Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Také v dalším týdnu ovládaném úzkostí z korovinarové kalvárie se z hokejového zákulisí Chance ligy mužů ČR vynořila hrst zajímavých informací zveřejněných některými kluby v této soutěži působících.

V Kadani zůstávají Žolobov i Rosol ve dvojici s Jeřábkem
Severočeský tým jen o fous neskončil v uplynulém prvoligovém ročníku znova poslední. A protože příští sezóna již bude po delší době sestupová, potřebují Trhači sestavit konkurenceschopný hráčský kádr. Z tohoto pohledu vnímají jako důležitý krok udržení jedné zahraniční opory – ruského útočníka Jurije Žolobova. „S Jurim jsme domluvení. Protože měl u nás smlouvu na tuto sezónu plus opci, tak jsme ji uplatnili. Věřím, že i nadále bude jedním z našich klíčových hráčů směrem do ofenzivy,“ řekl generální manažer SK Kadaň Petr Klíma na adresu prosincové posily.
Z pozice trenéra mužstvo dál povede Petr Rosol. „Bude s námi určitě pokračovat. Tým nemůže existovat bez dobrého a zkušeného kouče,“ zdůraznil Klíma, který do trenérského tandemu nalákal i renomovaného Vladimíra Jeřábka. „Jsem rád, že jsme se domluvili. Původně si vzal čas na rozmyšlenou, ale nyní už je jisté, že se opět vrátí k hokeji. Jsem si víc než jistý, že se s Petrem Rosolem budou dobře doplňovat,“ potvrdil příchod zkušeného lodivoda na klubovém webu Klíma, který se tak bude moct dál plně věnovat manažerské práci. Jeřábek se poslední roky staral o své podnikání, nikde netrénoval. Nyní ale hlásí návrat na profesionální scénu.

Havířov opouští Kotala i Rimmel
Vítěz kanadského bodování svého mužstva v předčasně ukončené sezóně 2019/20 Jakub Kotala již nebude nastupovat za AZ Residomo Havířov. Prozradil totiž, že zvažoval několik extraligových nabídek a přesune se mezi českou elitu. „V Havířově mi končí smlouva a už i vím, kde budu nově hrát. Ale říct to zatím konkrétně nemůžu. Každopádně to bude v extralize,“ stručně uvedl talentovaný třiadvacetiletý forvard.
Nečekaně se ze severu Moravy po vydařeném ročníku pakuje rovněž manažer a asistent trenéra Patrik Rimmel. „Takový je hokejový život. S klukama z klubu jsme se dohodli na tom, že důvod mého konce nebudeme nijak blíž rozvádět. Chtěl bych ale zdůraznit, že se ani z jedné strany nestalo nic negativního. Rozcházíme se korektně a po vzájemné dohodě,“ oznámil Rimmel, kterého má ve funkci nahradit Pavel Zdráhal, doposud působící v Opavě.

Vsetín hledá náhradu za Dopitu
Čtyři roky vládl střídačce vsetínských hokejistů coby hlavní kormidelník Jiří Dopita. Tomuto úspěšnému svazku je však nyní konec, vedení klubu se s někdejší hráčskou legendou domluvilo na oboustranném ukončení vzájemného svazku. „S Jirkou jsme se dohodli, že naše spolupráce nebude pokračovat. Po čtyřech úspěšných sezónách to nebylo jednoduché rozhodnutí, ale nikde není napsáno, že se naše cesty v budoucnu opět nespojí,“ okomentoval Dopitův odchod jednatel VHK ROBE Daniel Tobola. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...