Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dva kmenoví hokejisté LHK Jestřábi Prostějov poskytli své postřehy k uplynulé sezóně i k některým aktuálním událostem. Zatímco jeden byl tahounem hanácké letky v předčasně ukončeném ročníku 2019/20, druhý strávil většinu z něj na hostování v Kadani.

ŽÁLČÍK CHCE ZAČÍT INDIVIDUÁLNĚ TRÉNOVAT
S odstupem času má střelecký lídr ptačích dravců z bojů během předchozích šesti měsíců smíšené pocity: mužstvo nepostoupilo ani do předkola play-off, přesto se on osobně stal druhým nejlepším kanonýrem Chance ligy.
„Jsem zklamaný. Jako tým jsme si neuvědomili, že prvních třicet zápasů je rozhodujících. Ve druhé části soutěže jsme pak nedokázali udělat vítěznou šňůru a skvělé výkony se střídaly s katastrofickými. Po osobní stránce si na sebe kladu stále větší nároky. I když se mi podařilo dát opět přes třicet gólů, tak mi to trochu zhořklo ve druhé části sezóny, kdy jsem měl výpadek asi šest nebo sedm zápasů. Příští rok se budu snažit, aby se mi to nestalo,“ řekl Lukáš Žálčík.
Snajpr přitom zůstane v jestřábích službách. „Prostějovský klub na mě uplatnil opci ve smlouvě,“ prozradil devětadvacetiletý útočník. Naopak sedmi jeho dosavadním parťákům dalo oddílové vedení výpověď v souvislosti se zásahem vyšší moci, tedy pandemií koronaviru.
„Ta zpráva mě zaskočila. Myslel jsem, že sezóna je finančně pokrytá, když jsme v listopadu přistoupili na výrazné snížení platu. Na druhou stranu bych nechtěl být ten, kdo to rozhoduje. Pro majitele klubů je ta situace velmi obtížná. Hokej se zastavil, nejsou peníze ze vstupného a třeba i od sponzorů. V Prostějově chodí peníze pravidelně bez prodlení a nikdy problém nebyl, ale nikdo nepočítal s něčím takovým,“ přemítal Žálčík.
Vládní opatření kvůli nákaze COVID-19 bere vážně, ale i tak se již pomalu chystá začít s individuálním tréninkem. „Zatím dodržuji karanténu. Chodím si jen ráno zaběhat nebo na rotoped a zacvičím si doma. Už brzy by mi však měla začít příprava s kondičním trenérem, tak uvidíme, co a jak teď bude dál,“ odtušil Žálčík.

NEUŽIL BRAL ODCHOD Z LHK JAKO VÝZVU
Ještě loni v září byl brankářskou jedničkou LHK, jenže svých prvních pět duelů ročníku neodchytal dobře a klubová generalita jej velice brzy odeslala na hostování do konce sezóny v dlouhodobě nejslabším prvoligovém celku SK Trhači Kadaň.
„Hned první zápas jsme prohráli derby v Přerově, tak možná to mělo vliv na náš ne úplně povedený začátek sezóny. V Prostějově se oproti předešlému roku poměrně obměnil kádr a asi si to na ledě ještě úplně nestačilo sednout,“ poskytl Jakub Neužil svůj názor na týmově pomalejší start.
Jak skousával nečekaně časný exodus na sever Čech? „V Prostějově jsem strávil něco málo přes čtyři sezóny, takže to pro mě byla změna nejen po hokejové stránce. Navíc v rozehraném ročníku je to tím složitější, že není čas na dlouhou adaptaci na nové prostředí. Nicméně jsem to přijal jako fakt, takové situace k hokeji prostě patří. Určitě jsem to bral jako novou výzvu a příležitost. Kadaň do mého příchodu nevyhrála a já tam šel hlavně s tím, že chci pomoci k co nejvíce vítězstvím a odlepit se z posledního místa,“ vzpomínal Neužil.
Záměr mu vyšel, mezi Trhači se okamžitě chytil. „Myslím si, že na to měla vliv skutečnost, že jsem zase cítil důvěru od trenérů, vedení a spoluhráčů,“ zmínil Kuba důležité prvky, které mu na Hané nejspíš chyběly. Tím pikantnější pak byly vzájemné bitvy proti Jestřábům. „Snažil jsem se brát to jako každý jiný zápas. Nicméně to bylo specifické, hlavně v prvním utkání na ledě Prostějova, kde jsem poprvé chytal jako hostující gólman,“ připustil.
Nevyhnul se ani odpovědi na hojně probíranou předčasnou výpověď exparťákovi Tomáši Divíškovi. „Je třeba si uvědomit, že hokejové kluby jsou firmy jako každé jiné a většinu podniků pandemie koronaviru alespoň nějakým způsobem zasáhla. Ohledně této konkrétní situace mám informace pouze z internetu. Nicméně si myslím, že po tom, co Divoch nejen pro Prostějov udělal, by si zasloužil více respektu a korektního jednání,“ vyjádřil Neužil svůj názor.
Jasno má také o COVID-19 i příštím působišti. „Snažím se dodržovat pravidla, jak se vyhnout riziku nákazy, protože cítím zodpovědnost především za své blízké. Co se týká mého dalšího angažmá, jasno už v tuhle chvíli mám, nicméně asi nemůžu zatím říct podrobnosti.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...