Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Převelice zajímavé byly závěrečné boje vyřazovací fáze v hokejové Chance lize mužů ČR 2019/2020. Extrémní poutavost nabídla hlavně nesmlouvavá semifinálová řežba mezi Hanáky a Valachy, z níž vzešel soupeř pro České Budějovice ve finále. Naprostý hegemon dlouhodobé části soutěže tam svou roli potvrdil, byť odbojný VHK statečně vzdoroval. Přesto favorit zcela zaslouženě postoupil po sedmi letech zpět do extraligy.

SEMIFINÁLE
Motor České Budějovice – AZ Residomo Havířov
4:0 na utkání (7:0, 3:2pp, 4:3, 6:1)
Na startu série se projevilo, že odpočatí Jihočeši si dali pozor na úspěšný vstup, zatímco vyčerpaní Severomoravané ještě nestihli zregenerovat po dlouhém čtvrtfinále. Úvodní debakl je ale nikterak nezdeptal, naopak přispěl k vyrovnanosti dvou dalších vzájemných střetnutí. Rychle obživlí borci Azetu obětavě bránili, mezi tyčemi se rozchytal k parádním výkonům gólman Aleš Stezka a výběr ČEZ měl náhle nemalé trable. Ve druhém domácím zápasu neudržel těsné vedení, hosté minutu před koncem vyrovnali na 2:2. A rozhodl až v polovině prodloužení exjestřáb Radek Prokeš. Ve třetím pokračování venku Budějovičtí ztráceli už 0:3, než mohutný řev jejich kouče Václava Prospala během oddechového času utnul rostoucí havířovskou euforii. Zfénovaní energetici znásobili tempo, ještě do druhé přestávky snížili na 2:3 a v závěrečné třetině dokonali klíčový obrat. Napočtvrté pak zplihlého protivníka hravě přejeli, nebylo co řešit.

HC Zubr Přerov – VHK Robe Vsetín
2:4 na utkání (2:1, 2:3sn, 0:3, 1:2pp, 4:1, 3:5)
Moravské derby se změnilo v obrovskou řežbu plnou maximální tvrdosti, mnoha nepěkných faulů a řady nesmlouvavých bitek na ledě i v hledišti, ovšem přineslo také nesmírně vzrušující hokejovou podívanou. Duel číslo jedna ovládli Zubři svou vyhlášenou defenzivou, druhá bitva jim však proklouzla mezi prsty po samostatných nájezdech. Borci valašského klubu skutečně vyladili formu na play-off, jak předem avizovali, a ve třetím ani čtvrtém vzájemném utkání nenechali rivala dobýt magický Lapač. Nejprve frenetičtí fanoušci aplaudovali perfektnímu výkonu domácích, následně vsetínské chlapce doslova dotlačili ke stěžejnímu vítězství v prodloužení. Za zápasového stavu 1:3 se hanácká suita vrátila do série přesvědčivým triumfem v pátém dílu, načež se památný šestý mač hrál téměř čtyři hodiny. Kluziště několikrát zbarvila krev vinou brutálních rvaček, oba přehecované mančafty končily abnormálně vypjatou válku v okleštěných sestavách kvůli hromadě vyloučených do konce střetnutí. Nezvyklou situaci lépe zvládli Dopitovi svěřenci, když v 57. minutě Antonín Pechanec využitou přesilovkou strhl vedení 4:3 na stranu domácích. Načež třicet sekund před vypršením normální hrací doby Radim Kucharczyk pečetil během přerovské power play do opuštěné klece postup Robe, fandy natřískaný a slivovicí provoněný zimák málem spadnul hurónským řevem.

FINÁLE
Motor České Budějovice – VHK Robe Vsetín
4:2 na utkání (4:2, 8:1, 1:3, 3:4sn, 7:3, 2:1pp)
Pozdějšímu dramatu nejprve nic nenasvědčovalo. Favorizovaný kolektiv si přes počáteční potíže (1:2 po úvodní periodě) vcelku bezpečně pohlídal první finálový duel, aby v odvetě zase na vlastním hřišti tentokrát soka s gustem rozstřílel. Jenže to už mazaní Valaši šetřili síly na svůj Lapač, kde opět zafungovala až kouzelná nedobytnost tohoto útulného stadionku. Jihočeská kavalérie si rázem nevěděla rady s propracovanou defenzivou Jiřího Drtiny a spol., svatyni zavřel David Gába. Semknutá parta VHK tak vyhrála třetí zápas 3:1 a na sklonku maratónského čtvrtého díky psychické pohodě opanovala nájezdový rozstřel. Nervozita v táboře ČEZ se dala krájet, spornými verdikty sudích rozzuření borci z Čech poněkud zdemolovali kabinu. Notně vyhrocené emoce však po návratu domů nasměrovali na správnou kolej a příliš sebevědomé ‚Vsetíňáky‘ zmuchlali v divoké přestřelce 7:3. Další drsná řež se poté rozpoutala v šestém střetu, který trval přesně 77 minut a 7 vteřin. V tomhle čase rozsekl nervydrásající detektivku dlouholetý prostějovský kapitán Matouš Venkrbec, právě jeho trefa definitivně poslala budějovickou mašinu vstříc tuzemské elitě!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...