Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

U hokejových Jestřábů je o zajímavé informace oficiálního charakteru po skončení sezóny tradičně nouze, a tak aspoň krátce nahlédněme do jiných klubových táborů Chance ligy.

Motor se těší na extraligu
Velká radost vládne navzdory národně i celosvětově těžké době v Českých Budějovicích, kde tamní hokejisté slaví (v rámci možností) zasloužený postup do nejvyšší soutěže ČR. „Zatím jsme si pouze na chvíli sedli se spoluhráči, žádná větší oslava není momentálně možná. Musíme počkat, jak se vše vyvine, pak to nějak vyřešíme. Na extraligu se hodně těším, ještě jsem ji nehrál. Myslím si, že půjde o úplně jinou úroveň. Zápasy jsou tam asi taktičtější. Když se dívám na televizi, tak je vidět, že ty týmy jsou opravdu dobře organizované. Půjde proto o velký skok. My se musíme dobře připravit a chytit začátek. Potom se uvidí,“ rozpovídal se Pavel Pýcha, kapitán úspěšných Jihočechů. Ty nadále povede coby kouč Václav Prospal, který prodloužil smlouvu. A jasno o (ne)pokračování ve službách Motoru již má většina stávajících členů týmu, bývalá prostějovská dvojice Matouš Venkrbec - Radek Prokeš zůstává.

Jihlava obmění půlku týmu
Ekonomické dopady předčasného ukončení sezóny kvůli pandemii koronaviru i předběžný plán o složení kádru směrem k příštímu ročníku se mimo jiné řešily na tiskové konferenci jihlavské Dukly. „Situace pro nás není jednoduchá. Přicházíme teď o velké peníze na příjmové stránce, pohybujeme se okolo 180 tisíc korun ztráty každý týden,“ posteskl si jednatel oddílu z Vysočiny Bedřich Ščerban. „Co se týká sestavy našeho mužstva, máme to dlouhodobě nastavené tak, že minimálně půlka kádru vždycky pokračuje a druhou polovinu hráčů obměníme,“ doplnil Ščerban.

Valaši počítají ztráty. co Dopita?
Finanční díru vinou COVID-19 budou látat všude, VHK ROBE Vsetín nevyjímaje. „Pro klub jako my nebudou ztráty ve statisících, ale v milionech. Z velké části totiž fungujeme na bázi, že něco nabízíme fanouškům tak, aby chodili na naše zápasy. Ekonomický dopad ztráty peněz ze vstupného ve zrušeném play-off i další okolnosti budeme nyní řešit tak, aby následky byly co nejnižší. Abychom byli připravení fungovat do dalších let,“ uvažoval oddílový jednatel Daniel Tobola. Bude jako hlavní trenér pokračovat Jiří Dopita? „Jsem na vážkách. Musím to zvážit, protože z určitého pohledu byl tenhle ročník pro mě ponaučením ohledně mé práce, mého přístupu a přístupu některých hráčů. Těch otázek je více,“ nevěděl zatím bývalý top útočník.

Ve Slavii skončil lodivod Říha
Nového kormidelníka shánějí v pražské Slavii, na střídačce tam totiž skončil kouč Miloš Říha mladší (současně asistent u reprezentace mužů ČR). „HC Slavia Praha děkuje Miloši Říhovi za práci, kterou pro klub v nelehkém období odvedl, a přeje mu hodně štěstí v další trenérské kariéře,“ uvedlo vedení sešívaných v prohlášení na svých internetových stránkách.

Jak to bude s výpověďmi hráčům?
Některé profesionální hokejové kluby v republice (například Hradec Králové a Vsetín, možná i jiné) se na základě jednoho bodu v hráčských smlouvách rozhodly využít klauzule o zásahu vyšší moci (rozuměj pandemie koronaviru) k okamžitému ukončení kontraktu s několika svými hráči. „Česká asociace hokejistů (CAIHP) odmítá první případy okamžitého jednostranného vypovězení hráčské smlouvy. Postup považuje za neoprávněný a nemravný. V dopise směřovaném šestnácti profesionálním klubům vyzýváme k součinnosti namísto pozdějších sporů. Asociace věří, že společná jednání povedou ke kompromisu i utužení dlouhodobých vztahů mezi hráči a kluby,“ píše se v úvodu tiskové zprávy CAIHP. Další vývoj v téhle sledované kauze bude určitě velmi výbušný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...