Dobrý podvečer, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Koronavirus hýbe světem a ovlivňuje všechny sféry lidského života. Přesná míra zdravotních následků se teprve vyjasní, ale ekonomické dopady budou kvůli razantním opatřením ze strany vlády ČR vůči celé společnosti opravdu drtivé. Což na vlastní kůži pociťuje už nyní český hokej včetně Chance ligy.

Sledovanou kauzu spustily hlavně výpovědi smluv hráčům ze strany některých klubů vystavené na základě zásahu vyšší moci (rozuměj COVID-19). K tomuto nepopulárnímu kroku sáhlo i vedení LHK Jestřábi Prostějov, což „prásknul“ jeden z předčasně vyhozených Tomáš Divíšek.
Podle jeho informací dostalo poštou výpověď kontraktů platících do konce letošního dubna celkem šest prostějovských plejerů, údajně například i kapitán týmu v drtivé většině uplynulé sezóny Marek Račuk nebo jiný ostřílený útočník – tahoun Tomáš Nouza! Sportovní manažer elhákáčka Jiří Vykoukal odmítl jakákoliv konkrétní jména prozradit, ovšem že hanácký oddíl takové opatření skutečně zvolil zpochybnit asi nelze.
Za současné situace je naprosto zřejmé, že majitel klubu chtěl ušetřit peníze, o něž v nadcházejícím období určitě bude velká nouze. Problém však spočívá v tom, že ptačím dravcům skončila soutěž vinou nepostupu do play-off přirozenou cestou, tedy ještě před jejím předčasným uzavřením. Tudíž minimálně z morálního hlediska a možná ani faktického nebyl v případě ptačích dravců k vyhazovům daným způsobem žádný důvod.
Každopádně Divíšek tak jako tak seknul s kariérou a s finančně nákladnými Račukem ani Nouzou LHK takřka jistě dál nepočítá. Těžko si totiž představit, že by tihle borci po výpovědi obdržené poštovní zásilkou uzavřeli v Prostějově od 1. května (či případně později) novou dohodu o vzájemné spolupráci…
Momentálně není možné z jestřábího tábora očekávat žádné nové informace konkrétního charakteru, což nepřímo potvrdil v exkluzivním rozhovoru pro Večerník asistent trenéra Ivo Peštuka. „Jestli už mám jasno o svém případném pokračování v LHK? Tak to opravdu nemám, protože teď mají všichni lidé jiné starosti. V současné době se s Jirkou Vykoukalem a Láďou Lubinou snažíme vytipovat hráče, kteří by byli přínosem pro příští sezónu. Samozřejmě bychom chtěli, aby mužstvo bylo složeno z hokejistů, kteří budou mít kvalitu jak hráčskou, tak charakterovou. A budou bojovat za prostějovské Jestřáby,“ sdělil Peštuka upřímně v interview, které si můžete přečíst na straně D8 dnešního vydání.
Mezitím přistoupili k razantním ekonomickým opatřením rovněž v jiných klubech, například Vsetín snížil všem členům svého kolektivu plat na polovinu. Svazové vedení Českého hokeje naopak reagovalo prohlášením, ať oddíly nepřistupují k předčasnému ukončování platných smluv a s hráči se místo toho snaží domluvit na oboustranně přijatelném řešení, aby se nadcházející dobu temna podařilo rozumně přečkat.
Přesto se dá očekávat, že všechny tuzemské kluby se dostanou do nemalých potíží a některé budou nejspíš bojovat o holé přežití, svou další existenci. Jak z tohoto předpokládaného inferna vybruslí elhákáčko?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...