Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zakletí k druholigové účasti. Zdálo se, že prostějovští hokejisté to tak mají. Od devadesátých let minulého století zažili opakovaně pády a obtížné vzestupy. Zejména však dlouhá působení ve třetí nejvyšší soutěži. To tehdejší už pokračovalo šestým rokem. Prostějov se sice opakovaně pokoušel projít přes play-off, pokaždé ale našel silného soupeře, který ho udolal. V roce 2011 vypadnutí v prvním kole s Přerovem, rok na to ve druhém s Havířovem a v roce 2013 to byla opět stopka v prvním kole, tenkrát s Karvinou. Až to přišlo...

Sezóna 2013/2014 ale byla jiná, lepší. Jestřábi do tohoto ročníku vstoupili parádně, šesti výhrami v řadě. Pak sice přišel říjen, kdy tým tehdejšího trenéra Josefa Málka střídal výhry s prohrami. Později mu pár nejistých výsledků zlomilo vaz. A štafetu po něm převzal dosavadní asistent Petr Zachar. V listopadu zaznamenal sedmizápasovou šňůru výher a ztratil pouze čtyři body. V prosinci mužstvo neztratilo jediný ze šesti zápasů, na přelomu ledna a února zapsalo hned devět výher v řadě. Na závěr sice Jestřábi prohráli s Technikou Brno, první místo v tabulce jim ale už nikdo nevzal.
Nechybělo však mnoho a Frýdek-Místek udělal s Jestřáby v prvním kole play-off krátký proces. Slezané se dostali do vedení 2:1 na zápasy a byli tak jen jednu výhru od toho, aby postoupili oni. Prostějov ale senzačně dorovnal a v rozhodujícím zápase zvítězil, když rozhodující gól zaznamenal Lukáš Duba. Ve druhém kole Prostějov čekal Vsetín. S tím měli Jestřábi v sezóně bilanci dvou proher a dvou výher. Nicméně série byla jasnou záležitostí. Diváci si přišli na střelecké hody a konečný stav 3:0 na zápasy. Prostějovský stadion se navíc začal konečně solidně zaplňovat, na doma hraný druhý zápas dorazilo téměř 2800 diváků.
To ale nic nebylo oproti duelům s Přerovem. Obě venkovní bitvy byly vyprodané, hlavně však na třetí zápas v Prostějově do ochozů přišlo více než 5000 příznivců a zcela stadion zaplnili. Rozhodující zápas nakonec rozsekl až šest minut před koncem Lukáš Duba. A posunul svůj tým do baráže! V prolínací soutěři si Jestřábi na úvod vybudovali čtyřmi výhrami skvělý náskok. Pak sice dvakrát ztratili, ale přišel zápas s Berounem. Ten přijel jen v minimální sestavě, navíc s brankářem, který se v půlce zápasu zranil. O vítězi tak nemohlo být pochyb. Jestřábi nakonec soupeře převálcovali 11:1. A po šesti letech slavili návrat do 1. ligy.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...