Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V době, kdy to ještě vzhledem k teprve začínajícím tvrdým opatřením vlády šlo, se na Základní škole Prostějov Dr. Horáka uskutečnil den otevřených dveří pro rodiče, kteří chtěli poznat, kam jejich děti v projektu znovuotevření hokejových tříd nastoupí. V sobotu 14. března do školy zavítalo na patnáct rodičů. Akci byli přítomni ředitelka školy Petra Rubáčová, její zástupkyně pro I. stupeň Michaela Mayerová i předseda SK Prostějov 1913 Marek Černošek.

„Prohlídka školy, která zabrala hodinu a půl, mě velmi mile překvapila. Školu jsem znal ze svého mládí hlavně prostřednictvím bazénu, kam jsme chodili plnit povinnou výuku plavání. Dostávali jsme za ni želvu, kapra nebo delfína. Ten bazén se poněkud změnil. Prošel rekonstrukcí, je na úrovni. Měl jsem chuť tam skočit a ´kapra´ obhájit,“ smál se Marek Černošek, předseda mládežnického hokejového klubu SK Prostějov 1913. „Celá škola se svým zázemím udělala na mě i na rodiče výborný dojem,“ pokračoval. „Mě osobně nejvíce kromě zmíněného bazénu a dvou tělocvičen nadchly vnitrobloky školy, kde se v době, kdy přeje počasí, vede výuka. Což je paráda. Děti sedí venku na sluníčku a učí se o přírodě, která je kolem nich,“ svěřil se Večerníku se svými pocity Černošek.
„V družině má každá třída svoji vlastní místnost. Třídu, hernu, učebnu – jakkoliv to pojmenujeme, prostě svoji vlastní. Tam plánujeme minimálně jednou týdně individuální výuku angličtiny. Prostory a zázemí školy jsou opravdu na úrovni,“ pochvaluje si po nedávné rozsáhlé rekonstrukci školy její ředitelka Petra Rubáčová.
Dnešní koronavirová situace je velmi nelehká, ale zápisy do škol, i když bez dětí, proběhnou v daných termínech. „Tím bych za klub SK Prostějov 1913 i školu v ulici Dr. Horáka rád řekl, že projekt hokejových tříd je plně připraven, v září by se měl rozběhnout. A tak všechny děti a jejich rodiče ve společném projektu moc rádi přivítáme. Pro ty rodiče, kteří na schůzce ve škole nebyli, jsme připraveni poskytnout podrobné informace k chystanému projektu,“ doplnil Marek Černošek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...