Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tipnete si, kdo by ovládl vyřazovací boje v Chance lize mužů ČR 2019/2020, kdyby do něj nezasáhla pandemie koronaviru? Bitvy k.o. se zastavily po dvou zápasech předkola a my se teď pojďme podívat, jak podle Večerníku pokračovaly dál. Dnes se bránou play-off zatím prokoušeme skrze úvodní dvě dějství.

PŘEDKOLO
HC Slavia Praha – SK HS Třebíč 0:3 na utkání
(1:3, 2:3, 1:2)
Sešívaní se doslova protrápili závěrem horní nadstavbové skupiny, kde prohrávali jeden mač za druhým. Naopak Horácká Slavia předvedla ve spodní grupě spanilou vítěznou jízdu. A momentální rozpoložení obou týmů se přeneslo i do vzájemné série. Vyčichlí Pražané ztratili ještě v realitě obě domácí střetnutí, načež defenzivně zdatný protivník vše dorazil třetím úspěchem doma – znovu těsně a na minimum vstřelených gólů. Přesto velmi účinně.
HC RT Torax Poruba – HC Dukla Jihlava 1:3 na utkání
(3:2pp, 2:3pp, 1:5, 3:4pp)
Také druhá série předkola potvrdila, že je výhodnější jít do vyřazovací řeže v pohodě po dobrých výsledcích (byť se slabšími soupeři) než se na ni chystat formou většinových porážek od papírově silnějších. Severomoravané sice odstartovali lépe, ale mančaft z Vysočiny jim oplatil stejnou mincí, tedy výhrou v prodloužení. Potom na vlastním ledě jednou dominoval a vzápětí opět prokázal svou trpělivou schopnost zvládat vypjaté koncovky rozhodujícím zářezem v dalším nastaveném čase.

ČTVRTFINÁLE
HC Motor České Budějovice – SK HS Třebíč 4:1 na utkání
(3:2, 1:2sn, 4:3, 6:1, 9:0)
Motor šel potvrzovat absolutní suverenitu z dlouhodobé části soutěže po delší zápasové pauze proti aktuálně rozjetému outsiderovi. A zpočátku se zdálo, že může dojít k senzaci. Třebíčští plné tři duely pořádně kousali, ten druhý na jihu Čech dokonce urvali po samostatných nájezdech. Nervózně zabržděný favorit přesto dva z trojice vyrovnaných střetů o kousek ubouchal, ten třetí se přitom ukázal jako klíčový. Vítězná trefa v předposlední minutě výběr ČEZ uvolnila natolik, že následně odpadnuvšího soka nekompromisně smetl.

HC Zubr Přerov – HC Dukla Jihlava 4:2 na utkání
(2:0, 2:1, 1:4, 2:3pp, 5:0, 3:1)
Na Hanácích se přestávka nijak neprojevila, v prvních dvou zápasech doma vojáky vydeptali svým osvědčeným receptem v podobě neprostupné obrany. Pak se ovšem poněkud uspokojili a venku dvakrát padli: ve třetím dílu hladce, ve čtvrtém dramaticky. Jenže vzápětí fanoušci natřískali přerovský zimák až po střechu, aby pekelná atmosféra v kombinaci s obřím herním tlakem uškvařila Duklu v pátém utkání jako spálený hranolek. Načež si to tuři už pohlídali i na jihlavském kluzišti, postup mezi elitní kvarteto pečetili do prázdné kasy při power play.
VHK Robe Vsetín – Stadion Litoměřice 4:1 na utkání
(4:3, 5:1, 2:8, 2:1sn, 5:3)
Valaši se prý na sklonku nadstavbové fáze již hlavně připravovali na play-off. Že nemluvili do větru, to potvrdili během čtvrtfinálové výzvy. Proti velmi nebezpečnému HC dokázali otočit hned vstupní duel z 0:2 a 1:3, napodruhé zaplněný Lapač aplaudoval jejich výkonnostnímu koncertu. Pak sice Severočeši naplno rozjeli své ofenzivní manévry k dílčímu debaklu, avšak stěžejní mač číslo čtyři v Litoměřicích parta VHK směrem dozadu zavřela se závěrečnou nájezdovou odměnou. No a v pátém pokračování znova zafungovalo kouzlo bouřlivého domácího prostředí, tudíž favorizovaný celek nezaváhal.
Piráti Chomutov – AZ Residomo Havířov 3:4 na utkání
(2:3, 4:1, 5:4p, 3:4sn, 1:2, 4:2, 2:3p)
Nervydrásající thriller až na dřeň přinesl největší překvapení čtvrtfinále. Vzrušující série přitom byla plná zvratů jak v jednotlivých bitvách, tak v celém svém vývoji. Soudržný kolektiv AZ dvakrát na severu Čech ukázal, že nikoliv náhodou má po Budějovicích nejlepší venkovní bilanci. Za zápasového stavu 2:3 ve svůj prospěch ale nedokázal sérii zavřít doma, takže se k rozhodujícímu sedmému střetnutí jelo zase do Chomutova. Tam loni ještě extraligoví Piráti sahali po vydřeném postupu, leč zoufalá hra bez brankáře vynesla podceňovaným Havířovským srovnání skóre na 2:2 – v čase 59.48! Aby nejdelší prodloužení v prvoligové historii utnul zkraje 99. minuty euforickým gólem exprostějovský bek Rašner.

FOTO z archívu

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...