro příští sezónu Chance ligy 2020/2021. Pojďme si dosavadní personální informace zrekapitulovat.

BRANKÁŘI
Daniel Huf (21 let)
Zájem ze strany jestřábího vedení je z gólmanů loňské sezóny pouze o zlínského extraligistu Dana Hufa, kterého však ke spolupráci na střídavé starty lanaří například i Přerov. Nikdo z další pětice, jež za Prostějov v minulém ročníku mezi tyčemi nastoupila (Jakub Neužil, Tomáš Štůrala, Daniel Dvořák, Radek Haas, Kryštof Rochla), by prý pokračovat neměl. V kuloárech se spekuluje o příchodu Ondřeje Bláhy, českobudějovický odchovanec naposledy působil ve Vsetíně.

OBRÁNCI
Petr Krejčí (20 let), Martin Pěnčík (19 let)
Mezi beky s určitostí zůstane jediné jméno: mladý rodák s víceletou smlouvou Petr Krejčí. Kromě toho sportovní manažer elhákáčka Jiří Vykoukal prozradil, že by rád dal příležitost ještě mladšímu Martinu Pěnčíkovi. Jinak to vypadá, že plejeři jako Jaroslav Mrázek, Jakub Husa, František Hrdinka, Jakub Muška, Jakub Březák či další se v týmu již neobjeví, i majitel Jaroslav Luňák vyjádřil právě se zadáky hrubou nespokojenost. Co ale třeba progresivní Martin Jandus a Matyáš Hamrlík nebo osmnáctiletý odchovanec Luboš Fojt?

ÚTOČNÍCI
Lukáš Žálčík (29 let), Dominik Hrníčko (24 let), Petr Chlán (20 let), Kryštof Ouřada (19 let), Václav Meidl (33 let), Tomáš Jandus (22 let), Matěj Novák (21 let), Petr Antoníček (19 let)
Směrem dopředu vypadá již teď situace mnohem výživněji, v ofenzivě nouze o plejery není a ani by být neměla. Ze zkušených byla prodloužena opce kanonýrovi Lukáši Žálčíkovi, počítá se rovněž s patriotem Václavem Meidlem. K oficiálnímu oznámení další spolupráce už došlo v případě Dominika Hrníčka, Petra Chlána, Kryštofa Ouřady a Tomáše Janduse, v dohledné době by totéž mělo následovat u Matěje Nováka. Zájem existuje také o teenagera Petra Antoníčka, celkově prostějovský mančaft podle dosavadních indicií výrazně omladí. Minulostí se stává působení ostřílených mazáků Tomáše Divíška a Tomáše Nouzy, do Kladna zamířil produktivní kapitán Marek Račuk, kariéru definitivně ukončil Lukáš Luňák, další příležitost nejspíš nedostane zkušený Lukáš Krejčík. U některých jiných zůstávají otazníky. Spekuluje se o příchodu defenzivního forvarda Tomáše Kauta z Kladna.

REALIZAČNÍ TÝM
Hlavní trenér: Ladislav Lubina. Asistent trenéra: Ivo Peštuka. Kondiční trenér: David Skřivánek. Vedoucí mužstva: Josef Ovečka. Kustod: Michal Mareš. Sportovní terapeutka: Nela Jančiarová. Lékař: Radomír Holibka.
Sportovní manažer Jiří Vykoukal normálně počítá se svou další prací v jestřábích službách, což je stěžejní skutečnost. Podobně jako to, že koučem by měl zůstat extraligou ošlehaný Ladislav Lubina a jeho pobočníkem osvědčený Ivo Peštuka. Taky na ostatních postech v „realizáku“ by se pravděpodobně nemělo nic měnit, pouze dosavadní trenér brankářů a marketingový manažer Štefan Žigárdy na vlastní žádost odešel. Je tedy potřeba najít odborníka ke gólmanům, zatímco PR funkci přebírá Michal Mareš, jinak i kustod.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...